Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8892117 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8892117

Odpowiedzi 37317

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Yo.

W returna gram po raz pierwszy.

Mam 2 rozdzial, jestem w gorniczej dolinie... I cos zjebalem... Po kilku dniach grania mam prawie wyczyszczona doline z orkow. Nie ubijalem zadnego sprzed wejscia do ich nowego miasta (drewniane kladki) oraz zostawilem cmentarzysko orkow jaki i oboz przed nim.

Poszedlem do strego miasta orkow... i moglem smialo wejsc do Swiatyni Sniacego... I tu wlasnie cos mnie zaniepokoilo.

Utknalem w trzecim pomieszczeniu przy jeziorze lawy (tam gdzie byl w G1 Uriziel)

Moze mi ktos powiedziec, co moge w 2 akcie, w gorniczej dolinie zrobic, a gdzie mam sie nie zblizac?

Chyba, ze najlepiej bedzie zrobic glowne zadanie z kopalniami, wziac dowod od Garonda... i spieprzac do Khorinis?
(Awaryjny zapis mam tuz przed pierwszym wejsciem do Gorniczej Doliny)

Ponawiam pytanie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Chuj z wami, przynajmniej postów nabiję i propsów może trochę. <- JESTEM ŁASY NA PROPSY, POMOGŁEM? DAJ PROPSA... kurwo... .

@Uber Cyrus The Virus

Jak już w drugim rozdziale możesz wejść do ŚŚ, czyly nie zabija cię "magiczna pułapka" przed wejściem, to grubo coś ci się spierdoliło. Np. nie dźwigniesz questu z doliną cienia.

@Mystoo Czytaj kolego moje posty, dwa razy wytknąłem debilizm, nikt nawet uwagi nie zwrócił, można ich cisnąć, z nich cisnąć i nic. Po prostu odpowiadaj na pytanie jak chcesz i jak znasz odpowiedź i domagaj się propsów, tyle twojego.

@Bobo0 
Mora ulartu czy jak to się zwało. Ogółem:

Co do Mora ultaru to tu jest znacznie więcej zachodu. Udajemy się do Xardasa i pytamy o runę, ten nam mówi że Beliar dam nam runę w zamian za inny artefakt amulet Triamar. Idziemy teraz do portu , nad magazynem powinien pojawić się paladyn Melchior, po krótkiej rozmowie dojdzie do walki. Obijamy paladyna a potem ten wyjawia nam że Amulet znajduje się na wyspie Etlu a klucz ma sam Hagen. Okradamy Hagena (R2.0 100 zręczności wymagane) , idziemy teraz do Xardasa i mówimy o wszystkim. Teraz możemy udać się na Etlu i zabrać amulet albo w sposób pokojowy albo zabić wszystkich paladynów .
1) Jeśli chcemy uzyskać amulet w pokojowy sposób to Xardas powie nam by zwrócić się o pomoc do Beliara (Beliar nie pomoże Magowi ognia ani Paladynowi) , wyrzucacie szpon zanim się pomodlicie do Beliara, pojawia się Zigos, po krótkiej rozmowie zgadza się na pomóc ale jeśli zabijemy innego sługę Beliara Fellangora. Fellangor potrafi przybierać formę innych ludzi , dlatego dostajemy amulet od Zigosa który zakładamy przed każdą rozmową z Fellangorem.
Fellangor znajduje się jako:

Fellan- w spalonej chacie jak się idzie od tawerny Orlana do piramid.
Elena- wieczorem przebywa przy słonecznym kręgu
Rupert- w godzinach porannych znajduje się obok piramid

Kiedy dopadniemy Fellangora mamy 2 opcje:
-Używamy amuletu i kończymy zadanie od Zigosa
- Przyjmujemy pierścień od Fellangora zawalając zadanie Zigosa ( polecam pierścień jest bardzo mocny +15 do siły i zręczności).
Jeśli wysłaliśmy Fellangora do krainy Beliara, dostajemy od Zigosa amulet pozwalający zmieniać formę idziemy na Etlu używamy amuletu i zabieramy szkatułkę z kluczem . (Po użyciu amuletu nie wolno nam wyciągać broni ani używać magii).
2) Zabijamy wszystkich Paladynów i zabieramy szkatułkę
3) Używamy mikstury mgły , zabieramy szkatułkę.

