[G2NK] UnBalance v1.4.1 172749 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 172749

Odpowiedzi 485

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

[G2NK] UnBalance v1.4.1
2017-01-27, 17:08(Ostatnia zmiana: 2022-04-14, 17:09)
MODYFIKACJA ZOSTAŁA PORZUCONA A LINKI USUNIĘTE. PROSZĘ MNIE NIE NĘKAĆ O LINKI BO ICH NIE MAM! DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ.

Długi czas oczekiwania dobiegł końca... Mamy wersję 1.4 ! Premiera miała być ok. 14 lutego, ale dzięki pomocy testerów udało się szybciej!
Opis modyfikacji:
Modyfikacja wykorzystuje świat z L'hvier Edition (wersja 0.9.3). Modyfikacja nie zmienia nic w fabule, ale za to dodaje mnóstwo dodatków! Jeżeli więc grałeś w Gothic II i było ci zbyt 'nudno' to ta modyfikacja jest dla ciebie!

Modyfikacja oferuje:
-Nowe menu statystyk
-Nowe opcje w menu: Paski kinowe, Wolne celowanie, Pasek doświadczenia i wiele więcej
-Obrażenia obszarowe
-Celownik do łuków, kusz oraz zaklęć
-Kilka nowych pancerzy
-Możliwość odzyskania Uriziela
-Nowa wersja rytuału Innosa
-Walkę dwoma mieczami
-Walkę tarczą
-Nowe animacje walki (Orkowe bronie, włócznie)
-Nowe umiejętności (Szybka nauka, Kostury magiczne, Rozbicie)
-Nowy system teleportacji

FIX 1.4.1
-Zakładając Hełm bohater nie ma kucyka
-Crait działa już właściwie
-Nowe dialogi są już widoczne
-Naprawiono alchemię
-Nie ma już błędu ze zbroją pana cienia
-Naprawiono błąd z niepojawieniem się Erola
-Kołczany nie znikają po wczytaniu gry
-Poprawiono system sprintu (Max. wytrzymałość to 500, informacje o bonusie zostają wyświetlone w momencie awansu na kolejny poziom
-Można wykonać questa u Canthara
-Lester ma już poprawny dialog dot. powrotu z GD
-Przeciwnicy powinni już padać normalnie a nie biegać w lewo (do testów)
To wszystko z tego patch'a dodatkowo SystemPack został uaktualniony do wersji 1.6 (Zalecane zmniejszenie Interface w SystemPack.ini bez tego paski będą "brzydko wyglądały")
I wiele wiele więcej!!!

Screeny z gry:
Spoiler

Częste pytania
Spoiler
P:Mam problem z Crashami.
O:W tej wersji zostały one ograniczone, lecz jeżeli jakiś wystąpił (nie dotyczy DX) to wyślij mi Screena na PW

P:Nie widzę nic podczas gry na DX11!
O: Wyłącz paski kinowe oraz pobierz DX w wersji 17_1 nie 17_4!!!

P:Jak modyfikacja zmienia poziom trudności?
O:Masz możliwość wyboru ;)

P:Kto uczy walki tarczą?
O:Podstawowi nauczyciele to Arlik i Fester tyle ci wystarczy.

P:Kto uczy walki dualami?
O:Dowiesz się ;) Wymaga pokazania komuś dwóch mieczy.

P:Wywala mnie do pulpitu, nie widzę pasków mimo iż nie mam DX11
O:To może się zdarzyć i módl się oby na początku. Błąd psuje save i konieczna jest nowa gra (Podczas gry u siebie miałem to tylko 1 raz i to na wersji 1.2, błąd może się pojawić w 1.4 z powodu pasku wytrzymałości oraz menu statystyk.

WAŻNE!!!
Nie używajcie QuickSave (F5) Powoduje on błędy w grze... Duplikacja pasków, błędy z Menu statystyk - jednym słowem bardzo, ale to bardzo buguję grę nie używajcie go pod żadnym pozorem!!!
Modyfikacja korzysta z zaklęć oraz pakietu "Free-Aim" autorstwa Mud-Freak/szapp opartego na licencji MIT.
Skrypty modyfikacji
Autor-szapp

Spoiler::: Mapa z aktu 5 która ma złą teksturę:
Spoiler
Należy jej użyć, by Quest ruszył dalej!!!

