Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 340215 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 340215

Odpowiedzi 783

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagrałem w wersję 1.3.

Oto co mi się osobiście nie podoba:

-Rozumiem że poziom trudności podniosłeś ale żeby na łatwym poziomie goblin przy wieży Xardasa ściągał na hita?
-Nie wiem czy to u mnie tylko problem ale optymalizacja
Mam R9 270x i nie wyciagam 60 klatek co jest conajmniej dziwne bo wcześniej z DX11 grałem spokojnie.
Wiesiek 3 na wysokich bez HW lata mi w 40-60 FPS a Gothic ma trudności.
-konsola komend, usuwanie cheatów w grze SINGLE PLAYER
Wiem że niektórzy traktują gre poważnie itp ale serio? żeby usuwać usprawnienia z cheatów do gry SINGLE?!
Stawiając na to że przed poważna grą przegląda człowiek różne rzeczy w tym charakterhelpera to irytujące gdy modderzy na złość usuwają treść z tych materiałów. Nie jestem w stanie po dziś dzień pojąć po co praktykowane są te czynności.
Zauważyłem rażące zubożenie właśnie charakter helpera, nie sprawdziłem innych ale polecam to poprawić.
To gra dla pojedyńczego gracza a nie sieciówka żeby takie rzeczy blokować.

- Nie wiem czy gdzieś informowałeś o tym ale ja osobiście nie wiem co to za dodatkowe paski.
Ten wielki fioletowy chociażby czy 3 pasek z boku.

- Czułość myszki, też nie wiem czy to tylko u mnie problem ale myszka mimo ustawienia na minimum jest zbyt cholernie czuła przez co gra z użyciem myszki jest nie grywalna.

Dodam że to rzeczy po 2 minutach rozgrywki. Nie wiem co czeka mnie po dalszym zagłębieniu się w rozgrywkę.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zagrałem w wersję 1.3.

-Rozumiem że poziom trudności podniosłeś ale żeby na łatwym poziomie goblin przy wieży Xardasa ściągał na hita?
Mam R9 270x i nie wyciagam 60 klatek co jest conajmniej dziwne bo wcześniej z DX11 grałem spokojnie.
Wiem że niektórzy traktują gre poważnie itp ale serio? żeby usuwać usprawnienia z cheatów do gry SINGLE?!
Stawiając na to że przed poważna grą przegląda człowiek różne rzeczy w tym charakterhelpera to irytujące gdy modderzy na złość usuwają treść z tych materiałów. Nie jestem w stanie po dziś dzień pojąć po co praktykowane są te czynności.
Zauważyłem rażące zubożenie właśnie charakter helpera, nie sprawdziłem innych ale polecam to poprawić.

- Nie wiem czy gdzieś informowałeś o tym ale ja osobiście nie wiem co to za dodatkowe paski.

- Czułość myszki, też nie wiem czy to tylko u mnie problem ale myszka mimo ustawienia na minimum jest zbyt cholernie czuła przez co gra z użyciem myszki jest nie grywalna.

Dodam że to rzeczy po 2 minutach rozgrywki. Nie wiem co czeka mnie po dalszym zagłębieniu się w rozgrywkę.

Czepiasz się pierdół, co do korzystania z kodów to uważam że powinno to zostać ograniczone do minimum albo całkowicie zablokowane bo powoduje tylko problemy z grą :) co do optymalizacji to u mnie również w mieście mocno spadają fpsy być może to respawn przeciwników sprawia te problemy, już od dawna pisałem by ten respawn został przywrócony tak jak w zwykłym gothicu bo powoduje tylko bugi w modzie ale po takim czasie twórca moda zwleka :/ co do czułości myszy to nie mam z tym problemu, filetowy pasek możesz wyłączyć chyba w opcjach jest to pasek szybkiego wyboru klikasz na jakiś przedmiot w ekwipunku i odpowiednią cyfrą np 4 przypisujesz go na pasek szybkiego wyboru :D

:D

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagrałem w wersję 1.3.

