Witajcie,
interesuję się ktoś z was taką formą zabawy jak Play by Forum? Albo chcę się zainteresować?
Tu podaje definicje z wiki:
Play by ForumOgólnie chodzi o opisową zabawę w stylu RPG, która odbywa się na forum, za pomocą postów. Wszystko utrzymane w konwencji i w klimacie Gothica. Są przeróżne ciekawe tematy, sesje rpg i wiele innych atrakcji. Do wyboru gra jako Myrtańczyk, Nordmarczyk, Asasyn oraz Ork i Jaszczuroczłek. Każda rasa zaczyna posiadając odmienne statystyki oraz różne style walki itd itp. Mamy taki fanklub Gothica połączony właśnie z systemem RPG, który sprawnie funkcjonuje już od ponad roku. W tym momencie zrzeszamy 27 osób. To świetna rozrywka dla każdego fana serii Gothic.
Tutaj coś więcej w specjalnym temacie:
System RPG- Zasady.
A tutaj jako ciekawostka, jeden ze sklepów do zakupu ekwipunku:
Gildia Kupiecka "Araxos".
Mamy przeróżne sesje, polowania, poszukiwania skarbów, listy gończe za przestępcami. Naprawdę jest co robić. Jeśli ktoś lubi taką opisową formę zabawy to zapraszam. Wystarczy zarejestrować się tam na forum i napisać do mnie, do Rabittousa, łatwo mnie tam znaleźć bo jestem junior-adminem. Albo pisać tutaj na PW, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Pozdrawiam