Zależnie w który sposób zdobędziemy szkatułkę udajemy się na drugi koniec wyspy będzie tam kaplica z pilnującymi jej dwoma Paladynami. Pozbywamy się paladynów, otwieramy wejście do kaplicy za pomocą klucza który zdobyliśmy wcześniej w obozie paladynów i zabieramy amulet z ołtarza. W kaplicy wciskamy przycisk na ścianie i otworzy się za kaplicą przejście do teleportu do Khorinis. Wracamy do Xardasa i mówimy ze mamy amulet, teraz udajemy się do posągu Beliara i próbujemy wymienić amulet na mora ultaru. Polecam zapisać bo każda gildia ma inne szanse na to że dostaną runę z czego mag ognia najniższą.

@Tizgar miałeś rację xD, nie warto, nawet nikt na opierdol uwagi nie zwrócił, jebane robaki.

POST POWSTAŁ DZIĘKI HOJNOŚCI LITERACKIEJ @Hearthstone, KTÓRY UJAWNIŁ SWÓJ TRUD LITERACKI PRO PUBLICO BONO.

Tak jeszcze przy okazji, bo lubię dawać dobre rady, to taki protip - jak chcecie dopierdolić postać w chuj już na samym początku, a nie chcecie włączać nawet na sekundę konsoli, to nauczcie się podstaw cheat engine'a, a jak już się nauczycie (w chuj tutoriali na jutubie, nawet sam program ma tutorial wbudowany), to w goticzku tymczasowo ustawcie sobie tymczasowe wyświetlanie gry w oknie (nie fullscreen, tylko window-mode czy jak to się tam zwie). Jak już macie grę uruchomioną w oknie, to wiadomix - ogarniacie cheat-engine'a i umiejętnie go wykorzystując robicie sobie wchujwyjebane statsy, w chuj złota, punktów doświadczenia, inteligencji, umiejętności walki, nawet przedmioty w ekwipunku/użytkowe(pod warunkiem jednak, że macie ich minimum 3/4 np 4 sztuki eliksirów życia czy 3 sztuki diamentów czy innych skór czarnego trolla) można sobie "klonować" do usranej śmierci. Tylko jest jedno ale - często w window modzie i przy minimalizacji trzeba zapisywać grę. Jak już skończycie i narobicie/naklonujecie/naczitujecie sobie czego wam tam potrzeba to wiadomix number 2 - zapisujecie grę, przestawiacie tryb wyświetlania na fullscreen/pełny ekran i restartujecie grę (wyłącz,włącz). Wczytujecie zczitenginowany sejw i wułala - jesteście dojebanym bezimiennym bez nawet jednorazowego użycia konsoli. Jedyne, czego nie można ogarnąć czit enginem to... kręgi magii, które to niestety są czynnością bardzo oskryptowaną i czit engin ich nie dźwignie. Pozdro mordy xD.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chuj z wami, przynajmniej postów nabiję i propsów może trochę. <- JESTEM ŁASY NA PROPSY, POMOGŁEM? DAJ PROPSA... kurwo... .

@Uber Cyrus The Virus

Jak już w drugim rozdziale możesz wejść do ŚŚ, czyly nie zabija cię "magiczna pułapka" przed wejściem, to grubo coś ci się spierdoliło. Np. nie dźwigniesz questu z doliną cienia.

Oczywiście, że ma coś zrąbane - to wynika z tego co napisał.
Ty jednak nie pisz swoich głupot - do Świątyni Śniącego to nie można wejść w I rozdziale, a w drugim już bez problemu (co trzeba zrobić to trzeba)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Przy okazji, sprawdzał ktoś, jak na ogólną stabilność gry wpływa użycie konsoli w celach "inspekcyjno-informacyjnych"? Dla niekumatych, tłumaczę o co chodzi:

Jak wynika z mojego powyższego posta, będziemy chcieli/musieli znaleźć Fellangora. Jest to czynność nie tyle trudna co irytująca (wymaga spostrzegawczości i zapierdalania po całym karynis jak opętany). Dlatego najłatwiej byłoby:

1.Wczytać save.
2.Włączyć konsolę.
3.Znaleźć Fellangora przy użyciu K/F8 jako przyspieszaczy poszukiwań.
4.Znaleźć przy nacelowaniu na Fellangora i użyciu klawisza J jego waypointy wraz z przypisanymi godzinami jego bytowania w tychże waypointach.
5.Wiadomym sposobem (b,42,b) konsolę wyłączyć.
6.Bez zapisywania wyłączyć grę, włączyć i wczytać ten sam save, który wczytany został w celu sprawdzenia waypointów Fellangora.

W skrócie, już dla bardziej kumatych - czy wczytanie save'a, włączenie konsoli, zrobienie czegoś na włączonej konsoli, wyłączenie jej, wyłączenie gry bez zapisywania stanu gry po włączeniu i wyłączeniu konsoli i wczytanie jeszcze raz tego save'a nie spierdoli nam jednak gry?

Pytanie to zadaję z ciekawości, bo zaraz się okaże, że konsola nie tylko wpływa na save'y, ale na ogólną stabilność plików/silnika gry i po każdym użyciu konsoli to w ogóle powinno się w pizdu odinstalować grę a najlepiej to sformatować dysk i postawić nowy system xD.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Taka rada dla tych co chcą ograć r2 na AB (może nie zbyt przydatna do ogólnej gry no ale muszę to powiedzieć bo mimo że to oczywiste to jednak ja się na tym złapałem). Kategorycznie odradzam gre na AB (08.09) na poziomie koszmar oraz koszmar z SNC z poziomem totalny masohizm bez uprzedniego przygotowania (zagranie na rekomendowanym koszmarze). Jestem w rozdziale 3 , no ale przez moje błędy zepsułem sobie grę i mam o wiele trudniej (co nie znaczy że przegrałem gre). Powiem tak wszystkie lokacje z tego co wyliczyłem to dacie rade zrobić dopiero w 4 rozdziale (a doline cieni w 5) /a na loch to obstawiam dopiero rozdział 7\. To tyle z mojej wypowiedzi.
A tak w skrócie: Nie bądź zbyt pewny siebie bo to ciebie zgubi tak jak mnie.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, szybkie pytanie. Oplaca się oddawać 5 x czarnej rudy orkowemu kowalowi? Czy lepiej zachować dla siebie? Dzięki

Hatton

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Hatton

Z tego co pamiętam to zależy czy chcesz się nauczyć wykuwać orkową broń. Chyba, że to było do questa z wykonaniem broni dla orkowego przywódcy. Natomiast w kwestii czysto praktycznej to:
https://www.youtube.com/watch?v=2wfKiVlsE_4

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy kradzież w returningu zależna jest od zręczności? Zauważyłem, że obok niej jest liczba punktów jak przy np. retoryce, co skłania mnie do podejrzeń, że jest to mechanika dla wojowników, aby mogli sobie okradać bez wydawania punktów w zręczność.

2. Jak działają duale? Szansę na trafienie krytyczne mamy z broni jednoręcznej czy dwuręcznej? Jest jakaś broń dla "siłowych duali" czy to tylko droga pod zrękę?

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Cruc 1. Statystyka kradzieźy ma tylko minimalny wpływ na szansę kradzieży (o wiele większy na szansę wyłgania się), głównym czynnikiem jest tu zręczność.
2. To droga tylko pod zrękę. Nadal nikt tego dokładnie nie opisał - w teorii na trafienie krytyczne wpływa umiejętność walki 2h, ale 1h też ma mieć JAKIŚ wpływ.
@Hatton Zawsze to exp, a rudy ci wystarczy.
@Marid Nie powinno być problemów (konsola ma potencjał wyłącznie do psucia sejwów, głównie zrobionych, gdy jest włączona).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
POTRZEBUJE TAKTYKI
Twórcy moda z pewnością uwzględnili wszystko, również i to że w walce z Kalomemw lesie assasynow jako MAG WODY nie ma się absolutnie ŻADNEGO podejścia a po trafieniu go 3 razy nasza cała mana idzie w du...
Moje pytanie brzmi, czy ktos grał magiem i przeszedł ten wątek, jeśli jak niech mi powie bo chowanie sie za sciana i przeczekiwanie az mana mi sie zregeneruje 1000 razy nie wchodzi w gre przy jegu 25K HP

Bobo0

Bobo0

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Marid Dzięki za odpowiedz, ale nie chodziło mi o dusze tego demona tylko o te 400 dusz co potrzeba na inne ulepszenie.

Więc w jaki sposób można uzbierać te 400 dusz dla szponu? Ile trzeba karmy u Beliara?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Bobo0 Też za pomocą Mora UIartu. Po zdobyciu runy używasz jej i wtedy zdobywasz dusze z zabitych wrogów.

You didn't grow.
You didn't improve.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wydaje mi się, że gdzieś się to przewinęło, ale nie mogę znaleźć. Ktoś wie jak mogę normalnie pogadać z Ur Thrallem? Osiągnąłem tam reputację odpowiednią, wbijam do niego, mówię, że chce pogadać o Śniącym a ten mnie wyrzuca za drzwi. Muszę zrobić więcej questów u orków czy z kimś pogadać czy wtf?

,,Śmierć to pojęcie względne''

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Gdzieś się przewinęło? To jest w NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANYCH PYTANIACH - musisz robić zadanie od Garonda ("Zaginieni bez wieści"), w jego ramach pogadać z Talbinem i Jerganem i znowu z Garondem, on wtedy każe ci się dowiedzieć od orków o uwięzionym paladynie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Darant Widziałem kiedyś, że ten Rosjanin (https://www.youtube.com/user/TheHarmOp) grał magiem wody i to chyba na legendarnym poziomie. Może jego streamy Ci pomogą.

@Jao Więc aby rozwiązać część questów związanych z kradzieżą mimo bycia klasycznym wojownikiem, to i tak będę musiał wyuczyć się zręczności? Z tabliczek i bonusów mam na razie 37 i bodajże 16 goblinich jagód, więc razem to mi daje tylko 53, a z tego co pamiętam to do okradzenia takich postaci jak Parcival potrzeba przynajmniej 100 :/

@Filipoj A to nie jest przypadkiem tak, że aby wejść do Świątyni Śniącego to trzeba zabić demona na bagnach?

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytania bardziej do treści uzbrojenia.
        Jakim przedmiotem się cista piecze? Myślałem że u Tekli obok pieca tym czymś ale podniosłem to w 1 rozdziale a cista chciałem upiec teraz będąc w 3 rozdziale i pisze że nie mam przedmiotu odpowiedniego.
       Gdzie znajdę jakąś lepszą tarczę niż najemnika w 3 rozdziale?
       Może ktoś wie gdzie znajdę lepszy miecz 1h niż z rudy od Beneta 190 dmg.
(gram najemnikiem)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy Wędzony Śledź jest do czegoś potrzeby i czy jest go więcej niż 1 sztuka w grze?
Kto może rozszyfrować tabliczkę z zadania Tajemnica Chramu Adanosa? Ten złoty smok do którego idziemy po pokonaniu Kruka?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ezry To właśnie ta drewniana płaska łopatka służy do wypiekania ciast w piecu obok Tekli. Prawdopodobnie mogłeś to sprzedać, bo ja też tak miałem.
@Keldorn 1.Do zjedzenia. 2.Tak.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jeszcze mam pytanie o rozwijanie posługiwania się 1H bronią. Czy po nauce do 60% opłaca się jeszcze wbijać do np. 90% chodzi mi o to czy w Ret2.0 jest jeszcze jakaś zmiana animacji niż to co jest na 60%.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Cruc A ciasta z ryb? A biżuteria? Na upartego bez wydawania PN da się wbić nawet 200 zręczności.
@Keldorn Przypominam o systemie krytyków, przez który zawsze lepiej jest mieć wyuczone posługiwanie się bronią do 100%. Na 90% zmienia się animacja - jedni ją lubią, inni nie. Osobiście całkiem podoba mi się walka w ten sposób, choć wymaga zmienionego podejścia w stosunku do tradycyjnej walki 1H w Gothicu.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry