15 to już ok poziom, max ile można wyciągnąć to 19. Zadania najlepiej wszystkie wykonać, które tylko jesteś w stanie warto z pewnością pozostałe questy gildyjne zrobić dla innych frakcji oraz zadanie Klucze i skrzynie zakończyć. Polecam też wstąpić do gildii kupców, choć będziesz potrzebował wyciągania rogów smoczych zębaczy do tego.
W tym momencie mam 17 poziom, zrobione absolutnie wszystkie zadania związane z dołączeniem do głównych gildii, mam wykonane absolutnie wszystkie możliwe zadania dla Gildii Kupców i Gildii Złodziei. Nawiązałem już kontakt z Łowcami Nieumarłych i Zwiadowcami no i zakończyłem zadanie "Klucze i skrzynie" (nie rozumiem dlaczego zalecałeś je wykonać przed wstąpieniem do jakiejkolwiek gildii, no chyba że miałeś na myśli +8 punktów nauki).
Teraz pytanie czy jest sens dalej brnąć w zadania związane ze Zwiadowcami, Łowcami Nieumarłych i Barthosem (Wieże osnute mgłą, Historia Doliny Przodków, Nieumarli w latarni morskiej, Teleporty w Dolinie Przodków, Przeklęty Nadzorca) czy może to sobie poczekać do drugiego aktu, bo chciałbym zrobić krótką wizytę w Górniczej Dolinie, pogadać z Gestachem, kupić Ciężki Pancerz Straży u Engora i zająć się Jarkendarem.