[G2]Basic Extended 27792 59

O temacie

Autor _Karol_

Zaczęty 15.08.2016 roku

Wyświetleń 27792

Odpowiedzi 59

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany

K4R0L111

[G2]Basic Extended
2016-08-15, 16:48(Ostatnia zmiana: 2016-08-17, 23:34)
STARY POST
Celem modyfikacji jest rozszerzenie gry Gothic 2(bez Nocy Kruka). Losy dawnych postaci potoczą się inaczej niż w dodatku Noc Kruka. W modyfikacji będą poziomy trudności więc każdy będzie zadowolony.Dodatkowo Bezimienny będzie mógł zostać Nowicjuszem Wody by później awansować na Maga Wody, a dal najbardziej wytrwałych jest możliwość zostania Arcymagiem Wody. Tak samo z magią ciemności.

Co już zrobiłem:
- Zintegrowana modyfikacja Carnage Graphic Patch.
- Zintegrowana modyfikacja Wasteland 2.
- Zintegrowana modyfikacja Creativitys Graphics Patch.
- Zintegrowana modyfikacja Modern Menu.
- Kolorowe nazwy postaci w zależności od nastawienia.
- Paski kinowe.
- Przy dodawaniu wpisu w dzienniku pokazuje się nazwa zadania.
- Ostrzenie broni.
- Pasek doświadczenia(można wyłączyć).
- Wytrzymałość.
- Nowy system oświetlenia.
- Nowy system doświadczenia.

SCREENY
15.08.2016

Proszę usunąć temat lub przenieść do Archiwum.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
I myślisz, że ktoś w to zagra?
Kolejny słaby Addon do G2.
Weź się lepiej za jakiś Total Conversion, a nie za edycje istniejących modów...

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Gepsiu chociażby ja zagram, a założe się, że bedzie w chu innych osób które zagrają.

Bardzo podoba mi sie wygląd okna zadań, statystyk itd.

Chociaż nie powiem, bo wolałbym coś z NK :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gepsiu chociażby ja zagram, a założe się, że bedzie w chu innych osób które zagrają.

Bardzo podoba mi sie wygląd okna zadań, statystyk itd.

Chociaż nie powiem, bo wolałbym coś z NK :P

Chyba ci coś na głowe upadło :lol2:

Trzeba być już do reszty porąbanym żeby znowu robić moda-dodatek który zmienia menu. Serio stary? Tym chcesz mnie zachęcić do gry która ma 16 lat? Zmieniłeś menu dodałeś jakieś kolorki paski sraski i ja mam znowu odpalać podstawke, słuchać po raz setny tych samych dialogów i oglądać znowu ten sam zen tylko po to bo dodałeś jakieś dwa krzaczki i npc w jakimś zadupiu który daje jednego nic nieznaczącego questa. Lepiej sobie daruj robienie czegoś takiego i zajmij sie czymś w co naprawdę gracze będą chcieli zagrać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaki Ty jesteś kurwa niedorobiony, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, że dodaje nowe gildie a więc i zadania nowe? Nie mówiąc już o fragmencie:

Losy dawnych postaci potoczą się inaczej niż w dodatku Noc Kruka

BOŻE, JAKI ON JEST OGRANICZONY :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty256
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota
Losy dawnych postaci potoczą się inaczej niż w dodatku Noc Kruka.
A może jakieś przykłady?

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
dowiesz się jak zagrasz

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ktoś coś próbuje nowego wymyślić, a jak zwykle ból dupy, bo coś wam się podoba bardziej. Weźcie się jebnijcie w głowę, to wasze faworyzowanie czegoś nie jest śmieszne a żałosne  :antyprops: Jak mod wyjdzie, to zagra się i oceni jakość. Dziękuje i daje propsa na zachęte

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale nie chodzi o to, że im sie podoba coś bardziej tylko że mają wrócić do podstawówki bo nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafią i potem taki jełop jeden z drugim mówią, że mod bedzie dodawał tylko zmieniony HUD xDD

KOMPUTER:
Spoiler

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.

Iskiel

[G2]Basic Extended
#9 2016-08-15, 22:06(Ostatnia zmiana: 2016-08-15, 22:12)
Elegancko, że ktoś wreszcie robi moda do podstawowego Gothica 2, props na zachętę :ok:
Tyle lat gram w Gothica, a w życiu nie widziałem na oczy podstawki 2cz. Na pewno zagram w tą modyfikację, zawsze chciałem zobaczyć podstawkę, i to z Wastelandem właśnie, w komplecie. Fajnie. Jeśli to możliwe, pomyśl jeszcze, opcjonalnie, nad jakąś nową gildią niemagiczną, bo z tego, co piszesz, będą trzy gildie magów, a dla wojowników/łowców pozostaną dwie, nieco słabo. Z tym, że sam nie wiem, co mógłbym zasugerować, Gwardia Królewska jest w Zagadce Orków, a Myśliwi - Łowcy Orków w Globalu. Ale przecież nie musisz dodawać takiej gildii, to tylko moja sugestia, i tak zagram nawet bez niej.

Przy okazji - mógłbyś pozmieniać w nauce trofeów koszta PN na niższe, bo z tego, co mi wiadomo, wszystko kosztowało po 5pn, trochę dużo. W zamian mógłbyś podnieść jakoś koszta nauki siły i td, żeby balans jako taki pozostał w miarę na poziomie. Ale to też tylko luźna sugestia...
Gdybyś jeszcze bandytom dał stroje Cieni, a te standardowe podmienił na te Szkodników, to już w ogóle byłoby miodnie. Ale to tylko moje sugestie!!! Nie zarzucajcie mi, że żądam czegoś od kogoś!!! Autor zrobi, jak uzna, że będzie fajnie!

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Karolu proponuję dodać także wojownika po stronie ciemności i wody, zawsze jakaś nowość, wysłałbym Ci moje stare projekty i inny syf ale już za późno :/

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Gdybyś jeszcze bandytom dał stroje Cieni, a te standardowe podmienił na te Szkodników, to już w ogóle byłoby miodnie
Jakim bandytom chcesz dać zbroje cienia? Zauważ ze sporo bandytów jarku nie należała do starego obozu tylko przybyla później. A taki fisk czy scatty z g1 noszą pancerze cieni nadal, tak samo kilka osób nosilo w obozie średni pancerz strażnika z g1. W khorinis wszyscy bandyci to szkodniki wiec sie zgadza wszystko. Jedynie zaluje, ze bandyci w g2 nosili skórzane pancerze zamiast zbroi bandytow
(Sory za spam ale chciałem koledze wytłumaczyć sytuacje juz)

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak już mówiłem, nie znasz fabuły Nocy Kruka.

Po upadku bariery wielu skazańców nie wiedziało gdzie się udać. Kruk wtedy już był pod wpływem Beliara, który wskazał mu drogę do świątyni Adanosa. Ale sam by się do niej nie dostał, bo ktoś musiał odkopać grobowiec. Ktoś musiał mu pomóc w odprawieniu rytuału. Ktoś musiał zapewnić mu ochronę, która trzymała by ciekawskich z dala. Myślisz, że oni zrobili to za darmo? Kruk obiecał im bogactwo, dzięki któremu mogliby zacząć nowe życie, jednak nie wiedzieli na czym Krukowi tak naprawdę zależy. I to dowodzi temu, że właśnie WIĘKSZOŚĆ bandytów w Jarkhendarze należało do Starego Obozu. Większość z tych, którzy czekają przed obozem to ludzie z innych obozów i ci, którzy nie chcieli iść z Krukiem z początku, ale pokusa okazała się zbyt silna.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

[G2]Basic Extended
#13 2016-08-15, 23:06(Ostatnia zmiana: 2016-08-15, 23:13)
Nie rozśmieszaj mnie splash, ja mam nie znać fabuly? :lol2: Milion razy czytałem dialogi nk :D

Wiem ze Kruk zabral ludzi ze starego obozu , do jarku bo beliar obiecał krukowi wladze. Tylko ze od czasu upadku do nk minęło dużo czasu i sporo bandytów bylo nowych bo ciagnelo do kopalni zlota jak sam bandyta wartownik mówi nam. Nie ma dokladnie powiedziane ilu bandytów ze starego obozu prócz imiennych kruk zabrał, wiec Pb uznala pewnie ze lepiej dać bezimiennym bandytom zbroje bandytow.

