Gothic RPG- Play by Forum 4488 7

O temacie

Autor Rabittous

Zaczęty 23.05.2016 roku

Wyświetleń 4488

Odpowiedzi 7

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Witajcie,
interesuję się ktoś z was taką formą zabawy jak Play by Forum? Albo chcę się zainteresować?
Tu podaje definicje z wiki: Play by Forum

Ogólnie chodzi o opisową zabawę w stylu RPG, która odbywa się na forum, za pomocą postów. Wszystko utrzymane w konwencji i w klimacie Gothica. Są przeróżne ciekawe tematy, sesje rpg i wiele innych atrakcji. Do wyboru gra jako Myrtańczyk, Nordmarczyk, Asasyn oraz Ork i Jaszczuroczłek. Każda rasa zaczyna posiadając odmienne statystyki oraz różne style walki itd itp. Mamy taki fanklub Gothica połączony właśnie z systemem RPG, który sprawnie funkcjonuje już od ponad roku. W tym momencie zrzeszamy 27 osób. To świetna rozrywka dla każdego fana serii Gothic.

Tutaj coś więcej w specjalnym temacie: System RPG- Zasady.

A tutaj jako ciekawostka, jeden ze sklepów do zakupu ekwipunku: Gildia Kupiecka "Araxos".

Mamy przeróżne sesje, polowania, poszukiwania skarbów, listy gończe za przestępcami. Naprawdę jest co robić. Jeśli ktoś lubi taką opisową formę zabawy to zapraszam. Wystarczy zarejestrować się tam na forum i napisać do mnie, do Rabittousa, łatwo mnie tam znaleźć bo jestem junior-adminem. Albo pisać tutaj na PW, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Pozdrawiam  :ok:

#Król_GothicSite

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Wszystko tylko kurwa nie Gothic  :lol2:
To uniwersum zbyt ssie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To uniwersum zbyt ssie.
No to użyj wyobraźni i je rozwiń :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wystarczy ze kurwa tylko przyjdziesz i już rozpoczynasz gownoburze. Wypierdalaj

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Wowoz, przestań pisać sam ze sobą. :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kto? Ja? A nie, ja. No dobrze.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Wszystko tylko kurwa nie Gothic  :lol2:
To uniwersum zbyt ssie.
Zapoznałeś się w ogóle z linkami, które umieściłem? Albo chociaż z treścią tego tematu?

Nie jest to odwzorowanie uniwersum Gothica w skali 1:1. Akcja nie toczy się ani w Khorinis ani na kontynencie. Utworzyliśmy sobie do tego nową wyspę. Już samo to, że do wyboru masz rasę "Jaszczuroczłek" pokazuje, że popuściliśmy wodze fantazji i nie trzymamy się sztywno ram Gothica. On jest tylko bazą wypadową, dla fanów serii coś świetnego.

Tu masz coś więcej o wyspie: KLIK KLIK.

Po prostu trzeba lubić sesje rpg i tworzenie opisowych, klimatycznych postów  :)

#Król_GothicSite

Epikur

Epikur

Użytkownicy
Przeklęty
posty2
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Przeklęty
Ja ze swojej strony mogę to polecić. Interesująca zabawa. Fani RPG znajdą coś dla siebie. Już sam udział w sesjach silnie motywuje do zabawy w fanklubie. A to motywuje to tworzenia postaci, która ci się podoba i decydowaniu o jej zachowaniach. Podejmowaniu licznych ciekawych wyborów...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry