Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8256586 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8256586

Odpowiedzi 37317

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja właśnie jestem teraz w 2r najemnikiem poz. Normalny.
Zrobiłem cały jarkendar, wybiłem się do Górniczej Doliny dobilem tam 40poz i wróciłem się do Jarka i na pustynię adanosa ogarnąłem ja zabiłem Kruka zrobiłem sobie Etlu dla mięs i podbicia hp no i wracam już kończyć Gorniczą Dolinę chyba że jeszcze zrobię Fort Azgan.

Tak przy okazji to Mora Ulartu teraz jest jednorazowa? Czy na stałe dostajemy ja po zabiciu Senjaka?
No i czy te Kryształy Duszy można oddać Xardasowi na tą miksture czy bd potrzebne do czegoś innego?

W AB z tego co pamietam jednorazowa

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra pytanko o slokersa. Przeszukałem wszystkie lokacje jego prawdopodobnego respu w niektórych spałem po godzinie czekając a nóż się zrespi i ani słychu ani dychu po slokersie... Falk wrócił już do obozu nawet i nie łazi po mapie mówi że go nie znalazł. Jakieś pomysły jak go najłatwiej znaleźć?

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra pytanko o slokersa. Przeszukałem wszystkie lokacje jego prawdopodobnego respu w niektórych spałem po godzinie czekając a nóż się zrespi i ani słychu ani dychu po slokersie... Falk wrócił już do obozu nawet i nie łazi po mapie mówi że go nie znalazł. Jakieś pomysły jak go najłatwiej znaleźć?
Sam ci wpadnie z czasem w AB jest to co najmniej 8 miejsc :P
byleś zakończył zadanie przed końcem rozdziału

Quantum

Quantum

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1) Czy zbroję Haradrima można jakoś ulepszyć? Bo w sumie mam pancerz paladyna 5 razy przekuty i konsekrowany i jest on niewiele gorszy, a w niektórych statystykach wręcz lepszy.
2) I czy jest w ogóle jakaś jeszcze lepsza zbroja??
3) Czy łzy Innosa można użyć do innego miecza niż tego paladyna? Bo słaby ten mieczyk jest potem. A może do zbroi można go użyć?

Apropo Slokersa - słyszałem, iż rzekomo co godzinę zmienia lokalizację. Nie wiem czy to prawda, ale ja osobiście znalazłem filmik gościa na yt i przeszedłem wszystkie lokacje i akurat na ostatniej mi się znalazł. Też najlepiej przejdź te wszystkie miejsca.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Nie, nie można.
2. Nawet kilka - zbroja z zaginionego brata, kolejna, którą wykuje Bennet na dworze Irdorath (aczkolwiek wymaga 60 smoczych łusek, więc jeśli nie zbierałeś ich, to nie wykujesz zbroi) i ostatnia na finał gry.
3. Nie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Vuvu666

Vuvu666

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie dot. jubilerstwa.
Wyuczyłem się tej sztuki, posiadam narzędzi oraz kamienie tj. topazy, diamenty oraz mam nawet magicza rude oraz przetopioną rudę. Czy twór "pierscien +10 siły i obrona przez fizykiem 5 z rubinem"  i inne typu wytrzymalosc 10 to są najlepsze jakie moze tworzyc? Moze złota lub/i zlotych sztabek potrzebuje?

juz wiem. nie wiedzialem ze

1 poziom 2 rozdział
2 poziom (ze złota) 4 rozdział
3 poziom (z rudy) 5 rozdział

lepiej tworzyc na biezaco itemy czy zostawic kamienie na rude?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie na szybko w zaginionym bracie jest jakis pancerz dla postaci pod zrecznosc? zadnego nie znalazlem :/
mam duale z cheldraka,  2 skrzynie obok cheldraka oproznione, krwawy łuk i włocznia zrespily sie po ile'silu to wszystko?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Vuvu666 Nauka biżuterii ze złota pojawi się dopiero w 4 rozdziale, w 5 zaś - z magicznej rudy.
@dede Nie, przed 5 rozdziałem najlepsza jest zbroja Er'Hazira. Następna jest zbroja Asgarda.

You didn't grow.
You didn't improve.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao dzieki myslalem ze spierniczylem, bo cos slyszalem o jakis zbrojach dla maga po zaginionym bracie sadzilem, ze i postac pod zreke cos dostanie. no ja w tej zbroi zapierniczam od 2 rozdzialu sadzilem ze cos znajde xD

szklaner

szklaner

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pyrokar kazal mi szukac jakiegos bostwa, ale netbek nie ma opcji dialogowych, kolejne bug czy czegos nie zrobilem?

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Noo 3h wyjęte z życia na szukanie slokersa i się znalazł. Dziad był ta tym klifie za Orlanem co były jaszczury schował się za domkiem i nie mogłem go przez to nigdzie znaleźć...

