Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 339989 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 339989

Odpowiedzi 783

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Wprowadzenie NPCów do Khorinis to dobry pomysł. Nie raz jak idę po mieście to wydaje się być pusto i cicho zwłaszcza w porcie czy na placu wisielców.

Ewidentnie brak tam NPCów. W Returnie ich trochę dodali ale podstawowy GII to pustka zupełnie co innego niż Stary Obóz z GI który wydawał się tętnić życiem. Pełno kopaczy, cieni czy strażników a w Khorinis taka pustka i cisza.

Właśnie o tym mówię  :P zdecydowanie za mało npców bezimiennych, w returnie 2.0 dodali kilku rybaków w porcie i paru npc w mieście i od razu miasto nabrało więcej klimatu  :D

Post połączony: 2016-10-04, 10:44
Lepiej by wprowadzić rutyny jak z returinga 2.0 czyli w mieście koncert ex extremo czyli obywatele zbierają się przy placu by posłuchać muzyki, klasztor nauczanie nowicjuszy przez marduka a farma onara konkursy strzeleckie czyli tarcze i najemnicy o którejś tam godzinie zbierają się. Bonusy takie z doświadczeniem że o którejś tam godzinie przyjdzie w jakieś ustalone miejsce dostajemy taki bonus, dodanie gry w kości w karczmach i tawernach by był taki klimacik. Może tak system łodzi i umiejętność pływania, więcej bonusów za jedzenie

Po co system łodzi i gra w kości to nie wiedźmin  :hmmm: co do bonusów z jedzenia i  dodaniu rutyn jestem jak najbardziej za  :D

:D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Najpierw niech się zajmie naprawianiem bugów respawnu i tych crashy przy wczytywaniu. Za częste update'y w niczym tu nie pomagają człowiek nie wie już czy ma pobierać czy nie :P

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najpierw niech się zajmie naprawianiem bugów respawnu i tych crashy przy wczytywaniu. Za częste update'y w niczym tu nie pomagają człowiek nie wie już czy ma pobierać czy nie :P

Naprawdę nie wiem o jakie crashe wam chodzi dzisiaj wyszedłem z jarku  zaraz do Gd będę wchodził i ani jednego nie miałem. Może coś źle zainstalowałeś ? Jak na moim starym kompie all chodzi no prawie jedynie widoczność  poniżej 180 to czasem się łuk się zacina. Co do respawnu to do poprawy :D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To, że Ty nie miałeś błędów nie znaczy że od razu inni źle instalują grę :D: Chłopie po co po premierze takich tytułów gier jak Wiedźmin, GTA itp wychodzą Fix Updatey po paru dniach skoro testowały te gry setki osób i robione były lata  ?? Jak myślisz ?? Sam sobie odpowiedz to samo tutaj. Testy, testy i jeszcze raz testy. Sam wielokrotnie przechodziłem różne gry które rzekomo miały glitch na glitchu a ja niekiedy żadnego w trakcie kilkugodzinnej gry nie miałem co o niczym nie świadczy. Do poprawy RESPAWN i crashe przy ponownym ładowaniu gry co wymusza restart moda. Crashe zaczęły się pojawiać w okolicach przejścia do GD sporadycznie w innych rejonach mapy.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Też nie mam żadnych crashy, pozdrawiam :)

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam czasami crashe jak po wczytaniu zapisu po walce z mobem ale to czasami wywala mnie do pulpitu i dzisiaj tylko raz mi crash na ryj wyskoczył ale teraz jest lepiej

Akuan

Akuan

Użytkownicy
posty31
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja miałem problem z crashami przy wczytywaniu na wyspie obok Khorinis w takiej kopalni z pełzaczami, jeśli zostałem zabity przez pełzacza i tuż po tym wczytywałem grę, to wywalała ona do pulpitu. Ale po opuszczeniu kopalni problem ustąpił. U mnie tylko jest problem z czarami, za każdym razem gdy trafię przeciwnika zaklęciem, gra ścina się na około 0,5/1 sek.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ja kończę Jarkendar i jak dotąd miałem tylko jeden crash i to na początku 1 rozdziału jak szedłem do dolinki pogadać z Lesterem od tamtej pory nie mam crashy, ale za to jakoś respawn u mnie dziwnie działa mianowicie niektórzy wrogowie respawnują mi się w mieście  :facepalm:  Moim zdaniem Siemek powinien zostawić respawn wrogów w spokoju , żeby było tak jak w czystym gothicu 2 bo coś mi się widzi że im bardziej będzie się starał to naprawić to wynikną jeszcze większe błędy w grze  -_-  lepiej skupić się na dodawaniu nowych rzeczy do moda :)

Edit: Założę się że te crashe to właśnie przez ten zwalony respawn przeciwników

Akuan

Akuan

Użytkownicy
posty31
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie na wersji 1.2 wszystko działa ok z respawnem, na 1.3 nie gram, bo często mi tam bugi z modelami wywalały i tylko doprowadzały mnie do nerwów

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
respawn może być ale niech Siemek da opcjonalne skrypty do wyłączenia go żeby można było mieć system z g2
lepiej jest najpierw wypolerować moda zanim się doda kolejne nowe rzeczy zwłaszcza jeśli chodzi o gry które wymaja po każdej zmianie nowej gry  :facepalm:

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
respawn może być ale niech Siemek da opcjonalne skrypty do wyłączenia go żeby można było mieć system z g2
lepiej jest najpierw wypolerować moda zanim się doda kolejne nowe rzeczy zwłaszcza jeśli chodzi o gry które wymaja po każdej zmianie nowej gry  :facepalm:

Jak dla mnie nie ma co naprawiać poza respawnem wszystko u mnie dobrze chodzi :) Skończyłem Jarkendar, zaczynam GD i jak dotąd żadnych crashy i poważnych błędów :) zrobienie systemu teleportów z returna 2.0 było strzałem w dziesiatkę od razu dużo mniej biegania w tą i z powrotem :) Szkoda że w Przeznaczeniu nie dali takiego systemu teleportów, bo jest tam zdecydowanie za dużo biegania w tą i z powrotem co zniechęca do grania w moda :/

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jak dla mnie nie ma co naprawiać poza respawnem wszystko u mnie dobrze chodzi :) Skończyłem Jarkendar, zaczynam GD i jak dotąd żadnych crashy i poważnych błędów :) zrobienie systemu teleportów z returna 2.0 było strzałem w dziesiatkę od razu dużo mniej biegania w tą i z powrotem :) Szkoda że w Przeznaczeniu nie dali takiego systemu teleportów, bo jest tam zdecydowanie za dużo biegania w tą i z powrotem co zniechęca do grania w moda :/
ten system teleportacyjny to chodzi ci o kamienie druidzkie ? Gdzie znalazłeś kryształy do nich ? Dzisiaj szukałem ok 2h ale żadnego nie znalazłem za wysokie te trawy dali :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD
#532 2016-10-05, 21:48(Ostatnia zmiana: 2016-10-09, 16:31)
Wersja 1.4:
BugFixy które nastąpią:
Spoiler
-Naprawa systemu walki
-Naprawa błędów stylistycznych

-Wyłączenie respawnu
-Wolne celowanie
-Skup trofeów u Bospera
-Zmieniony system górnictwa (na dzień przy wielkim szczęściu możemy wydobyć max 40 bryłek żelaza [zależne od poziomu wyuczenia])
-Jakiś tam rybaków
-Bugfixy
-Hełmy dla łucznika
-Zwiększenie cen strzał (ze zbieraniem strzał miałem ich ponad 1000:I)
-Dodanie 2 czarnego troll'a
-Naprawa systemu teleportacji
-Możliwość przypisania roślin do klawiszy NUM0-9
I coś jeszcze ale zobaczę, po prostu nie chce mi się już aż tak siedzieć w kodzie...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.problem z sara i cantharem(nie lubie gnojka niech się w pierdlu :D)   możesz naprawić
2. dodać zwoj z telekinezją ? szukanie niektórych rzeczy przy takich trawach jest ciężkie szczególnie jeśli mod zmienił położenie niektórych roślin np smoczy korzeń koło chaty erola znikł
wiesz może kiedy ten patch wyjdzie ? i czy będzie to finałowa wersja ?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
1)Zobaczę co da się zrobić :I
2)Za dużo roboty...
Tak to będzie finalna wersja.
Co do roślin to nic nie wiem. Wszystkie położenie ustalał Unknown111

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Akuan

Akuan

Użytkownicy
posty31
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłbyś coś z tymi crashami dot. modelów? Chodzi mi m.in. o ten kapelusz i inne (mi np. wywalał błąd jeszcze long bow)?

I chciałbym się dowiedzieć, czy tylko u mnie występuje problem ze ścinkami przy atakowaniu spellem :x

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co do ściniek z czarami to u mnie to samo się dzieje takie 0,5-1s ścina ciekawe jak to wygląda przy obszarówce bo u mnie dopiero jak przeciwnik dostał kulkę to zacięło może po prostu karabin się zacina  :D

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
-Wyłączenie respawnu

:joy:

jak z tłumaczeniem l'hivera 9.6? angielska wersja jest już od dawna na WOG, moim marzeniem jest zobaczyć ten mod na 9.6  :D a unknown pisał że projekt wstrzymany i 9.7 nie wyjdzie prędko.

Akuan

Akuan

Użytkownicy
posty31
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-Wyłączenie respawnu

:joy:

jak z tłumaczeniem l'hivera 9.6? angielska wersja jest już od dawna na WOG, moim marzeniem jest zobaczyć ten mod na 9.6  :D a unknown pisał że projekt wstrzymany i 9.7 nie wyjdzie prędko.

Podesłałbyś link do ang. wersji? Bo nie mogę znaleźć, jedynie rosyjską mi wyszukuje :/

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1450267-Release-L-Hiver-Edition-ENG-0-9-6
zaktualizować spolszczenie z 9.3 do 9.6 gdy mamy angielską wersje to dużo roboty?

0 użytkowników
Do góry