Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1184439 3364

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 29.07.2016 roku

Wyświetleń 1184439

Odpowiedzi 3364

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludziska, jak dałem Lucy 2 krwawe puchary to już ich nie odzyskam? Bo w jej ciele ich nie było a cassia chce tylko 6.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Idź pogadaj z Alwinem. Swoją drogą jak dałem puchary Lucy, to zaraz ją pobiłem, żeby je odzyskać (Lucy nie miała mi za złe), a jak poszedłem powiedzieć Alwinowi, że nie żyje to dostałem kolejne dwa :D

Ja za to mam inny problem. Gdzie jest Lotta (czaiłem się cały dzień pod domem Sędziego i nie wchodziła, nie wychodziła, ani nie było jej w środku). Bo muszę jej dać perfumy od Salandrima.

Inne pytanie - na którym mniej więcej poziomie dołączacie do jakiejś gildii. Bo mam teraz 15. i nie wiem jak długo powinienem czekać z przystąpieniem do Gidii (w domyśle do Straży Miejskiej). I które zadania najlepiej żebym zrobił przed dołączeniem do gildii?

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
meserszmit - odzyskasz, ale zdecydowanie NIE bij jej

Lotta powinna gdzieś być, jeśli o 4 w nocy nie ma jej w łóżku w domu sędziego to możliwe, że znikła. Nie wiem czemu to się dzieje, ale też miałem raz n 4 gry taki problem, wtedy tylko kody pomagają.

15 to już ok poziom, max ile można wyciągnąć to 19. Zadania najlepiej wszystkie wykonać, które tylko jesteś w stanie :P warto z pewnością pozostałe questy gildyjne zrobić dla innych frakcji oraz zadanie Klucze i skrzynie zakończyć. Polecam też wstąpić do gildii kupców, choć będziesz potrzebował wyciągania rogów smoczych zębaczy do tego.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Generalnie jak możesz to wyucz się wszystkich trofeów oprócz żuwaczek i skrzydeł krwiopijców, za nie można albo od cholery hajsu wykręcić albo niektóre są potrzebne by questy powykonywać jak np. języki jaszczurów. Żądła i wydzielinę z nich można się nauczyć poprzez księgi, więc nie warto wydawać też na to PN. Taka mała rada ode mnie

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za odp i jeszcze pytanie - do ilu % uczyliście się walki bronią / łukiem za PN ?

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja chyba dałem tylko tyle z pn 1h i łuków, by wyszło wraz z bonusami na mistrzu. koło 60% ostatecznie miałem, mógłbym mieć więcej ale grałem dla mrocznego zakonu i trochę w kręgi poszło :/

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@SparrowJacek @Delph(Delphoxed) Akurat wyuczanie się umiejętności pozyskiwania trofeów myśliwskich, to pierwsza rzecz jaką robię zanim zabiję jakiekolwiek potwora z którego można coś pozyskiwać. Na ten moment wyczułem się wszystkiego od:
a) Bospera,
b) Groma,
c) Grimbalda,
d) Gaana (włączając w to rogi Smoczych Zębaczy).

Jeżeli się nie mylę, to zostało mi do nauczenia się tylko
- usuwanie języków ognistych jaszczurów,
- zbieranie smoczej krwi,
- usuwanie smoczych łusek,
ale tego mogę się nauczyć chyba dopiero w Górniczej Dolinie u Gestatha. Chociaż języków to bym się najchętniej nauczył już. :P A skrzydła i żądła krwiopijców uczyłem się u nauczyciela.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skrzydła i żuwaczki polnych bestii akurat są niepotrzebne :P

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znalazłem Lottę, żywą, obok Iglerio, Kiranora i Ciphera (też żywych) i kilka innych postaci (wszyscy żywi, choć nie wiem czy to określenie jest właściwe w stosunku do Sługi Xardasa :D), w przechowalni ciał w kopalni pod Słonecznym Kręgiem. Ale tych co wymieniłem z imienia, to nie robią absolutnie żadnego fabularnego sensu, żeby się tam znajdowali. Co więcej Lotta, Kiranor i Cipher są mi potrzebni, żeby pociągnąć dalej questy...

Co teraz? Teoretycznie mógłbym zagadać do nich w tej przechowalni ciał, ale nie wiem czy to jest optymalne rozwiązanie.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eh, kultowy bug ze znikaniem postaci, mi też Stahlberg i Gorn zniknęli jak grałem.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Delph(Delphoxed)  No ale ja mogę do nich zagadać i skończyć te questy w TOT. Czy są jakieś przeciwwskazania, żebym po prostu raz na jakiś czas odwiedzał TOT i robił tam co potrzebuję? Ewentualnie czy mogę ich wyprowadzić z tego TOT, wystarczyłoby chyba, że wyprowadzę ich poza jaskinię, to już sami dojdą tam gdzie potrzebują.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Musisz ich kodem przyzwać. Wtedy mają rutyny początkowe ustawione, więc będą tam, gdzie ich pierwszy raz spotkałeś. Nie ma przeciwwskazań, żeby byly po 2 instancje tej samej postaci.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy w zadaniu "Elita Zabójców" muszę zabijać Borysa? Bo ani Andre, ani Borys ani Simon nie mają żadnych dodatkowych opcji dialogowych, a myślałem, że będę mógł komuś wydać Simona.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
On jest tylko po to by go zabić, ot taka smutna rola.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy Carl będzie uczyć wyrobu szpad?

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak oddasz Eddzie posążek i przyniesiesz mu ostrze szpady z obozu myśliwych z Doliny przodków

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hadar - mam posążek w ekwipunku , podobnie jak ostrze szpady i edda nie ma opcji dialogowej, carl podobnie.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pewnie masz nie ten posążek. :P Musi być taki z dłuższym opisem. Ja go dzisiaj odkupiłem od Skarkiego w kanałach.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za odp, jeszcze jedno pytanie - jak gram pod zreke to opłaca mi się uczyć potki na siłę? Czy lepiej zjeść smocze korzenie, bo żeby mi się zwróciły pn plus fakt że smoczy korzeń to 1 str a mikstura 2 str to bym z 15 potek musiał zrobić żeby się wyrownalo

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja się nie uczyłem, ale warto siły trochę mieć do pancerzy, tam raczej na łucznika aż tak dobrej zbroi nie trzeba to z 100-120 siły mi starczało. Kończyłem grę w mrocznym zakonie z ich gildyjną ostatnią zbroją.

0 użytkowników
Do góry