Pytania i problemy techniczne 1142626 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142626

Odpowiedzi 3676

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, to wszystko jasne, myslalem, ze takie same jak rebalance ;) w takim razie nie pogram w r2.0 bo gram na starym szrocie ;) dzieki za odp.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś, co mam zrobić, jeżeli mam strasznie mały zasięg zanikania obiektów, a nigdzie w opcjach nie mogę tego zmienić? Przedmioty, npc itp. pojawiają mi się dopiero wtedy, kiedy podejdę naprawdę blisko.

MvcieG

MvcieG

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam taki problem grałem wcześniej na pseudo polskiej wersji i było wszystko ok crashe się zdarzały wiadomo, ale teraz jak gram na spolszczeniu WSZYSTKO wgrałem jak należy na nowo Gothica instalowałem i teraz na spolszczeniu pogram chwile ~10-30min i mi wywala grę o co może chodzić?

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś, co mam zrobić, jeżeli mam strasznie mały zasięg zanikania obiektów, a nigdzie w opcjach nie mogę tego zmienić? Przedmioty, npc itp. pojawiają mi się dopiero wtedy, kiedy podejdę naprawdę blisko.
a nie ustawienia=optymalizacja-poziom detali swiata?
opis sugeruje ze to to :P

keleumas

keleumas

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
1. Otóż po pierwsze nie znajduje mi pliku api ms win crt runtime l1 1 0 dll (Doinstalowałem. zaczęło twierdzić że brak innego pliku)
2. Nie jest w stanie odczytać/otworzyć (?) pliku AST.dll (tak znajduje się on w folderze gothica) ale Gothic włącza się bezproblemowo
3. Po uruchomieniu i rozpoczęciu nowej gry wywala mi taki oto błąd https://imgur.com/a/YY3Q8P3 domyślam się że chodzi o fix ale co z tym fantem zrobić? (tak reinstalowałem go, nie pomogło)
4. Działam na Win 7 Home Premium
5. Chciałem naprawić ten błąd przez edycję pliku VDFS.cfg aczkolwiek w środku wszystko wyglądało w porządku
6.Profilaktycznie jeszcze wrzucam log gdy uruchamiałem nie przez Gothic starter, a przez Gothic 2 Returning, log nieco się różni ale i tak dotyczy fix-u https://imgur.com/a/vfAiCGE (przy czym też występował problem z nieczytaniem AST.dll)

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
te pierwsze brakujace pliki zainstaluj nowsze Visual C++ Redistributable
A mi na not found AST.dll pomoglo zainstalowanie spolszczenia
daj znac czy dziala ;)

Malczutt

Malczutt

Użytkownicy
posty22
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś co zrobić jak nie mam tekstur niektórych broni? Np młotów i tego całego miecza rhobara? https://imgur.com/cgMcjWO

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
a nie ustawienia=optymalizacja-poziom detali swiata?
opis sugeruje ze to to :P
już znalazłem tą opcję w gothic.ini, ale dzięki :)

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie wgrałem wczoraj spolszczonego returninga z dx11 i czy to już jest dx11 jak widać na ss?

ramka jest spowodowana nieznanym puki co błędem który powoduje zacinanie klawsza W. Musze otwierać menager zadan by się odwiesił i pojawia się ramka

I czemu mi się nie świeci jak u fayorsa

https://www.youtube.com/watch?v=d-64ehCgmHA

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

kostrowitz

kostrowitz

Użytkownicy
posty37
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemanko, mam chyba dosyć oczywiste pytanie, ale sam nie umiem kompletnie tego rozwiązać. Otóż zainstalowałem Returninga 2.0 na czystym Gothicu 2 NK, potem zainstalowałem spolszczenie, rosyjski dubbing, wszystko zgodnie z poradnikiem. I jak wszedłem do głównego menu to było wszystko super, ale jak zacząłem nową grę, to większość tekstur była biała. Potem zainstalowałem textures replacer bo myślałem, że to pomoże, ale dalej niektóre rzeczy są białe, np twarz i ręce Xardasa, a na dodatek jak próbuję włączyć ekwipunek gra crashuje. Mam nadzieję że mi pomożecie bo nie mam pojęcia co zrobić.

gomeza jebać maczetami

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Miał ktoś problem ze obraz w grze był dość ciemny, na tyle że to dość utrudnia rozgrywkę, do tego żaden suwak jasność, kontrast, gamma nie działa?

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miał ktoś problem ze obraz w grze był dość ciemny, na tyle że to dość utrudnia rozgrywkę, do tego żaden suwak jasność, kontrast, gamma nie działa?
Wciśnij F11 i tam spróbuj

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam buga, nie mogę użyć pochodni z ekwipunku. Jeśli to ma jakieś znaczenie to gram na wersji ze spolszczeniem (czysty sejw, dzisiaj instalowane, nie grałem na żadnym autotranslate itp) BEZ zainstalowanego dx 11 i usunąłem nadmiar trawy i drzewa, wedle instrukcji instalacji z bractwa spolszczenia. Jak klikam na pochodnie to nic się nie dzieje. Próbowałem zarówno z założoną bronią jak i ze ściągniętą.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kolejne pytanie, które będzie się powtarzać w nieskończoność. Użyj 6 na numerycznej.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy 4gb patch trzeba zainstalować do pliku Gothic2 (aplikacja) w folderze system ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jest jakaś opcja by wytrzymałość nie spadał podczas pływania? Bo wpadłem raz do wody i akurat miałem tylko kilka punktów wytrzymałości no i jak spadła do zera to się utopiłem ;/

Post połączony: 2018-05-09, 15:49
Ok, to wszystko jasne, myslalem, ze takie same jak rebalance ;) w takim razie nie pogram w r2.0 bo gram na starym szrocie ;) dzieki za odp.

ustaw wszystko na minimum i wrzuć fixa do usunięcia trawy i drzew. Mi ten fix bardzo upłynnił działanie gry a gram na zintegrowanej grafie intela i chodzi w miarę dobrze.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zniknęła mi umiejętność akrobatyki. Znaczy niby jest w oknie umiejętności ale postać nie używa akrobatyki :/

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jestem pewien czy to bug aczkolwiek po oddaniu questa Gerbrandtowi, w którym miałem zanieść list nieznajomemu on się nie pojawia razem z Wambo w nocy. Jest jakiś sposób by temu zaradzić?

kassovitz

kassovitz

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao a na laptopie cwaniaku? Plus skoro tak czytasz forum to dlaczego nie pokazuje mi godziny, hp,mp i wytrzymalosci skoro w opcjach jest wlaczone? :) pozdro to nie hejt na Cb :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Return nie jest pod laptopa niestety. Jak wciśniesz "I" to wszystko się pokaże.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry