Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8110039 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8110039

Odpowiedzi 37317

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska az tak sie nie spiesz z tym lukiem wymaga chyba ze 160 zrecznosci lub 140 to pod koniec 1 rozdzialu zaczniesz korzystac z niego

@R.Loos no to prawda chociaz ja z wloczni pozno zaczalem korzystac polo 60 w 2h nie wbilem bo za wolne animacje byly

Ale ja się nie śpieszę napisałem wyraźnie chce cokolwiek lepszego niż 35 dmg :D To chyba nie wiele wymagam ? Łuku Kompozytowego nie zdobędę bo Jaszczury są dla mnie zbyt silne nawet mając 65 zręczności wciąż jest zbyt ciężko je ubić tym łukiem

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Mathias

Mathias

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z wyrobem strzał. Otóż po zrobieniu grotów i kawałków drewna u Thorbena aktywując stół łuczarza mam komunikat "brak odpowiednich przedmiotów". Raczej mi na tym zależy, biorąc pod uwagę że kupowanie strzał i bełtów się nie opłaca. Byłbym niezwykle wdzięczny za pomoc.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co jest z tą kradzieżą ? Mam wyuczone a przy dialogach zero opcji kradzieży. Próbowałem z kilkoma NPC

LightMaaFire

LightMaaFire

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu mam problem, tym razem na pustyni adanosa. Misja z drzewem życia, przynoszę Xardasowi wszystkie składniki na miskturę, ale mówi tylko, że porozmawiamy o tym później. Coś zrobiłem źle? Dodam, że stoi przy słonecznym kręgu.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Idź do netbeka w tej sprawie.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulpolska a nie masz włączonej kradzieży AST? Wtedy ci nie pokazuje w dialogach

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@LightMaaFire Możesz, jak wspomniano, iść do Netbeka (zalecam) lub rozpocząć 4 rozdział - Xardas potrzebuje przecież wyposażenia, które ma w wieży.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

LostCookies

LostCookies

Użytkownicy
posty23
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po ilu punktach zainwestowanych z PN w daną starystykę wskakuje PRF

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniami które chyba się łączą.
Staram się zrobić zadanie dla silvia odnośnie statku, ale nie mam żadnej opcji dialogowej o tym żeby cliff został kucharzem na nim. Nie wyciągnąłem go jeszcze z zamku magnatów bo nie chce przyjąć żadnej zbroi która mam. Czy przez to nie mogę popchnąć quest dalej ? Jak tak to jaka zbroje mu dawaliscie?

Jeszcze sprawa z wyruszeniem do irdorath. Przeczytałem że mogę zabrać ze sobą 11 osób ale po zrekrutowaniu 5 bezi mówi innym że już nie ma miejsca :(.

I ostatnia rzecz. Jest jakieś zastosowanie jako wojownik dla mikstury mroczna mądrość (wypada z jednego z paladynów z krypt które trzeba oczyścić)?

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak duża jest różnica miedzy 30% a 60% w kosturach? Bo na 30 i systemie walki z G2 tym sie nie da walczyć...

LostCookies

LostCookies

Użytkownicy
posty23
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Animacje płynniejsze ;v

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co jest potrzebne do stworzenie zwoju deszcz ognia? I gdzie znaleźć pióro do pisania zwojów? I czy potrzebny jest jeszcze do tego atrament?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ezry piora brahim, fiolka z atramentem zuris, lub w jego chacie na ktorejs z dolnych polek na szafce
@paulpolska kuzwa to dobij ognista strzala lub kula ognia nie pamietam co wystarczy na hita, pamietaj grajac lucznikiem uzywaj mozgu i sie staraj bugowac te moby, w gothicu jest tyle skal i innego gowna ze no kuzwa wystarczy pomyslec a tam niedaleko masz male polki skalne wiec te jaszczury to ez
Ale masz pomoge, swietne luki na poczatek sprzeda ci Raff ;D. Ja na poczatku napierniczalem wiekszosc z luku najemnika i szlo i czesc bossow mi lares wyczyscil

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@dede Nie każdy lubi wykorzystywać ułomność Gothica żeby sobie z czymś tam poradzić.

Mam stuknąć żywiołaki w 7 rozdziale - te od opiekunów i mam problem bo nie ma ich we wskazanych miejscach.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@dede Nie każdy lubi wykorzystywać ułomność Gothica żeby sobie z czymś tam poradzić.

Mam stuknąć żywiołaki w 7 rozdziale - te od opiekunów i mam problem bo nie ma ich we wskazanych miejscach.

Otóż to a Golemy będą jak dostaniesz moc Bogów. To idiotyczne ale taka jest kolejność zadań. Niby te golemy są od początku rozdziału a jednak ich tam nie ma dobre co ? :D

P.S: Z jaszczurami poradzę sobie inaczej. Wbiłem zrękę do 80 i znalazłem Żelazną Włócznie 110 dmg. Da się bez bugów ? da wystarczy głowy użyć.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziwne... jakby autor nie mógł w dialogach dopisać, że na razie sobie nie poradzisz i musisz zdobyć moc bożków. Wypowiem się w pełni po przejściu gry, dzięki.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to powodzenia, jak wybijesz wszystkie lokacje bez korzystania z polki skalnej czy podwyzszenia to ci gifta przesle xD grajac lucznikiem oczywiscie
Jaka ulomnosc gothica xD zdajesz sobie sprawe na czym lucznik polega? Nie zawsze bedziesz 1 strzal z luku oddawal biegl 100m zeby tamten sie zatrzymal i do niego strzelal, bo na poczatku z takiego zasiegu to ty nawet go nie siegniesz xD
Jak ty tak zamierzasz grac no to za dlugo nie pociagniesz lucznikiem i graj sobie pod wlocznie, ciekawe jak bez blokowania mobow czy ich bugowanja wybijesz orkow czy fale przed krukiem, niemalze powodzenia jak wspomnialem przesle gifta
Imo logiczne LUCZNIK to nie bedziesz sie napierdzielal w melee range.

Edit dzieki takiej zaliczce expa nie masz problemow w pozniejszych rozdzialach no ale graj jak tam uwazasz za sluszne i nie wykorzystuj ulomnosci gothica

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No to powodzenia, jak wybijesz wszystkie lokacje bez korzystania z polki skalnej czy podwyzszenia to ci gifta przesle xD grajac lucznikiem oczywiscie
Jaka ulomnosc gothica xD zdajesz sobie sprawe na czym lucznik polega? Nie zawsze bedziesz 1 strzal z luku oddawal biegl 100m zeby tamten sie zatrzymal i do niego strzelal, bo na poczatku z takiego zasiegu to ty nawet go nie siegniesz xD
Jak ty tak zamierzasz grac no to za dlugo nie pociagniesz lucznikiem i graj sobie pod wlocznie, ciekawe jak bez blokowania mobow czy ich bugowanja wybijesz orkow czy fale przed krukiem, niemalze powodzenia jak wspomnialem przesle gifta

Edit dzieki takiej zaliczce expa nie masz problemow w pozniejszych rozdzialach no ale graj jak tam uwazasz za sluszne i nie wykorzystuj ulomnosci gothica

Moja postać jest pod zręczność ale nie nazywam jej łucznikiem to tak jakby postac pod siłę nazwać kusznikiem co nie ?. Większość czyszczę na razie włóczniami a takie moby jak jaszczury blokować to już czyste lenistwo. Należy najpierw szukać uczciwych sposobów na przejście etapów gry a dopiero potem z konieczności coś kombinować.

P.S: I co z tą kradzieżą ? Mam AST wyłączone więc ocb ?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Dlatego uważam, że strzelec w Gothic jest postacią nie grywalną i tylko 1 raz w życiu Gothica przeszedłem łucznikiem. Patrzenie jak biedne potwory nie mogą do ciebie podejść jest żenujące.

PS. Widzę, że korzystanie z bugów w Gothicu jest w pełni akceptowane. Dla mnie korzystanie z bugów jest równe używaniu kodom. No i tyle odemnie :)

Mam kolejny problem. Zdobyłem koronę demonów i idę do świątyni Śniącego. Nie ma go tam. Jakieś sugestie?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi tam frajde sprawia ze nie moga do mnie podejsc xd moze temu ze zawsze gralem pod bron biala i byla meczarnia na poczatku
To najpierw piszemy albo o lukach albo o wloczniach xd

@R.Loos czyli mowisz, zeby z 61 lvlem zaczynal 3 rozdzial i jak najszybciej robil las assasynow? Tylko czy nie zanudze sie pozniej bijac pol gry szkielety xD

0 użytkowników
Do góry