Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8763187 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8763187

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wejście jest praktycznie zaraz za kopalnią, w której pracuje Grimes. Z kolei zbroję najemnika dostaniesz po oczyszczeniu świątyni Śniącego.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i czy bez przypału można tluc tych palladynow na etlu?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie tyle można co trzeba! :D
tak na poważnie to można, ale pamiętaj, że zjedzie ci karma u innosa (ale też ta beliara wybije drastycznie w górę) więc najpierw zrób sobie misję dla Gomeza. Jeżeli nie wiesz ocb to 3R, gildia kupców, stare antyki, Gomez - uratowanie jego duszy, trzeba się pomodlić na ołtarzu innosa i mieć dodatnią karmę. To jest jedyna uwaga

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak myślę bo mam karmę beliara 19, innosa 65 więc jak spadnie to tyle bez problemu podbije za kasę... Mam też jedną mgle, ale wolałbym ich skopac :P mam to zadanie od gomeza, ale jeszcze się nie wziąłem za to :P

Post połączony: 2019-02-04, 12:18
Czi karma może być na minusie? To może po prostu ich okradne

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To w ogóle inaczej ci radzę.
Najpierw koniecznie do Gomeza i pomodlić się do Innosa, z beliarem się wstrzymaj!
Druga sprawa, tylko jeśli grasz w reta 2.0 bez AB, jeśli z AB to ten punkt nie jest istotny, idziesz na etlu na czarnej mgle, starając się nic ani nikogo nie zabijać (jak ci się czarna mgła skończy pod koniec i zabijesz dwóch paladynów, nic się nie stanie)
Trzecia sprawa robisz runę mora ulartu i jej używasz
Czwarta sprawa wracasz na etlu i wibijasz wszystko, dzięki temu że nie zabiłeś wcześniej i masz mora ulartu to zbierzesz z nich duszę!
Ostatnia sprawa wracasz do ołtarza beliara i misji Gomeza i masz błogosławieństwo za darmo bo masz wysoką karmę

Z tym okradaniem to raczej paladynów nie uda ci się okraść nawet z AST

Na koniec dodam, że jeśli nie znasz wyspy etlu to koniecznie zapisz przed użyciem mgły, bo bęziesz musiał sobie ją obczaić, później wczytaj i znając już wyspę, użyj mgły jeszcze raz. A to dlatego że mgła starczy ci na styk idać wprost bo szkatułę paladynów i po amulet i do wyjścia

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Karma Innosa może spokojnie być na minusie, jedynie przeszkadza to przy próbie ulepszenia zbroi paladyna. W R2 nie potrzeba już nawet neutralnej lub pozytywnej karmy do zadania z Gomezem, zadziała to i na ujemnej.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No spoko gram na 2.0 jestem przed wejściem. Ubilem niestety już 2 tych przy bramie. Czyli mówisz, żeby ich okraść i lecieć do gomeza? Powiedzcie tylko gdzie jest ten amulet na tej wyspie?

Post połączony: 2019-02-04, 12:26
Dobra mam szkatułke i co dalej?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao lol to nie wiedziałem, przyzwyczajenie z jedynki.
Palovnik Gomez na końcu, mnie chodziło, żebyś pchnął w trakcie jeszcze misję "artefakty starożytności" i runę mora ulartu, złodzieja dusz, jak zdobędziesz amulet
Amulet na prawo za rzeką na górce w świątyni, zobaczysz

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli jak mam już szkatułke to po prostu wybić od tych palladynow i iść w drugą stronę rzeki? No właśnie grzebie ten wątek artefakt starożytności. Ukradne tamto gówno i polecę do xardasa

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodziło o to żebyś zdążył na czarnej mgle jeszcze uciec, żeby ani paladyni ani zwierzęta cię nie goniły, wychodzisz z etlu i do xardasa, zdobywasz runę i wracasz na etlu, żeby ich wbić.
A to po to, że wypadną z nich duszę, a 400 trzeba do szponu beliara np :D

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tych dwóch przy świątyni muszę utluc niesty...

Post połączony: 2019-02-04, 12:40
A mam jeszcze orkow koło zamku do wybicia sporo.. Mogę z nich te duszę brać? No i czy mogę teraz ich dobić? Jak wszedłem do kopalni w mieście orkow? Czy nie będą się pruli jak zatluke niedobitki z górniczej doliny?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tych dwóch to trudno się mówi :D

tak z orków też wypada dusza ale najpierw runa pamiętaj.

Nie, nikt nie będzie miał za złe, a nawet Orik w R4 cię za to wynagrodzi. Możesz je tłuc
Rozumiem, że jak jesteś w kopalni orków, to misję "najemnik orków" skończyłeś, bo tylko w trakcie jej nie można bić orków

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak skończyłem. Poszedłem do kopalni, ale nie dałem rady temu demonowi i niestety cofbalem się do wątku pustyni adanosa... Teraz jestem po walce z krukiem i grzebie dalej na etlu

Post połączony: 2019-02-04, 12:54
A jak mam się stamtąd wydostać??? Kraty są zamknięte...

Post połączony: 2019-02-04, 12:55
Dobra nieważne... Znalazłem przełącznik na ścianie

retkry

retkry

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam , w jaki sposób mogę zrobić zwój deszczu ognia ? nie mogę podejść do tego urządzenia przez beziowe "czym" . Dodam że mam runiczne zwoje

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A posiadasz pióro? Kupisz u Brahima kartografa.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

rynio681

rynio681

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w którym rozdziale można sprowadzić Grimesa do naszego obozu? mam 4 rozdział i nie ma żadnej opcji dialogowej, która by do tego prowadziła

retkry

retkry

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kupiłem go bodajże w I rozdziale ; teraz jestem w drugim, jednak nie mam go w eq :( czy istnieje inny sposób zdobycia pióra ?

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kupiłem go bodajże w I rozdziale ; teraz jestem w drugim, jednak nie mam go w eq :( czy istnieje inny sposób zdobycia pióra ?

Ja pobiłem Corneliusa (albo Brahima - tego od mapy? Już nie pamiętam) i on miał jeszcze jedno pióro :D

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzeba mieć i piórko i ATRAMENT. Do kupienia u Zurisa lub do ukradnięcia z jego domu, w zależności które się dało Brahimowi na początku gry

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytałem, że w drugim rozdziale ludzie już mają za łatwo na poziomie normalnym. Ja powiem wam, że dopiero powoli mi się zaczyna robić komfortowo przy prawie 60 lvlu :P ta kopalnie która odpisywałem wcześniej znalazłem bez problemu znowu przez przypadek. Jest obok 3 troli w Gd.  Powiedzcie mi czy duszę są potrzebne do czegoś oprócz ulepszenia szpony beliara? No i czy ktoś zna lokalizację jakiejś dobrej kuszy? Chodzę z tą palladyna, a na tą z miasta orkow zjebalem questa, nie ratując chorego orka w pierwszym rozdziale

0 użytkowników
Do góry