Pasek doświadczenia. 12075 35

O temacie

Autor _Karol_

Zaczęty 26.02.2016 roku

Wyświetleń 12075

Odpowiedzi 35

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Czy na pewno zainicjowałeś poprawnie LeGo? Według tego błędu:
PAR: Not a valid class or prototype name :GOTHICBAR ( line 1 ) .... <zParser.cpp,#599>nie istnieje klasa bądź prototyp (w tym przypadku prototyp) o nazwie GothicBar, którego pasek jest obiektem. No i mam nadzieję, że nic nie grzebałeś w pliku Bars...

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
No nie istnieje Splash ponieważ to błąd poczas czytania  w kolejności przed Lego z tego co pisał. btw wszedłbyś na gg ;p

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Czy na pewno zainicjowałeś poprawnie LeGo? Według tego błędu:
PAR: Not a valid class or prototype name :GOTHICBAR ( line 1 ) .... <zParser.cpp,#599>nie istnieje klasa bądź prototyp (w tym przypadku prototyp) o nazwie GothicBar, którego pasek jest obiektem. No i mam nadzieję, że nic nie grzebałeś w pliku Bars...

W pliku Bars.d nie grzebałem
LEGO jest poprawnie dołączony(plamy krwi i kolorowe nazwy działają)

func void init_global()
{
Game_InitGerman();
ATR_EDGEDEFENSE = hero.protection[PROT_EDGE];
Npc_SetTalentSkill(hero,NPC_TALENT_EDGEDEFENSE,ATR_EDGEDEFENSE);
LeGo_Init (LeGo_All);
};

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
W _Work\data\Scripts\Content stwórz sobie folder _moje i do niego wsadź skrypt tego paska, a gothic.src na samym dole ma wyglądać tak STORY\B_Story\B_ENTER_DRAGONISLAND.d
_moje\*.d
STORY\Startup.d

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Dobra
Z pomocą pewnego człowieka udało mi się wszystko zrobić.
Było dużo błędów np. nie podpiąłem funkcji paska do startup.d
Ale mniejsza z tym, teraz mam inny problem mniejszy.

x = Print_Screen[PS_X] - 500;
    y = Print_Screen[PS_Y] - 100;
Pasek jest w innym miejscu na innej rozdzielczości, da się zrobić tak by na każdej rozdzielczości był na stałym miejscu ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie umiem ale się wypowiem ;p procentowo może ?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
nie umiem ale się wypowiem ;p procentowo może ?

Tylko jaką komendą?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Print_ToVirtual(%, 100)

% to int

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jaśniej można? :D

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
x= Print_ToVirtual(17, 100); // 17%

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
x= Print_ToVirtual(17, 100); // 17%

Działa ale po włączeniu nowej gry i po filmikach jest błąd i wywala gothica:
00:48 Fault: 0 Q:     [start of stacktrace]
00:48 Fault: 0 Q:             [UNKNOWN]                                                      +-2133848116 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             ASM_RUNONCE()                                                  +   77 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             CALLINT_MAKECALL(7942048, 0)                                   +  263 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             CALL__STDCALL(7942048)                                         +   21 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             CALL__THISCALL(11223232, 7942048)                              +   73 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             ZCPARSER_CREATEINSTANCE(9705, 554507780)                       +   47 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             CREATE(9705)                                                   +   63 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             [UNKNOWN]                                                      +-1823374765 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             BAR_CREATE(9705)                                               +   21 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             LOOP_1()                                                       +   26 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             FRAMEFUNCTIONS(8)                                              +  104 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             FOREACHHNDL(9102, FRAMEFUNCTIONS)                              +  263 bytes
00:48 Fault: 0 Q:             [UNKNOWN]                                                      +-1579517255 bytes
00:48 Fault: 0 Q:     [end of stacktrace]
00:48 Fault: 0 Q:     Exception handler was invoked. Ikarus tried to print a Daedalus-Stacktrace to zSpy. Gothic will now crash and probably give you a stacktrace of its own.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może pokaż skrypt...?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Może pokaż skrypt...?

instance pasek(Bar)
{
    x = Print_ToVirtual(50, 100);
    y = Print_ToVirtual(5, 100);
barTop = 3;
    barLeft = 7;
    width = 180;
    height = 20;
    backTex = "Bar_Back.tga";
    barTex = "Bar_Misc.tga";
value = 100;
    valueMax = 100;
};

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale funkcja Print_ToVirtual przekształca piksele w wirtualne współrzędne.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale funkcja Print_ToVirtual przekształca piksele w wirtualne współrzędne.

To jest jakiś sposób aby w każdej rozdzielczości ten pasek znajdował się między życiem a maną ?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Usunięcie z ekranu paska po otwarciu jakiegokolwiek okna i ponowne się jego pojawienie po zamknięciu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry