Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 340154 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 340154

Odpowiedzi 783

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Flanker zainstaluj DX11 17.1  i powinno działać ;)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Flanker

Flanker

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk Właśnie instaluję DX11 17.1 ;/ I ten błąd występuje a z tego co zauważyłem bez tego DX11 gra strasznie mi ścina więc muszę zrobić aby to i to działało albo wcale ;c

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wyłącz paski kinowe. Opcje -> Gra -> Następne -> Paski Kinowe

Flanker

Flanker

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk Są wyłączone, nigdy nie miałem ich włączonych

Tak to wygląda

http://screenshot.sh/oAdp3CNM3E1NZ

Nie ma żadnych liter czy to do info o karcie graficznej w lewym górnym rogu czy to na ESC nic

@Edit Dobra przy włączaniu gothica 2 zawsze klikałem aby aktualizowało DX11 z wersji 17.1 do 17.4 teraz kliknąłem aby nie aktualizowało i zadziałało widać już litery itd ale pojawił się kolejny problem od razu po rozpoczęciu gry gdy Xardas do mnie zagaduje gra się zwiesza.Widziałem ze ktoś już ma tutaj taki problem poszukam tego tematu ale gdyby ktoś wiedział jak to można naprawić to proszę o odpowiedź.

@Siemekk
 http://www54.zippyshare.com/v/mn4lKE0q/file.html

Chyba to nie jestem pewien ;p

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Loga daj!!! Naprawdę bardzo mi to pomoże.

Flanker

Flanker

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk I jak dobrze dałem ?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Crash z winy Dx11 spróbuj bez niego i daj znać ;)
W między czasie zrobiłem sprint :D
Teraz nie mamy nowej animacji, lecz przyśpieszana jest stara niemalże dwukrotnie ;)
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=UN5VbPcL6xo

Flanker

Flanker

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk Bez Dx11 mam może z 20 fps bo laptop zamiast używać karty do grania używa zintegrowanej a że gothic jest bez Dx11 nie da się tego zmienić

Tak poza tym czym się sprintuje ?

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ta wyspa z tego filmika z nowym sprintem będzie w Unbalance mod czy to jest mod Czas Honoru bo fajnie jakoś to wygląda?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Siemekk w modzie jest sporo pustych miejsc w których nic nie ma chociażby nowy teren dodany przez l hivera obok piramid w Khorinis :) Dobrze jak byś coś pododawał do takich miejsc jakieś potworki czy skrzynie do otwarcia :)

:D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Siemekk Bez Dx11 mam może z 20 fps bo laptop zamiast używać karty do grania używa zintegrowanej a że gothic jest bez Dx11 nie da się tego zmienić
Nie znam się tak na laptopach :I Dla mnie osoba kupująca Gamingowego Laptopa nie ma co robić z haj$em więc ci nie pomogę :/
Czy ta wyspa z tego filmika z nowym sprintem będzie w Unbalance mod czy to jest mod Czas Honoru bo fajnie jakoś to wygląda?
Potocznie zwany "poligon doświadczalny" :lol2:
Siemekk w modzie jest sporo pustych miejsc w których nic nie ma chociażby nowy teren dodany przez l hivera obok piramid w Khorinis :) Dobrze jak byś coś pododawał do takich miejsc jakieś potworki czy skrzynie do otwarcia :)
Ta część jest zarezerwowana jako ostatnie po załataniu wszystkiego ;)

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
@Siemekk Są wyłączone, nigdy nie miałem ich włączonych

Tak to wygląda

http://screenshot.sh/oAdp3CNM3E1NZ

Nie ma żadnych liter czy to do info o karcie graficznej w lewym górnym rogu czy to na ESC nic

@Edit Dobra przy włączaniu gothica 2 zawsze klikałem aby aktualizowało DX11 z wersji 17.1 do 17.4 teraz kliknąłem aby nie aktualizowało i zadziałało widać już litery itd ale pojawił się kolejny problem od razu po rozpoczęciu gry gdy Xardas do mnie zagaduje gra się zwiesza.Widziałem ze ktoś już ma tutaj taki problem poszukam tego tematu ale gdyby ktoś wiedział jak to można naprawić to proszę o odpowiedź.

@Siemekk
 http://www54.zippyshare.com/v/mn4lKE0q/file.html

Chyba to nie jestem pewien ;p

Mimo errorów których nie rozumiem i innych linijek, proponowałbym grać w mody na czystej wersjii gothica, a nie na wersji Pod gmp a dokładnie pod Kyrmirka :)

Gmp z tego co pamiętam pierdoli coś z dll'kami więc mimo logów twój problem może leżeć gdzie indziej.

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Flanker

Flanker

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Toworish usunięcie gmp pomogło ale znowu pojawił mi się kolejny problem otóż spadły mi fps czy da się jakoś wyłączyć jakąś część tych krzaków itd aby to 60 fps wycisnąć ?

Mam jeszcze pytanie czy gothic jest grą stworzoną pod 60 fps czy 30 ? Bo jakby był stworzony pod 30 to moje wszystkie problemy przeminęły z wiatrem ;p

Dobra dam radę tak grać nie widać tego aż tak bardzo

A Tobie @Siemekk dziękuje za pomoc gdyby nie Ty prawdopodobnie porzucił bym tą grę
;]

@Siemekk Wybacz ale to już chyba moje ostatnie pytanie :P Rozumiem że ten mod zwiększa poziom trudności itd. ale czy ten mod dodaje również jakieś krytyczne ciosy ? Czasami uderzę z mieczyka za 60% hp celu a następnie bije mu już po 10-15% hp coś się u mnie zbugowało czy ta modyfikacja ma tak do siebie ? I czy to normalne że na początku gry w tej jaskini bandytów którzy Cavalornowi ukradli rzeczy znalazłem łuk który ma chyba 60 atk i w przeciwności do miecza zabija na 1 strzała ?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Gothic 30FPS System pack odblokowuje 60FPS i nie trawy nie zmniejsze, mimo iż mnie wnerwia podczas vobowania :lol2:

Samiuel

Samiuel

Użytkownicy
posty38
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Siemekk i jak tam prace nad 1.4V ?

Największym zwycięstwem nie jest zabicie przeciwnika, a oszczędzenie go.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Gameplay z 1.4 :D
https://www.youtube.com/watch?v=o_E4LeBUUG0

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Celowanie zajebiste XD

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
A dałbyś rade ustawic zeby dostawac 15PN na poziom? A i moze podczas celowania z czarow postac moze byc po prawej stronie bo np kostur troche zasłania

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siemekk Opłaca się pobierać teraz, czy poczekać jeszcze na nową wersję?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Poczekać ;)
A dałbyś rade ustawic zeby dostawac 15PN na poziom? A i moze podczas celowania z czarow postac moze byc po prawej stronie bo np kostur troche zasłania
1) Będzie 15 po wyuczeniu się szybkiej nauki.
2)Mogę zmienić kamerę aby była na lewym ramieniu.
W między czasie zacząłem wypełniać świat :D Pierwsze efekty:

W tym lasku to już się można zgubić >.< + dochodzi do tego mgła :D
A i tak powoli też niweluję trawę ponieważ cholernie przeszkadza :( z 30% trawy chyba zniknie.

0 użytkowników
Do góry