Po całej nocy grania znalazłem następujące błędy (Wrzuciłem tutaj bo na kilka tych błędów są proste rozwiązania żeby ludzie ogarneli sobie jak z nimi poradzić.) :
- Brak Erola, po przywołaniu znika, najpewniej miejsce jego postoju jest uszkodzone.
Rozwiązanie: Zabić bandytów na moście, zabrać im tablice i wtedy przywołać Erola
Kod to VLK_4303_addon_Erol i oddać mu OD RAZU tabliczki. Wtedy uruchomi się sekwencja gdy idzie on do swojego domu w pobliżu farmy Sekoba, po tym już nie zniknie
- Czasami nie można oddać strzału
Rozwiązanie: wystarczy schować i wyciągnąć broń ponownie
- Mimo używania tarczy i trzymania jej w dłoniach nie wykorzystuje postać jej animacji.
Rozwiązanie: Wejść w ekwipunek, wyłączyć i włączyć używanie tarczy.
- Po zapisie gry i wczytaniu jeśli miałeś łuk na plecach to znika kołczan
Rozwiązanie: Wejść w ekwipunek, ściągnąć i założyć ponownie łuk/Kusze
- Paski kinowe zmieniają się nagle na ,,Kamienne" jak przedmiot bez tekstury
Uwagi: Rozdzielczość 1920x1080
Rozwiązanie: pomogła zmiana rozdzielczości i powrót do poprzedniej, problem znikł
- W którymś momencie dialogi NOWYCH osób nie działają, dalej można się uczyć od nich NOWYCH rzeczy ale nie widać dialogów. U mnie pojawił się przy wychodzeniu z górnego miasta gdy natknełem się na tego co lubi zwierzęta (idącego luzem do górnego miasta XD)
Rozwiązanie: Nie znalazłem
- W którymś momencie gry zbugowała się animacja zakładania zbroi, po prostu przestała działać i tyle
Rozwiązanie: Nie znalazłem
- Crash po wejściu do Jarkendaru, pogadałem z magami i chcąc uaktywnić w środku kamień wywaliło gre.
Po włączeniu ponownie wszystko działa dobrze wiec zakładam że rozwiazniem jest przed zmianą świata zapisać gre, wyłączyć i ponownie właczyć.
- Brak zadania z Glejtem do miasta na początku, brak także zadania z eliminacją Sary ze stoiska.
- Muzyka która winna pogrywać przy statku paladynów gra poza murami.
- Sprint kończy się tak szybko że mimo posiadania umijeętności akrobatyki nie dobiegne z czerwonej latarni do karczmy Kardifa.
Sprawdziłem nawet zmieniając zręczność na wartość 9999 (nic nie dało więc ona chyba nie ma wpływu na czas sprintu)
Rozwiązanie: nie znam.
Błędy w konsoli
- Charakter Helper dalej nie ma możlwiości edytowania poziomu i punktów nauki
Zapisuje często i nie zastępuje swoich zapisów w tym ciągle sprawdzam czy nie wystapił bug z nie pojawiąjącymi się oknami dialogowymi przy używaniu łóżka/stołów alchemicznych itp
to dość krępujące bo przy chwili nie uwagi nawet nie zauważe kiedy a wtedy rozgrywka się skończy bo bug można rozwiązać TYLKO poprzez przyzwanie nowej postaci PC_Hero
- Zmiana znaków klawiatury jak w G1. _ to ? itp
- Postać Bezimiennego po wcieleniu się w kogoś innego chociażby w celu odbugowania go z miejsca gdzie utknął, po prostu ucieka sobie XD
Pytania:
Gdzie można znaleść cieniostwora bądź czar do jego przywołania? Mimo intensywnych starań nie udało mi się znaleść.