Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 339703 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 339703

Odpowiedzi 783

finwe

finwe

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej,
Kiedyś grałem w podstawową wersję L'hiver na dx11, bez żadnych problemów. Ostatnio zainstalowałem UnBalance 1.3.1 i po włączeniu gry na dx11 działa świetnie, z jednym ale - brak interfejsu. Proszę o poradę.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz włączone paski kinowe? Podobno z włączonymi to się buguje jak ma się też dx11.

Pokaż mi swoje towary.

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W nowej wersji 1.4 jest dużo poprawek dotyczące łucznika może dodasz możliwość produkcji ognistych strzał tych do ognistego łuku ? np 10strzał +smoła i siarka=10 ognistych strzał :D tylko trzeba by było dodać trochę więcej smoły i siarki u handlarzy

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Teraz u mnie się crashe pojawiły :/ Co ciekawe przed udaniem się do GD tych crashy nie miałem a teraz mam ciągle wywala mnie do pulpitu albo access  głównie przy wczytywaniu gry :/ jak chociaż raz uda mi się wczytać bez crasha to fart . Nie wiem co jest przyczyną tych crashy bo wcześniej ich nie miałem , podejrzewam że coś z respawnem w GD jest nie tak :/ Licże że w patchu 1.4 zostanie to poprawione bo jak wywala przy każdej probie wczytania to odechciewa się grać :/

:D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W nowej wersji 1.4 jest dużo poprawek dotyczące łucznika może dodasz możliwość produkcji ognistych strzał tych do ognistego łuku ? np 10strzał +smoła i siarka=10 ognistych strzał :D tylko trzeba by było dodać trochę więcej smoły i siarki u handlarzy

Albo dodać jakieś potworki ogniste, z których by to dropiło :P albo zrobić żeby samemu można było zrobić :p

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Albo dodać jakieś potworki ogniste, z których by to dropiło :P albo zrobić żeby samemu można było zrobić :p

potworki nawet spx pomysł ale  jak już to niech z nich dropi przedmiot do stworzenia takich strzał (np można by wykorzystać języki ognistych jaszczurów  mniej roboty by było przy plikach )/ musiał by zwiększyć ich ilość+ dodać receptę i kogoś kto może tego nauczyć np Nicolas który jest bardziej realistyczny niż bosper :)

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania
-gdzie w Khorinis (mieście) znajduje się kamień druidów (ten słup ) ?
-jaki trzeba mieć poziom płatnerstwa aby wykuć pancerz ze skóry czarnego trolla ?

finwe

finwe

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

finwe

Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD
#567 2016-10-11, 18:06(Ostatnia zmiana: 2016-10-11, 19:08)
Masz włączone paski kinowe? Podobno z włączonymi to się buguje jak ma się też dx11.

Paski kinowe są wyłączone, mod instalowałem według poradnika zamieszczonego w temacie [G½] Gothic DirectX 11 #2.
Z tego co przeczytałem podobne problemy pojawiają się przy próbie instalacji dx11 na modzie Edycja rozszerzona do G1.
Jakieś sugestie?

Edit: Odpalenie przez skrót powoduje uruchomienie się podstawowego L'hivera gdzie działa dx11 oraz jest widoczny interfejs. Aby włączyć UnBalance muszę uruchomić grę przez GothicStarter i wybrać mod, dx11 również działa lecz brak interfejsu. Czy tak to powinno wyglądać uruchamianie UnBalance?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ktoś mówił, że mod nie działa z najnowszym DX 17.4 . Polecał pobrać 17.1 :)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

finwe

finwe

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktokolwiek to był, miał rację. :) Mod zapowiada się świetnie, dobra robota. Dzięki za możliwość zapoznania się z nim przy tak pięknej oprawie graficznej.

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania
-gdzie w Khorinis (mieście) znajduje się kamień druidów (ten słup ) ?
-jaki trzeba mieć poziom płatnerstwa aby wykuć pancerz ze skóry czarnego trolla ?

słup znajduje nad zamkiem? w dzielnicy portowej jest boczna ścieżka która prowadzi na ,,drugie,, piętro

Siemekk  co pomyślisz o pomyśle produkcji ognistych strzał ?? post na 29 stronie dało by się zrobić ?? raczej dużo zabawy by z tym nie było :) od razu mógłbyś zwiększyć wymaganą zręczność na ten łuk (teraz jest marne 65 zręki) na np 150 :D 

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To kiedy w końcu wyjdzie wersja 1.4 ? dużo zostało do ukończenia ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
gram na dx 11 i tym modzie i strasznie wywala mi gothica.
Albo gothic.exe przestał działać albo acces volation  czy jakos tak.
Czy przyczyna moze byc to ze mam wszystko na full ?
300% widoku i wgl w dx all oprocz teselacji i smaa dodam ze fps sa na +30 cały czas
a poza tym goblin na samym poczatku ma byc taki twardy -_- z 15 hitów musze mu wsadzic zeby zdechł...

nie da sie grac ginie sie czesto a za kazdym razem jak sie wczytuje to wywala do pulpitu.
Lipa nie nadaje sie ten mod do gry z dx11 czyli trzeba sobie go wgl odpuscic a szkoda.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Bardzo fajny dodatek dodający mnóstwo ciekawych rzeczy. :D
Tylko znalazłem parę błędów. Zrobiłem się głodny I poszedłem sobie coś zjeść, wcześniej oczywiście włączłem menu by spauzować grę. Jakiez było moje zdziwienie gdy wróciłem a mój bezi leżał trupem i żywiła się nim polna bestia a z dnia zrobiła się noc. A co lepsze menu cały czas było włączone. Nawet zapisałem grę gdy byłem martwy. :D Ale postanowiłem to sprawdzić. Ponownie włączyłem menu i czekalem po jakis 5-10 minutach pauza się wylaczyla I czas mimo włączonego menu płynął dalej.

A tak przy okazji. Wie ktoś gdzie jest ten totem drudiow (do którego się teleportujemy) w pobliżu miasta?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
@Siemekk masz zamiar wprowadzać content do moda(zadania, postacie)?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ostatni Patch to 1.4 . Resztę zostawię wam. Nie mam już czasu na robienie moda: Szkoła, praca etc.
Mod ukaże się, ale nie wiem kiedy... Zostało już naprawdę niewiele do zrobienia (Dialog u Bospera, Wolne celowanie i QuickBar do roślin).
Po wydaniu patcha 1.4 dam drugą paczkę ze skryptami, gdzie każdy będzie miał możliwość dodania czegoś od siebie.
Co do Crashy... Róbcie Screeny okna AV i dawajcie mi go na PW wtedy ocenie co się dzieje...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Dzisiaj uruchamiam sobie grę, wszystko działa normalnie aż do jej wczytania. Z gry zrobił się pokaz slajdów, mógłby ktoś doradzić co mogę zrobić?

Jakbyś mógł jeszcze dodać opcję wyłączenia animacji ubierania się, to byłbym wdzięczny. Z początku robi wrażenie ale z czasem robi się irytująca, szczególnie w tedy gdy chcę z kimś porozmawiać a ten się czepia o mój ubiór. 

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Dzisiaj uruchamiam sobie grę, wszystko działa normalnie aż do jej wczytania. Z gry zrobił się pokaz slajdów, mógłby ktoś doradzić co mogę zrobić?

Grasz na dx11?

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Niestety moja karta obsługuje tylko sterowniki dx10.

Dodam jeszcze, że przez 10h gry nic takiego nie miało miejsca.

Problem rozwiązany :)

Post połączony: 2016-10-22, 22:27
Modyfikacja zapowiadała się bardzo bardzo fajnie i przez pierwsze parę godzin grało się rewelacyjnie. Jednak zanim przystąpiłem do gry przeszedłem katorgę nim w ogóle ją zainstalowałem (przez pierwsze kilka razy gdy ją zainstalowałem, włączała się podstawowa wersja gry).  No i po jakiś 4-5 godzinach gry zaczęły pojawiać się pierwsze małe błędy, które byłem jeszcze z początku w stanie strawić. Jednak z czasem robiło się co raz gorzej i błędy zaczęły przeistaczać się w co 30 minutowe crashe, lub z gry robił się pokaz slajdów. Ostatecznie całą grę przeinstalowywałem z 8-9 razy? No ale nerwy mi już puściły i na pewno w najbliższym czasie nie zagram w gothica gdy pod czas zapisywania gry nastąpił jeden z crashy. Oczywiście miałem zapisaną grę na innym slocie tyle, że różnica wynosiła blisko 3 godziny gry.

Podsumowanie: Gra jest pełna crashy i błędów, które występują z niewiadomych przyczyn. Mimo poprawnej instalacji mod nie zawsze się odpala. Irytujące błędy, chociażby to, że niektórzy nie chcą z nami rozmawiać bo nie podoba im się nasz ubiór.  Mimo to ten dodatek zrobił na mnie pozytywne wrażenie, dodaje kilka ciekawych funkcji i dodaje klimatyczne pancerze. Odwaliłeś kawał na prawdę dobrej roboty i trzymam kciuki, że w następnej wersji nie będzie już tych crashy i dodasz optymalizację interfejsu dla innych rozdzielczości. ;)

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
jak uruchomic te kamienie druidów ?
Czytam ten swistek od xardasa przy tym kamieniu i dupa nic sie nie dzieje :P
dodam ze czytałem z każdej strony,tylko nie na kamieniu ;p

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry