Informacje Ogólne - DK 218038 294

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 16.05.2013 roku

Wyświetleń 218038

Odpowiedzi 294

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Paladyn Ivan i jego zabójca Inubis też mogą pojawić się w modzie. Bo wiadomo że wcześniej byli paladynami i Inubis zszedł na mroczną stronę. Ivan otrzymał za misję nawrócenia go, ale nie udało mu się i poniósł klęskę. Bezimienny dopiero go zabija i daje spoczynek zmarłemu.

Dennerks

Dennerks

Użytkownicy
posty37
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, ale te wydarzenia są z pewnością dużo starsze i działy się dłużej niż jedenaście lat temu. Poza tym zwróć uwagę na mapę stworzoną przez Avallacha, teren niedaleko farmy Onara został nazwany: "Doliną Ivana", a to każe nam myśleć, że według ekipy Dziejów to wydarzenie miało miejsce już dużo wcześniej. Tak przynajmniej sądzę.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Avallach nazwał miejsca nazwy, jak mu się podobało, i w ŻADNYM razie nie powinno się patrzeć pod tym względem.

Na oko Inubis, żył za czasów gdy świątynie beliara niszczono

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powstał temat o dubbingu, ale ważną rzeczą poza nią jest także soundtrack, jest to ważny element gry, ba bardzo ważny. Widziałem jakieś próbki, wiem, że nie jest to oficjalny, do modyfikacji pasuje dobrze. Natomiast lepiej, żeby Dzieje Khorinis był czymś więcej, niż modyfikacja. Wiadomo może to zabrzmieć kontrowersyjnie, ale życzyłbym wam i całemu zespołowi pracującym nad tym, by soundtrack został nagrany przez orkiestrę, coś na światową skalę.

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
To, że Kamil(nasz główny muzyk) ma do dyspozycji orkiestre to nic nowego. Pytanie w przypadku soundtracku symfonicznego w tym wypadku nie brzmi czy to jest osiągalne, a czy to będzie pasować.

Słowo 'dyspozycja' w tym przypadku może być przegięciem z mojej strony, ale jest ogólnie jest taka możliwość.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Masz na myśli dylemat między sampel/żywa orkiestra czy raczej o instrumentarium?
Szczerze mówiąc, to mi osobiście bardziej pasowaly by jakieś zsamplowane, niezbyt często spotykane instrumenty niż żywe smyczki np. Ale to tylko moje zdanie :d

Gothic najlepszy

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wielu filmach np. Władca Pierścieni, czy też grach żywe instrumenty tworzą niesamowity klimat np. Wiedźmin 3: Dziki Gon, z samplami to straciłoby sens. Gra z orkiestrą bardziej przyciąga do grania i oglądania, tym bardziej jeśli jest to fantasy. Poza tym projekt na pewno na tym skorzysta i jeszcze bardziej przyciągnie do siebie graczy, nie tylko z Polski.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Mhm bo akurat rozróżnisz tylko słuchając albo w ogóle grając w grę czy to żywa orkiestra czy sample ^^

Gothic najlepszy

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeczywiście perfekcyjnie wykonane sample mogą częściowo przypominać orkiestrę. Jednak na to trzeba ogromnej pracy. Jednak wydaje mi się, iż łatwiej nagrać to z orkiestrą jeśli jest łatwo dostępna, a takie nagrania z studia dałyby promocję i przyciągnęły by ludzi, to też ważna rzecz. Cóż mam jeszcze takie marzenie, żeby pojawiły się chóry, w niektórych utworach. :)

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
Jednak na to trzeba ogromnej pracy. Jednak wydaje mi się, iż łatwiej nagrać to z orkiestrą jeśli jest łatwo dostępna,
Rozumiem, że pisanie nut dla każdej grupy instrumentów jest łatwe i nie jest czasochłonne według ciebie. I co najlepsze jest szybsze niż stworzenie czegoś na gotowych dźwiękach samemu w programie.

W wielu filmach np. Władca Pierścieni, czy też grach żywe instrumenty tworzą niesamowity klimat np. Wiedźmin 3: Dziki Gon
Tworzą, ale tam nie mieli problemu z samplowym soundtrackiem w pierwszych 2 częściach, a o to się tu rozchodzi.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ja myślę że angażowanie aż całej orkiestry to trochę przerost formy nad treścią. O ile profesjonalny dubbing jest jak najbardziej ok to orkiestra to trochę too much. Trzeba wiedzieć kiedy przestać

Gothic najlepszy

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie przesadzaj, jak mogą sobie na to pozwolić to jaki problem? Mi się ten pomysł podoba ;)

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Możliwości są, ale po pierwsze oskarżono by nas (słusznie) o przesadę, a po drugie nie miałoby to nic wspólnego z klimatem Gothic 1/2 (gdzie muzyka jest samplowa, a nie nagrywana na żywo jak w Gothic 3).

Jak uda się z 'Dziejami' to nic nie stoi na przeszkodzie, aby w przyszłości pójść ten audiowizualny krok dalej.
Teraz zostajemy przy starej, tak uwielbianej przez graczy muzyce i ubogacamy je o część nowych utworów (w tym samym stylu).

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W większym stopniu chodziło mi też o promowanie projektu, niewątpliwie orkiestry często promują filmy, czy gry i na odwrót, ale nic na siłę, żeby wszystko było okej.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie jak by zagrali chociaż jeden utwór, np. main theme.

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Dark właśnie przesłuchuje wasze nowe utwory do modu i jestem pełen podziwu waszego profesjonalizmu. W żadnym wypadku nie dodawajcie utworów z G3 osobiście zawiodłem się na tej części gry ,monotonność ,owszem muzyka cudowna ale nie do waszego modu a nawet porównałbym to co robicie do ''GRY'' oficjalnej części seri gier Gothic ,która opowiada historię  przed G1. Nie zepsujcie tego ,mam nadzieję ,że się nie zawiodę na fabule.

PS: szkoda ,że nie miałem czasu by pomóc wam przy przerobieniu paru terenów 3d...  no cóż życzę wam wytrwałości i sukcesu trzymam za was kciuki  bo to co robicie jest niesamowite.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Od niedawna zacząłem sie interesować tym modem ? mam pytanie czy jest jakiś gameplay z moda bo jak na razie znalazłem tylko kilka screenów a ponoć wyszło demo ale nie mogę żadnych materiałów z niego znaleść ???

:D

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Demo nie było wydane publicznie, tylko wewnątrz teamu

Gothic najlepszy

Wizados

Wizados

Użytkownicy
Amelinowy Łowca Bugów
posty21
Propsy3
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Amelinowy Łowca Bugów
Zastanawia mnie czemu ludzie cały czas pytają o to kiedy wyjdzie mod albo kiedy pojawi się gameplay... Mody się robi latami a ziomek już gameplay chce :v

Drżyjcie przed Januszem modowania! Czy coś...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Emmm.....(nie, to nie jest żadna forma ataku na DK), co znaczy "już gameplay chce"...piszesz jakby ten mod powstawał rok i prośby o gameplaye były głupotą i rzeczą niemożliwą, ten mod powstaje wiele lat.

Edit. choć tak, na forum jest informacja, że w obecnej formie od 2015, ale jednak...

0 użytkowników
Do góry