Czepiasz się pierdół, co do korzystania z kodów to uważam że powinno to zostać ograniczone do minimum albo całkowicie zablokowane bo powoduje tylko problemy z grą :) co do optymalizacji to u mnie również w mieście mocno spadają fpsy być może to respawn przeciwników sprawia te problemy, już od dawna pisałem by ten respawn został przywrócony tak jak w zwykłym gothicu bo powoduje tylko bugi w modzie ale po takim czasie twórca moda zwleka :/ co do czułości myszy to nie mam z tym problemu, filetowy pasek możesz wyłączyć chyba w opcjach jest to pasek szybkiego wyboru klikasz na jakiś przedmiot w ekwipunku i odpowiednią cyfrą np 4 przypisujesz go na pasek szybkiego wyboru :D

To gra single player. Zwłaszcza że to Gothic który nie raz potrafi bez powodu się wysypać.
Mam Gothica od stycznia 2003 roku, przeszedłem ja nieskończoną ilość razy, nie jednokrotnie bawiłem się w modowanie, skrypty modele, animacje, tarcze i inne chuje muje. Wiem co potrafi ta gra i jak często konsolka jest przydatna chociażby do najbardziej wkurwiajacego mnie bugu gdzie postać się pieprzyła i przykładowo kładąc się spać czy używając jakiegoś przedmiotu jak chociażby stół nie wyskakiwały okienka i trzeba było przyzywać od nowa PC_hero.
Czy bugowania się postaci gdzie nie idzie się wydostać z jakiegoś miejsca itp
Skoro zostało to nam udostępnione to nie powinno się tego blokować zwłaszcza że to zasrany SINGLE.
Nie pamiętam w której to modyfikacji ale to albo Returing albo Global mod, że po wpisaniu marvina pasek dodatkowy ubywał (bodajże głód) i postać gineła w ciągu kilku sekund i nie szło tego odbugować.
Powiem tyle że będąc w połowie rozgrywki gdy miałem bug z postacią (opisany wyżej) i po wpisaniu Marvina do przyzwania sobie nowej postaci pojawił mi się ten bug omal kurwicy serca nie dostałem.

Tutaj też nie mam zamiaru w przypadku pojawienia się błędu od nowa gry rozpoczynać.
Dlatego napisałem żeby odblokował to bo po co mam rozklejać mu ten mod na kawałki, ręcznie to przywracać i sklejać to?
A mógłbym tylko to jest dodatkowy czas którego mi szkoda.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Nie ważne że Singiel ale konsola kodów z jakiś przyczyn bardzo często gryzie się z niektórymi modami jak Przeznaczenie czy returning  powodując w obu tych modach  bugi i crashe :)  nie wiem jak jest w unbalanced modzie bo go nie ukończyłem przez crashe przy wczytywaniu :) Zresztą konsola chyba nie jest zablokowana i można używać kodów tylko aby nie charakterhelpera który i tak jest zbędny

:D

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ważne że Singiel ale konsola kodów z jakiś przyczyn bardzo często gryzie się z niektórymi modami jak Przeznaczenie czy returning  powodując w obu tych modach  bugi i crashe :)  nie wiem jak jest w unbalanced modzie bo go nie ukończyłem przez crashe przy wczytywaniu :) Zresztą konsola chyba nie jest zablokowana i można używać kodów tylko aby nie charakterhelpera który i tak jest zbędny

Czytaj co pisałem wyżej.
Po bugu z postacią który w sumie miałem od zawsze trzeba przywać nową postać PC HERO i wcielić się w niego.
Postać jest wyzerowana a komu by się kurwa chciało grać od poczatku w połowie gry?
Od tego jest CH żeby przywrócić postać itp
Nikt nikomu nie każe używać ale zabranianie jest po prostu bez sensu.

Ktoś kto umie (na przykład ja) sobie rozpierdoli ten mod na części pierwsze, edytuje to marnując cenny czas i sklepie z powrotem.
Inny co nie umie po prostu pierdolnie modyfikacje i zagra w zwykłego gothica jeśli bedzie chciał odświeżyć sobie fabułe itp.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja pierdole jak ktoś używa konsoli to jego sprawa, skoro nie używasz to nie powinieneś mieć problemów, ja osobiście zawsze używałem kodów do zabawy i nigdy mi się żaden mod nie spierdolił ;)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Dlatego zapisuje się na kliku slotach a nie na jednym... Konsoli nie wyłączę, ze względu że zawsze jakiś bug się trafi lub może ktoś będzie chciał nakręcić machinime na moim modzie xD
Dzięki użytkownikowi:
@aensvaernhe prace nad 1.4 przyśpieszyły w wielkim tępie! Odnalazł on bardzo istotną wskazówkę dzięki której nie ma już lagów w Khorinis!!!
Jeżeli uda mi się dokończyć Quickslota w tym tygodniu, to zapewne na dniach mod trafi w ręce graczy.
P.S Potrzebna osoba która ma DX11 i umie zrobić porządne ScreenShooty :P Więcej info na PW.
Prosiłbym też o zaprzestanie spamu...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja pierdole jak ktoś używa konsoli to jego sprawa, skoro nie używasz to nie powinieneś mieć problemów, ja osobiście zawsze używałem kodów do zabawy i nigdy mi się żaden mod nie spierdolił ;)
W samo sedno...
Siemek jeszcze niech tylko odblokuje to i owo i będzie git jak tego nieszczęsnego charakterhelpera