Równie dobrze lorowo może być ze wszyscy imienni bandyci byli lojalni dla kruka i za nim poszli, (Fisk, scatty,Fletcher, bloodwyn itd) a reszta dala noge z gd

A i taki esteban siedzi w obozie i nienalezal do starego obozu, tak samo bandyta który śpi i atakuje nas gdy go budzimy. :ok:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Pb uznala pewnie ze lepiej dać bezimiennym bandytom zbroje bandytow
Albo że zbroja Cienia zbyt bardzo rzuca się w oczy i jest dobrze znana strażnikom (plac wymian i te sprawy), dlatego postanowili się ich pozbyć? Pancerze bandytów są zrobione ze zwierzęcej skóry. Gdzie głównie ukrywali się bandyci? W lasach. Gdzie można napotkać zwierzęta? W lasach. Dlaczego w zbroi Cienia są tylko Fisk i Scatty? Bo w obozie są bezpieczni i nie muszą go opuszczać. Dlaczego po założeniu jedynej możliwej do zdobycia normalnymi sposobami zbroi ze Starego Obozu jesteśmy uznawani za bandytów? Myśl.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlaczego po założeniu jedynej możliwej do zdobycia normalnymi sposobami zbroi ze Starego Obozu jesteśmy uznawani za bandytów
Mysle ze po prostu dlatego aby łatwiej poruszać sie wsrod bandytów i nie atakowali nas. Gdy prosimy Diego aby do nas dolaczyl do statku i Diego sie przebiera w strój cienia to nikt go nie atakuje, po pewnie lorowo nikt nie kojarzyl tego pancerza. Co jak co pancerz strażników to pancerz gwardzistów byl org. A praktycznie nikt poza Gd pewnie nie wiedział ze oni umarli, poza osobami którzy handlowali z gomezem.

A jak bylo z szkodnikami? Tylko kilka ufalo Lee wystarczająco żeby za nim pójść, wiec wydaje mi się ze w przypadku starego obozu bylo podobnie i to byli większość strażników i kilka cieni.  (Mam nadzieje ze ktos doczyta to)

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Modyfikacji nie będzie. Projekt porzucony.
POWÓD
Dysk mi się spalił :trollface:
Wpadł do kominka

Edit: Mieszkam w bloku :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Sorry ale dla mnie taki tekst "Co już zrobiłem :" to czyste kłamstwo i u niektórych ból dupy z powodu że ktoś taki jak ty piszę o rzeczach z Ikarusa.  Przykłady:
Paski kinowe - sorry ale wątpię abyś je sam napisał. Zwłaszcza że Bogdan walczył z nimi cos około roku...
Nastawienie i plamy krwi- no bez jaj ty zrobiłeś?  Ku**a to jest w LeGo bez żadnego wysiłku. Wystarczy je zainicjować :ayfkm:
Oświetlenie...  Sorry ale Splash napisał ten skrypt a ty nawet pewnie nie wiesz jak on działa...
No dobrze. Ale jeżeli się mylę to proszę. Podaj mi pointer do klasy zCSkyState.  o nazwie "layer1_texspeed[0];
Dziękuję za uwagę.
Spoiler
sorry ale takie tematy mnie wkurzają,  gdy ktoś świeży na forum wystawia moda z takimi rzeczami a nie ma praktycznie żadnego pojęcia o Ikarusie i klasach Gothica

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

The Dark Lord

The Dark Lord

Użytkownicy
The Master of Dark
posty45
Propsy21
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • The Master of Dark
Przecież to Gothiceł chłopak ma 14 lat.Ja wiedziałem,że ten mod nie wyjdzie gdyż ludzie w tym wieku (zazwyczaj) napalają się na coś,a potem bardzo szybko im to przechodzi.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@SiemaczyS sory, ale po co ma on wymyślać na nowo coś co zostało stworzone? Jeśli twórcy, tych skryptow nie widzą problemu z korzystania ich w własnych modyfikacjach. Chyba w programowaniu chodzi o to, by nie wyważać otwartych drzwi i skupiać się na realnych problemach.

0 użytkowników
Do góry