Ktoś pamięta lokalizację jakichś mieczy 1h w drugim rozdziale mam już 400 siły i jednoreczny srebrny nordmarski. Ktoś pisał że w kamiennej twierdzy będzie jakiś miecz ale tam znalazłem tylko 2h chyba że trzeba poszukać no i zbroje lepsza bo ciężki pancerz najemnika i na razie nic lepszego nie mam...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@dede Zasadniczo tylko postać pod zręczność nie dostaje zbroi w tej lokacji, AB z kolei przenosi tam zbroję Er'Hazira.
@szklaner Najpierw pogadaj z Lee, potem znowu do Pyrokara. Pytanie z serii najczęściej zadawanych, dlaczego nikt nie zagląda do tej sekcji?
@W4ldi Przed 5 rozdziałem najlepszy miecz 1h znajdziesz w Dolinie Cieni, a tak to... cholera, nie pamiętam nawet. Na pewno na koniec lasu asasynów jest dobry młotek, ale wciąż gorszy od naostrzonego nordmarskiego. No i z S'enyaka dropi dobry kosior, ale najpierw trzeba zrobić pustynię. Co do zbroi zaś, nie marudź, bo ciężka najemnika na 2 rozdział styknie. Jak chcesz lepszej, to idź do świątyni Śniącego, bo da się ją zrobić w 2 rozdziale. Najlepiej jednak zrobisz przechodząc do 3 rozdziału i awansując na łowcę smoków.

You didn't grow.
You didn't improve.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Właśnie to czego mi brakuje to broni i zbrojki żeby czuć się usatysfakcjonowanym. Pustynię zrobiłem 3 sfery już mam. Postać ładnie kosi już orków wokół zamku nie ma. Chciałem właśnie zrobić wszystkie możliwe lokacje z rozdziale drugim i na czysto wejść do 3-go bo nie wiem jak tutaj jest z respieniem się potworów co rozdział (bynajmniej w poprzednim returnie częściowo się respily). Sam myślałem czy jest sens tak robić czy kopsnąć się do 3-go i zostać łowcą

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak czujesz się na siłach, to wybierz się do lokacji, do której portal jest na końcu pustyni - w wersji bez AB nie jest ona zablokowana przed 4 rozdziałem. Ale najpierw zrób chociaż świątynię Śniącego. Właśnie problemem z robieniem wszystkiego w 2 rozdziale jest brak zbroi, bo poza gildyjnymi są tylko te z najcięższych lokacji. Ogólnie nie pamiętam, jak z tym respawnem dokładnie jest, ale poza Doliną Cieni w 5 i 7 rozdziale nigdzie nic nowego nie zauważyłem. Ogólnie raczej robienie wszystkich lokacji w 2 rozdziale ma sens tylko, jeśli chcesz sobie udowodnić, że jesteś hardkorem.

You didn't grow.
You didn't improve.

szklaner

szklaner

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra kolejny problem z czapy
1. Wola innosa - rzekomo ma to byc zabicie kreola - zadnego dialogu z nim nie ma, 1 hit w niego zabija mnie odrazu, w czym problem?
2. Czy/kiedy zostanie przywolany sniacy? Zadanie jest, 7 rozdzial itp, nawet wybilem nowych orkow w swiatyni i dalej nic nie ma.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kreola zabijesz dopiero po pokonaniu Śniącego, a żeby ten wątek rozwinąć, zaczekaj 1 dzień i pogadaj z Netbekiem, tak jak ci kazał.

You didn't grow.
You didn't improve.

szklaner

szklaner

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kreola zabijesz dopiero po pokonaniu Śniącego, a żeby ten wątek rozwinąć, zaczekaj 1 dzień i pogadaj z Netbekiem, tak jak ci kazał.

Dzięki za pomoc. Oczywiście wątek musiał mi sie nie wczytać po dniu, a dopiero po 3....

Vuvu666

Vuvu666

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój kumpel właśnie przeszedł do Jarkendaru w I rozdziale. :D

https://imgur.com/a/peyH1Co
Powinienem maksować siłę? 35 level i II rozdział.

PS. Brakuje mi kła błotnego węża oraz kła trolla. Kto mnie tego nauczy i czy jest to dostępne w II rozdziale?

Quantum

Quantum

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem na Pustyni Adanosa w tej świątyni obok tego wielkiego pełzacza w dziurze. Przeszedłem kolejną pułapkę, dalej rozwaliłem jakiegoś mocniejszego strażnika świątynnego i jest problem, bo na środku są kolce i to dość niskie, ale nie idzie ich przeskoczyć - nawet jak stoję na wazonie i perfidnie mnie nie dotykają... Jak przejść te przeklęte kolce??
P.S. Im dłużej gram tym bardziej mi  się nudzi, bo sporo łażenia i innych bzdetów, a już mało co jest dla mnie zagrożeniem, a gdy już jest zagrożenie to jakiś niemożliwy boss - w stylu tego maga z wieży na Pustyni Adanosa.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Gratuluję rozwalenia strażnika, nie każdemu się ta sztuka udała. :F Przez te kolce trudno przejść, ale jest sposób - trzeba stanąć na wazonie po lewej i z niego wskoczyć jeszcze wyżej, na łeb posągu. Nie da rady tego zrobić za pierwszym podejściem, ale za którymś...

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry