Dołączam się do prośby
@muuz o wydanie patcha bez zbędnych dodatków. Jak znajdę jeszcze jakieś błędy lub pomysły na ulepszenia to podrzucę.
EDIT: Pobrałem twoją wersję i dobiegłem do Starego Obozu. Moje przemyślenia na tą chwilę:
Pierwsze co rzuca się w oczy to nierówna ramka z dialogami, zapewne przez rozdzielczość jakiej używam (1366x768). Zgaduję, że coś przesuwałeś przy okazji naprawy ucinających dialogów. Niektóre pokazują się normalnie, z oknem na środku, ale przy większości okno jest z lewej strony.
Gdy próbuje się zaatakować potwora, któremu nie zadajmy obrażeń, Bezimienny wypowiada kwestię, że nie zadaje obrażeń. Wszystko fajnie, ale w tym czasie postać się unieruchamia (przynajmniej podczas walki z goblinem nad opuszczoną kopalnią) i nie można się ruszać/atakować aż nie skończy mówić. W dodatku wypowiadana kwestia tak jakby ucina się (Bezi mówi "potrzebuję innej..." i nie dopowiada "broni") przez co brzmi to dziwnie. Zgaduję, że tak to zostało nagrane więc można po prostu wyciąć drugie zdanie z tej kwestii.
Nie można pobić goblina nad opuszczoną kopalnią, bo mamy za mało siły, więc radzę zamienić go na inne stworzenie, bo nie ma powodu żeby gracz po niego wracał już po odwiedzeniu Starego Obozu.
Nie wiem również dlaczego kretoszczury zatruwają. Rozumiem w przypadku krwiopijców, jaszczurów czy topielców, bo mogą mieć jakiś tam jad, ale kretoszczury? Nie widzę sensu. No chyba że to nie jad, tylko dżuma.
Postacie, które uciekają przed nami w Starym Obozie (np. Wrzód po pobiciu) biegną do wewnętrznego pierścienia, a przez to że są tam teraz kraty, bugują się w tamtym miejscu i biegają w kółko.
Straż reaguje podczas atakowania chrząszczy. Gdy się je raz uderzy po przekroczeniu pierwszej bramy za placem wymian, Orry i drugi strażnik zaczynają do nich strzelać z kusz, co jest dziwne. Z tego co pamiętam to moby mają swoje flagi, więc chyba wystarczy zmienić nastawienie strażników do chrząszczy.
W dzienniku są zakładki "Udane/Zakończone/Nieudane Misje" i "Info Ogólne". Żeby wyglądało bardziej estetycznie, radzę zmienić na "Udane/Zakończone/Nieudane zadania" i "Informacje ogólne", z każdym członem od nowej linijki. W kilku miejscach zauważyłem, że wielkie litery są w środku zdania, mimo że samo zdanie nie jest ani tytułem, ani tego nie wymaga, więc radzę również zmienić to, bo nie wygląda zbyt estetycznie.
Tekstura nowej zbroi Thorusa (herb paladynów, zamiast mordy cieniostwora) średnio pasuje i za bardzo odstaje, chociażby kolorystycznie (jasna biel i czerwień kontrastują z resztą pancerza).
Podczas dialogów nasze kwestie podpisane są jako "Bezimienny", co jest dziwne, bo to nie jest jego imię czy tytuł. Bezi ma imię, po prostu my, jako gracze, go nie poznajemy, dlatego doradzam zmienić to na "Ja", tak jak w oryginale.