Dlatego zapisuje się na kliku slotach a nie na jednym... Konsoli nie wyłączę, ze względu że zawsze jakiś bug się trafi lub może ktoś będzie chciał nakręcić machinime na moim modzie xD
Dzięki użytkownikowi:
@aensvaernhe prace nad 1.4 przyśpieszyły w wielkim tępie! Odnalazł on bardzo istotną wskazówkę dzięki której nie ma już lagów w Khorinis!!!
Jeżeli uda mi się dokończyć Quickslota w tym tygodniu, to zapewne na dniach mod trafi w ręce graczy.
P.S Potrzebna osoba która ma DX11 i umie zrobić porządne ScreenShooty :P Więcej info na PW.
Prosiłbym też o zaprzestanie spamu...

DX11 działa już z modem?
U mnie przy wypierdalało gre gdy próbowałem odpalić.

Swoją drogą myślałeś majster nad usprawnieniem jakiegoś systemu strzyżenia itp czy bród?
Działającego po prostu na takiej sprawie że ustawić kilka wariantów tekstur głownej postaci
Dodać istniejace już głowy z brodami itp
i postać na przykład golibrody i którego można było by się strzyc itp
Zmieniało by to wtedy model głowy postaci i jedną z wybranych tekstur.
Taaki przykład:
u golibrody by się wybierało
1. Na koguta
2. Na samuraja XD
3. Na szlachcica
I tym podbne i zmieniało by teksture o
http://i.imgur.com/boRBHcg.png
http://i.imgur.com/XJftfjD.png
http://i.imgur.com/YeYoGBQ.png

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Archiwizator w G2 nie jest najlepszy... Aby takie coś zrobić należało by dodać trochę warunków które by zostawiały brodę, gdyby archiwizator działał lepiej to zmiana brody to by była jedna linijka.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Archiwizator w G2 nie jest najlepszy... Aby takie coś zrobić należało by dodać trochę warunków które by zostawiały brodę, gdyby archiwizator działał lepiej to zmiana brody to by była jedna linijka.

Zawsze na początek można dać same wybieranie tekstury i orygianlnych modeli głów
Wiesz hum_head_Pony, hum_head_bald, hum_head_fighter  itp

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich i mam pytanie. Czy będąc czeladnikiem u Harada da się w ogóle coś zarobić?
Nie wiem czy ja jestem jakiś głupi i robię coś nie tak, ale przecież żeby zrobić taki najgłupszy prosty miecz potrzebuję 3 sztabek stali, każda sztabka kosztuje 75 złota czyli razem 225, a gotowy i naostrzony już miecz sprzedaje u Harada za bodajże 100 złota, więc na tej całej "inwestycji" jestem stratny 125 sztuk złota... :pokerface: Gram na wersji 1.2 jak coś.
Dzięki z góry za odpowiedź  :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
W 1.4 się to zmieniło. Można wydobywać rudę nieskończoność razy, jedynym ograniczeniem jest skill oraz dzień (np. na zielonym mamy 5 prób i 20% szans że wypadnie jedna bryłka żelaza. )

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 1.4 się to zmieniło. Można wydobywać rudę nieskończoność razy, jedynym ograniczeniem jest skill oraz dzień (np. na zielonym mamy 5 prób i 20% szans że wypadnie jedna bryłka żelaza. )

Majster a którego te 1.4 wydasz? XD Bo czekamy na usprawnienia i ten tryb celowania.

Btw, co z gościem na ścieżce strażnika który ma mi dać Tarcze? Bo pewnie też uczy z niej korzystać.
Nie mam zadania w dzienniku tylko coś tam Andre wspomniał o nim i o goblinach i żeby go poszukać.
Nie za bardzo teraz wiem gdzie zaczynać, obszukałem jasniknie w tym tą gdzie był ork i tę z Cieniostworami i typka nie ma.
Było by łatwiej jakby był z tym wpis.

/edit

Dobra znalazłem gościa, znaczy lepiej by było jakby to był gość bo na początku nie zczaiłem że to szkielet XD
Ale cóż nauczyciela władania tarczą dalej ani widu ani słychu.

//kolejny edit XD
Jeśli ktoś potrzebuje tej informacji
Arlik ten od areny uczy fechtunku z tarczą.

Po za tym takie małe pytanko jakim sposobem wydłużyć czas sprintu?
No i piszę też tutaj mimo że gdzies na YT to proponowałem.
Kunie by się przydały jako środek transportu bo mapa Lhiviera jest o wiele wiele większa przez co podróże są żmudniejsze, dłuższe i nudne a takim środkiem transportu nikt by nie pogardził.
Jeśli potrzebujesz modelu mogę dać Ci swój który wykorzystałem do GTA
Jeśli będzie miał za dużo polygonów mogę Ci podrzucić bardziej ,,Low Poly"
Oczywiście wyeksportowane do .3DS żebyś sobie mógł otworzyć programem którego ty używasz.

Post połączony: 2017-01-26, 00:45

Frizbick
  • Gość

Majster a którego te 1.4 wydasz? XD Bo czekamy na usprawnienia i ten tryb celowania.

Btw, co z gościem na ścieżce strażnika który ma mi dać Tarcze? Bo pewnie też uczy z niej korzystać.
Nie mam zadania w dzienniku tylko coś tam Andre wspomniał o nim i o goblinach i żeby go poszukać.
Nie za bardzo teraz wiem gdzie zaczynać, obszukałem jasniknie w tym tą gdzie był ork i tę z Cieniostworami i typka nie ma.

/edit

Dobra znalazłem gościa, znaczy lepiej by było jakby to był gość bo na początku nie zczaiłem że to szkielet XD

//kolejny edit XD

Kunie by się przydały jako środek transportu bo mapa Lhiviera jest o wiele wiele większa przez co podróże są żmudniejsze, dłuższe i nudne a takim środkiem transportu nikt by nie pogardził.
Oczywiście wyeksportowane do .3DS żebyś sobie mógł otworzyć programem którego ty używasz.

Konie w Gothicu? Widzę ambitnie  :D Tak czy inaczej, nawet jak da się model to jak to można by rozwiązać skryptowo? Kiedyś słyszałem, że do którejś gry dodano tak "konie" jako tekstura spodni, która zmieniała szybkość.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Skryptowo nie ma problemu. Bardziej martwiłbym się kto zrobi do tego animacje :D

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

/edit

//kolejny edit XD

Konie w Gothicu? Widzę ambitnie  :D Tak czy inaczej, nawet jak da się model to jak to można by rozwiązać skryptowo? Kiedyś słyszałem, że do którejś gry dodano tak "konie" jako tekstura spodni, która zmieniała szybkość.

Może tym sposobem?

https://www.youtube.com/watch?v=xbwm9QYY868

https://www.youtube.com/watch?v=oa6OqOLIrBE

Ewentualnie zrobić tak jak na filmie Siemmka z tym cieniostworem że Koń jest w EQ itp

Skryptowo nie ma problemu. Bardziej martwiłbym się kto zrobi do tego animacje :D

Jeden z modeli koni jest z animacjami i zrigowany ale pod GTA sa.
Ale raczej ich pod szkielet Gothica nie przeniesiesz aczkolwiek nie wiem.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Dałem cieniostwora :F Może kiedyś... Ale to już nie ja. Po wydaniu 1.4 raczej już nic się nie pojawi. A każdy kto ma wiedzę i będzie zainteresowany projektem będzie mógł pisać do mnie abym MOŻE wysłał mu skrypty wersji 1.4 .

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Konia można podpiąć pod szkielet animacji wilka. :)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dałem cieniostwora :F Może kiedyś... Ale to już nie ja. Po wydaniu 1.4 raczej już nic się nie pojawi. A każdy kto ma wiedzę i będzie zainteresowany projektem będzie mógł pisać do mnie abym MOŻE wysłał mu skrypty wersji 1.4 .

Nikt by sie nie pogniewał za jakiś mały patch z Koniami w dalszej przyszłości XD
Czy właśnie tego golibrode który mógłby zmieniać teksturę i model głowy z wybranych.
M.in przydało by się do dla tych co lubią się bawic wygladem jak i tych co lubią hełmy bo przy obecnej głowie z kucykiem większość tych hełmów przenika przez łeb.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zawsze mogło by być coś w podobie jak jest w Czasie Zapłaty.

Pokaż mi swoje towary.

0 użytkowników
Do góry