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widać że szykuję się nowa przygoda :D
Ps: Zaskoczyłeś mnie o możliwości odzyskania Uriziela

LiberatorDesigns

LiberatorDesigns

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd pobrać DX11 w wersji 17_1? Proszę o link, bo na obecnej wersji karta mi się przegrzewa.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie bójmy się zadać tego pytania

Co z Savem? Jeśli pobrałem kilka dni temu 1.3 i troche już przeszedłem to muszę pykac od nowa czy bez problemu na własnym zapisie?

I co przegapiłbym jeśli jestem w drugim  rozdziale po dojściu do jednej z gildi (straż)
przejsciu takich zadań jak zagienieni ludzie, paczka z zielem, wsadzeniu cantaha, Fernando, Rangaru i Borki do pierdla, dostarczeniu wiadomości do paladynów i właśnie podczas szukania ornamentów do portalu.

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk Mam problem przy włączaniu statystyk (B) pojawia się tylko jeden kwadracik (np. kradzież kieszonkowa), a jak zamknę statystyki to nie wyświetla się żadne inne menu (np. Esc) ale mogę na przykład wyłączyć grę tyle, że całkowicie na ślepo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Co z Savem? Jeśli pobrałem kilka dni temu 1.3 i troche już przeszedłem to muszę pykac od nowa czy bez problemu na własnym zapisie?
Żeby nie było problemów, musisz przejść od nowa

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Dobra robota! :)

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żeby nie było problemów, musisz przejść od nowa

Nie załamuj XD

Swoją droga masz majster jakiś change log względem poprzedniej wersji?
Bo ciekawi jesteśmy co prócz łuków najgłośniejszych się jeszcze zmieniło
Ale tych łuków to doczekać nie mogę się żeby sprawdzić

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Siemekk Mam problem przy włączaniu statystyk (B) pojawia się tylko jeden kwadracik (np. kradzież kieszonkowa), a jak zamknę statystyki to nie wyświetla się żadne inne menu (np. Esc) ale mogę na przykład wyłączyć grę tyle, że całkowicie na ślepo.
Z ciekawości sprawdziłem u siebie i nie mam takiego błędu. Wyślij mi na PW screeny tego błędu.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szybkie pytanko :D
Moda instalować na czystego G2 NK czy trzeba L'hivera instalować i na niego UnBalance ?

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

55TIGER39

Gothic II UnBalance 1.4
#10 2017-01-27, 19:42(Ostatnia zmiana: 2017-01-27, 20:00)
Moda instalować na czystego G2 NK czy trzeba L'hivera instalować i na niego UnBalance ?

Mod Zawiera Lhiviera wiec raczej nie.
Poprzednią wersje już nie trzeba było.
Kolejność jest w pliku jak wcześniej

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wystarczy czysty Gothic 2. Mod zawiera w sobie L'hivera od początku ;)

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wystarczy czysty Gothic 2. Mod zawiera w sobie L'hivera od początku ;)
Dzięki ! :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Siemekk
Czy Hagen u ciebie wygląda normalnie z g2?

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją, lecz przy próbie uruchomienia nowej gry, a dokładniej w trakcie ładowania, w miejscu w którym powinno uruchomić się intro, dostaje crash.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

https://zapodaj.net/961dbf085adc3.png.html

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Czy Hagen u ciebie wygląda normalnie z g2?
Ten Geraltowy xD
Witam.
Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją, lecz przy próbie uruchomienia nowej gry, a dokładniej w trakcie ładowania, w miejscu w którym powinno uruchomić się intro, dostaje crash.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

https://zapodaj.net/961dbf085adc3.png.html
Ja tutaj nie widzę nic co by było związane z moją modyfikacją, zwykły adres który wynosi NULL.

Paleczka999

Paleczka999

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
u mnie jest tak że gra ładuje sie normalnie ale nie ma żadnych napisów i okienek a ni nic wszystko na ślepo w grze jest

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Piszcie na PW a ja wam pomogę i odpowiedź dam do opisu! Ludzie zaśmiecacie tylko temat... znowu. A potem będzie, że 30 z 40 stron to spam o to samo... Nie po to kazałem usunąć stary temat by mieć śmietnik tutaj.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Siemek opowiedzialbys o nowym systemie teleportow? :P

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

55TIGER39

Gothic II UnBalance 1.4
#19 2017-01-28, 11:02(Ostatnia zmiana: 2017-01-28, 11:19)
Po całej nocy grania znalazłem następujące błędy (Wrzuciłem tutaj bo na kilka tych błędów są proste rozwiązania żeby ludzie ogarneli sobie jak z nimi poradzić.) :

- Brak Erola, po przywołaniu znika, najpewniej miejsce jego postoju jest uszkodzone. 
Rozwiązanie: Zabić bandytów na moście, zabrać im tablice i wtedy przywołać Erola
Kod to VLK_4303_addon_Erol i oddać mu OD RAZU tabliczki. Wtedy uruchomi się sekwencja gdy idzie on do swojego domu w pobliżu farmy Sekoba, po tym już nie zniknie
- Czasami nie można oddać strzału
Rozwiązanie: wystarczy schować i wyciągnąć broń ponownie
- Mimo używania tarczy i trzymania jej w dłoniach nie wykorzystuje postać jej animacji.
Rozwiązanie: Wejść w ekwipunek, wyłączyć i włączyć używanie tarczy.
- Po zapisie gry i wczytaniu jeśli miałeś łuk na plecach to znika kołczan
Rozwiązanie: Wejść w ekwipunek, ściągnąć i założyć ponownie łuk/Kusze
- Paski kinowe zmieniają się nagle na ,,Kamienne" jak przedmiot bez tekstury
Uwagi: Rozdzielczość 1920x1080
Rozwiązanie: pomogła zmiana rozdzielczości i powrót do poprzedniej, problem znikł
- W którymś momencie dialogi NOWYCH osób nie działają, dalej można się uczyć od nich NOWYCH rzeczy ale nie widać dialogów. U mnie pojawił się przy wychodzeniu z górnego miasta gdy natknełem się na tego co lubi zwierzęta (idącego luzem do górnego miasta XD)
Rozwiązanie: Nie znalazłem
- W którymś momencie gry zbugowała się animacja zakładania zbroi, po prostu przestała działać i tyle
Rozwiązanie: Nie znalazłem
- Crash po wejściu do Jarkendaru, pogadałem z magami i chcąc uaktywnić w środku kamień wywaliło gre.
Po włączeniu ponownie wszystko działa dobrze wiec zakładam że rozwiazniem jest przed zmianą świata zapisać gre, wyłączyć i ponownie właczyć.
- Brak zadania z Glejtem do miasta na początku, brak także zadania z eliminacją Sary ze stoiska.
- Muzyka która winna pogrywać przy statku paladynów gra poza murami.
- Sprint kończy się tak szybko że mimo posiadania umijeętności akrobatyki nie dobiegne z czerwonej latarni do karczmy Kardifa.
Sprawdziłem nawet zmieniając zręczność na wartość 9999 (nic nie dało więc ona chyba nie ma wpływu na czas sprintu)
Rozwiązanie: nie znam.

Błędy w konsoli
- Charakter Helper dalej nie ma możlwiości edytowania poziomu i punktów nauki
Zapisuje często i nie zastępuje swoich zapisów w tym ciągle sprawdzam czy nie wystapił bug z nie pojawiąjącymi się oknami dialogowymi przy używaniu łóżka/stołów alchemicznych itp
to dość krępujące bo przy chwili nie uwagi nawet nie zauważe kiedy a wtedy rozgrywka się skończy bo bug można rozwiązać TYLKO poprzez przyzwanie nowej postaci PC_Hero
- Zmiana znaków klawiatury jak w G1. _ to ? itp
- Postać Bezimiennego po wcieleniu się w kogoś innego chociażby w celu odbugowania go z miejsca gdzie utknął, po prostu ucieka sobie XD

Pytania:
Gdzie można znaleść cieniostwora bądź czar do jego przywołania? Mimo intensywnych starań nie udało mi się znaleść.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry