@DameczekPrzypadkiem nie dlatego, że ma oskryptowaną "srebrność"? Jeżeli tak, to miecz z tym samym efektem można zdobyć w starej wieży mgieł, returningowej siedzibie nekromanty Kreola. No i łatwiej dostać się do Kreola niż wyczyścić na tak wczesnym etapie zatopioną wieżę, a co dopiero się do niej dostać.
Widzę, że naprawdę dużo się zmieniło, chyba niedługo zainstaluję sobie returninga po raz kolejny i przekonam się na własnym podejściu.
Ode mnie takie pytanie. Kiedyś, baaardzo dawno temu, jak grałem w returninga, czasy bodajże jeszcze 1.1 i gównotłumaczenia z rosyjskiego na angielski i to jeszcze z translatora googlowego, po wejściu do zatopionej wieży Xardasa(dalej ZWX), po wybiciu wszystkiego co się rusza i po - co kluczowe - podniesieniu/zebraniu "esencji/żywiołu mroku" wejściu, a dokładniej przed tymi dwoma wcześniej zamkniętymi kratami pojawiał się demon. Ale nie taki zwykły, mackowy-czerwony, tylko ten rogaty, skrzydlaty, fioletowo-zielono-czarny,psiopyskny książę demonów Pamiętam, że o czymś tam sobie pierdolił, że nie możemy zabrać kuli esencji mroku, że cośtamcośtampierdupierdu. I wtedy pojawiały się - powtarzam, dawne czasy, niewiele pamiętam, może nawet mi się przyśniło xD - dwie opcje dialogowe. Można było oddać mu tę kulę i puszczał nas wolno, zezwalał na pokojowe pójście w piździec, ALBO - mimo jego pierdolenia zachowanie tej kulki i spuszczenie mu tęgiego wpierdolu. Nazwy/imienia demona niestety nie pamiętam. Możliwe, że to właśnie tak w wersji 1.1 zdobywało się runę Legion Eligora i demon, którego spotkałem przed wyjściem z ZWX to był własnie wyżej wymieniony Eligor. To pytanie jednak bardziej do weteranów, którzy to ograli pamiętnie każdą wersję Returninga.
Tak casualowe normiki grające od wersji 2.0 - wiem, że teraz Eligor pojawia się dopiero po ogarnięciu Demonologii jako nekromanta na stażu u Xardasa, dlatego powtarzam - pytanie raczej do hardcore'owej elity grającej już od wersji 1.0/1.1 jeszcze bez tych unlore pierdoł takich jak pustynia Adanosa, ucieczka Kruka, rozszerzony balans, świątynia asasynów-skurwysynów i tak dalej.
Spoiler
@Komachi - chyba za mało masz ostrzeżeń - spierdalaj z tym offtopiciem.