Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8695594 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8695594

Odpowiedzi 37317

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Ezry otoz matteo ma od poczatku gry ta ksiazke wiec zapewne ja kupiles i sprzedales/oddales gallahadowi ;)

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan też o tym myślałem, tyle że ja go pobiłem żeby na nim użyć zwoju zapomnienia z questa dla Ignaza. Ale jestem pewny że Galahadowi nie oddawałem jeszcze żadnych książek .

Karuzel

Karuzel

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Karuzel Brakuje mi pomysłów. Spróbuj poszukać wcześniejszych sejwów i zobaczyć, kiedy dokładnie "spadły" ci procenty.

Save gdzie mam normalnie jest 8h gry wcześniej i nie mam pojęcia w którym momencie mi to spadło. w międzyczasie wyczyściłem praktycznie mape z potworów i niechce mi się tego 2 raz robic.
Mozna to jakosc przywrocic kodem czy cos?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie o ostrzenie broni. Opłaca się to? Mówiąc szczerze olałem tę kwestię, bo matematycznie mi się to nie kalkulowało. Zwiększenie obrażeń o 10% broni to daje 30 obrażeń przy broni zadającej 300 dmgu, a w połączeniu z siłą, z powiedzmy na poziomie też 300, to te 30 obrażeń wygląda jak nic przy całkowitych 600.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie o ostrzenie broni. Opłaca się to? Mówiąc szczerze olałem tę kwestię, bo matematycznie mi się to nie kalkulowało. Zwiększenie obrażeń o 10% broni to daje 30 obrażeń przy broni zadającej 300 dmgu, a w połączeniu z siłą, z powiedzmy na poziomie też 300, to te 30 obrażeń wygląda jak nic przy całkowitych 600.

Opłaca się na początku gry
np broń Krzyż przeznaczenia (jednoręczna) ze 120dmg podnosi do 155

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wait. Skoro osełka podnosi tylko o 10%, to czemu tej broni o prawie 30%?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@wolan
@Jao - no miałby mniej, miał, ale niestety mamy palcem robionych modów w wątku xD.

Dzięki, czyli jednak mi się  nie przyśniło.

@Hatton

W Nowym Obozie Bractwa, któryś z handlarzy powinien(?) mieć je w sprzedaży.

Spoiler
Zadajesz pytanie określając się dokładnie, informujesz, żeby niedoinformowani, świeży gracze nie udzielali ci porady bo najprawdopodobniej sami nie wiedzą o co chodzi, ktoś cię atakuje, kulturalnie starasz się rozwiązać sprawę, nie reagujesz na zaczepki ze strony gimbogracza, zgłaszasz ofensywny post do usunięcia - co robi mod wątku? Daje ci warna xD. Upośledzenie moderacji wątków jest widzę problemem ogólnopolskiego internetu.

@Cruc Możliwe, że @Nemrok19r coś pomylił, jednak jeśli nie - to podejrzewam kolejny z błędów, czy może raczej tym razem niedopatrzenie (nie pierwsze zresztą) twórców.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie moge wykuć tego pieprzonego Sihila -_- potrzebuje dobrej broni 1H na duchy i nie moge go stworzyć. Mam od cholery wymienionych składników, a przy kowadle włącza się komunikat, że nie mam potrzebnych składników. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że ja mam zwój "Zniszczenie ożywieńca", a w przepisie w dzienniku jest zwój "Zniszczenie nieumarłych". Co byście zrobili?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W opuszczonej kopalni, którą przechodzi się do górniczej domeliny, za widmem jest mieczyk, którym można zadawać obrażenia widmom. Ja bym pierdzielił wykuwanie i poszedł po niego xD

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W opuszczonej kopalni, którą przechodzi się do górniczej domeliny, za widmem jest mieczyk, którym można zadawać obrażenia widmom. Ja bym pierdzielił wykuwanie i poszedł po niego xD

Na widmo, które ma 50k życia i musze je zabić w określonym czasie bo inaczej zgine (quest "Zaginiony brat") miecz, który zadaje 120 dmg to mało :(

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy każda broń w tym modzie jest pod 1h? Mam 3 bronie na nieumarłych (z przełęczy, z wieży Xardasa i z chaty Kreola) i każda jest 1h ;-;

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cruc ktoś cię w błąd wprowadził ten miecz krzyż przeznaczenia zadaje 145 dmg a po naostrzeniu 159 więc wzrost o 10%. Moim zdaniem ostrzenie jest bardzo opłacalne, nw ile to kosztowało ale nawet jakby 10 PN to jest to lepiej wydane 10 PN na powiedzmy w przypadku tego miecza 14 obrażeń, (w lepszych mieczach oczywiście więcej) niż wydawanie tego w siłe aby wyrównać ten DMG gdy za jeden punkt siły w późniejszych etapach jest nawet 5/6 PN.
   A w starej wieży Xardasa (nie zawalonej) nie było srebrnego miecza 2H? Nw czy dobrze pamiętam.

I pytanie ode mnie. Gdzie znajdę Muritana w Korinis albo GD (jak jest). Tego na nowych terenach obok Xardasa już zabiłem. W zadaniu dla Ur Karrasa w solucji pisze, że jest jeszcze w dolinie w jaskinie gdzie jest Ogr, po prawo od wschodniej bramy, byłem tam i go nie znalazłem.

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Wiem, ze przynudzam, ale nadal nie dostalem konkretnej odpowiedzi odnosnie zadan w GD w rozdziale 2.

Wczytalem sobie poprzedni zapis tuz przed pierwszym wejsciem do GD. W ramach testu pierw skierowalem sie do ŚŚ... Teraz przed wejsciem staly szkielety... Pierwsza krate do swiatyni udala sie otworzyc, ale juz druga wymagala czegos do jej otwarcia.

Lecz nadal nie wiem, w ktorym momecie ma sie uruchomic ta pulapka broniaca dostepu do swiatyni...

Ogolnie... CHYBA juz cos sie poprawilo(?)

Teraz tylko musze wiedziec jakie zadania MOGE zrobic, by znowu czegos nie zrypac.
Wiem, ze juz nawet zadnego orka dla swietego spokoju nie rusze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
ostrzenie kosztuje 1pn lub 2pn wiec to jest cholernie opłacalne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Uber Cyrus The Virus chyba w nocy bylo trzeba tam wbic w najglebszej jaskini byl

@Jao okej a klucz do samej wolnej kopalni ktorys z hersztow ma przed wejsciem do wolnej kopalni czy jak? czy herszt ma klucz do pomieszczenia z dzwignia itd

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Uber Cyrus The Virus, wgl nie powinieneś móc wejść do ŚŚ bo przed wejściem powinna być ściana ognia do której podchodząc dostajesz wpis w dzienniku i musisz troche zadań powykonywać żeby móc tam wejść. A co do zadań to nie ma czegoś czego nie powinieneś ruszać, co zrobisz wcześniej to wcześniej co później to później, tylko postaraj się zrobić te zadania przed 4 rozdziałem. Jedynie tylko Diego chyba trzeba odprowadzić na przełęcz przed 3 rozdziałem bo exp przepadnie za zadanie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Fenoloftaleinowy Masz skałę krystaliczną? Bo gdzieś tam był błąd w tłumaczeniu receptury, to może być to. Ostatecznie miecz nordmarski z kryjówki Kreola też nie jest taki słaby, choć sihillowi naturalnie ustępuje.
@Cruc Efekty srebrnych mieczy i mieczy na nieumarłych są od siebie kompletnie oddzielne. Na nieumarłych są tylko miecz z zatopionej wieży i miecz z krypty Ginnoka (5 rozdział), oba 1h. Oprócz tego ten sam efekt mają konsekrowane miecze paladynów i tylko tak możesz zdobyć broń 2h z efektem antyumarlakowym.
@dede Tak, klucz ma jeden z hersztów.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Mam też skałę.
Na tej fotce są wszystkie składniki na Sihila.
https://images91.fotosik.pl/73/2c3e34ac843644f7med.jpg
Kolejno: zniszczenie ożywieńca, stalowe sztaby, kwarcyt, skała krystaliczna, siarka, kawałki kamienia runicznego, czarne perły, smoła, stalowe pręty, księżycowy kamień, czarna ruda. Jak widać na załączonym obrazku mam wszystko co trzeba, a gra mi mówi, że BRAK ODPOWIEDNICH SKŁADNIKÓW -.- Mam rozumieć, że to jakiś nieodwracalny bug czy co?
Mam też pytanie co do Slokersa - przeleciałem ze 5 razy lokacje podane w solucji gdzie moge go spotkać ale nigdzie go nie było, mógłby ktoś poratować jakimiś godzinami o której on się pojawia? Bo doszedłem do wniosku, że to turbodenerwujący quest jest :P

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Fenoloftaleinowy

I znowu - nie wiem, ile się zmieniło od wersji 6.1(?) w kwestii waypointów, ale z tego co pamiętam to najczęściej/najłatwiej było go spotkać na terenach takich jak farma Bengara czy - tutaj najczęściej JA go spotykałem) łąka ze ścierwojadami przy zbiorach bagiennego ziela. Chodzi o tę łąkę, która jest po prawej stronie przy wejściu do jaskini podczas próby ognia. Ta przy jeziorze, w pobliżu leża czarnego trolla. Nie wiem jak to bardziej obrazowo opisać. Są tam też m.in. krwiopijce. Najłatwiej byłoby napisać, że jest to łąka z drzewami znajdująca się obok zbieraczy bagiennego ziela, których to z kolei atakują asasyni, ale nie wiem czy to będzie dla ciebie pomocne.

Post połączony: 2018-11-12, 19:09

Mapka oczywiście użytkownika @Hearthstone z jego poradnika.

Chodziło mi o tę kropkę najdalej na północny-wschód. Tutaj właśnie najczęściej natrafiałem na tego skurczybyka.

Jeszcze coś - najlepiej zrobić zapis jeszcze przed odebraniem tego zadania od Falka,a po przyjęciu wyzwania iść właśnie w podane przeze mnie miejsce, ogarnąć sobie śpiwór/czekać przy ognisku i przeczekać tak z cały dzień, co jakiś czas (co godzina/dwie/trzy) sprawdzając czy już się w tym miejscu pojawił.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Fenoloftaleinowy

Fenoloftaleinowy

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Marid Dzięki, spróbuję ogarnąć tego koguta jakoś :D A co do orientacji na wyspie Khorinis, to poruszam się tam z zamkniętymi oczami ^^ Tylko dalej nie wiem co z tym Sihilem, a wydaje mi się, że on jest jedyną opcją na walkę z widmem z Zaginionego Brata...

0 użytkowników
Do góry