Znalazłem nowy sposób na przeniesienie modeli z Gothic 3 ZB bez potrzeby podmiany do zwykłego Gothica. Będą potrzebne nam trzy rzeczy:
Konwenter przedmiotów:
http://www.worldofgothic.de/dl/download_506.htmOraz Notepad ++
Gothic 3 PU
http://hostuje.net/file.php?id=2f8dfc76a3d64510f12bb82667842e76Zaczynamy!
[WSTĘP]Na początku będziemy musieli rozpakować naszego Goticzka. Do tego celu używamy programu G3 PU
Pliki, które musimy rozpakować to:
_compiledAnimation.pak, _compiledImage.pak, _compiledMaterial.pak, _compiledMesh.pak, Templates.pak, Strings.pak
(jeżeli mamy Content Moda to również pliki .mod, mxx {XX to numery np. m02]
[CZĘŚĆ 1 OBSŁUGA PROGRAMU]Odpalamy program. Powinno nam wyskoczyć takie ogienko:
Teraz musimy podać ścieżki do _compiledAnimation.pak, _compiledImage.pak, _compiledMaterial.pak, _compiledMesh.pak
Klikamy na Datei/Einstellungen
Wyskoczy nam takie okienko. Tutaj podajemy ścieżki do plików. Ja mam wszystkie foldery w :
C:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic 3 - Zmierzch Bogow\Data
Gdy zakończymy dodawać ścieżki klikamy
Speichern
Powróciliśmy do okienka :
Teraz zajmijmy się typem plików jaki chcemy przenosić. Tutaj trzeba trochę znać niemiecki
Rüstung- Zbroje
Kopf-Głowy
Haare-Włosy
Bart-Chyba brody, nie jestem pewny
Waffe- Broń, obok okienka wyskoczy nam typ broni
Helm- Hełmy
I ostatniej opcji nie jestem pewny. Ja będę przenosić zbroję więc wybiorę opcje Rüstung.
Teraz klikamy tutaj:
Szukamy pliku. W moim przypadku to będzie ten pacnerz:
Wszystkie potrzebne przedmioty znajdują się w folderze:
C:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic 3 - Zmierzch Bogow\Data\Templates\NPC\__Master_Humans
Pancerz, który przenoszę to :
HumanBodyParts_Body_Body_End_Game_Armor.tple
Zaznaczam go
Teraz trzeba podać ścieżkę do folderu Data zwygłego G3. W tym celu klimay :
I wybieramy. U mnie będzie to:
C:\Program Files (x86)\JoWooD Productions Software AG\Gothic III\Data
Teraz musimy wpisać nazwę naszego pliku w pole. W moim przypadku będzie to
Zbroja_02
Klikamy na opcję na samym dole
Gotowe!
Teraz powinno to wyglądać tak. Należy zapamiętać opcję Spawn Name, ponieważ tym kodem będziemy przyzywać zbroję. Przejdźmy do następnej części.
UWAGA!
Nie zamykać programu, będzie nam jeszcze potrzebny![CZĘŚĆ II WPISYWANIE DO REJESTRU]Teraz zajmijmy się wpisaniem zbroi do rejstru. Do tego wystarczy nam program Notepad ++. Musimy odnaleźć plik:
HumanBodyParts.lrtpldatasc
Znajduje się on w folderze:
C:\Program Files (x86)\JoWooD Productions Software AG\Gothic III\Data\Templates\NPC\__Master_Humans
Otwieramy go programem Notepad++.
Powinniśmy mieć takie okno:
Musimy skopiować linijkę z programu i wkleić ją na sam koniec, ja już to zrobiłem, więc nie będę tego robić drugi raz:
[CZĘŚĆ III TEST W GRZE]Teraz musimy odpalić grę i przyzwać zbroję kodem:
give Body_Zbroja_02
Oto efekt: