Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8357778 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8357778

Odpowiedzi 37317

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Darant na razie ich nie pokonasz, musisz pchnąć wątek pustyni adanosa i zdobyć berło, łzy i koronę adanosa, w tedy młotem adanosa ich pociachasz (i to chyba dopiero po rozmowie ze smokiem strażnikiem, już przy samym kruku). Trzeba będzie wyjść z pustyni, pociachać ich w jarkendarze i wrócić zabić kruka.
Złoża złota się nie odnawiają, a złoża rudy są nieskończone od 1 rodziału

@dede "...złodziei i tych w kanałach..." a złodzieje gdzie się znajdują ?:D
miałeś pewnie na myśli zabójców, a jeśli nie to dołącz jeszcze do nich

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Megasxxl

Megasxxl

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłeś u orka? I w gildi zabójców?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos haha no faktycznie tak to jest jak, po przepudzeniu, tak u zabojcow tez juz jestem 2 questy zrobilem, ale z cantharem bede musial poczekac bo w pace siedzi i tyle. To w takim razie smialo dolaczam do bractwa ;d

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@dede nie musisz czekać z cantharem, on powinien wyjść z paki jak zaczniesz questa i siedzieć wieczorem na ławce koło swojego stoiska (a przynajmniej w Ret 1 tak było).
Problemem jest to, że tą decyzją zrypałeś sobie wątek kupców...
Tak chu..e jest to w tej grze, że przez proste decyzje można sobie coś zepsuć

A i dobrze wspomniano wyżej, nie zapomnij o rannym Orku na pagórku koło niclasa zanim skończysz rozdział bo ci zginie

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie zadania dla Opiekunów. Od Tegona dostałem zadanie, aby przeczytać zapiski Xardasa w wieży i nauczyć się języka demonów od niego, ale ja jestem w 5 rozdziale i Xardasa już u mnie nie ma. Czytałem na necie, że ma on nas wysłać do Kreola i ten nas nauczy. Poszedłem do niego, ale nie mam z nim opcji dialogowej (gram nekromantą). Da się to jakoś naprawić czy zepsułem sobie już ten wątek?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos Bylem u tego orka i zwoj kupilem. Zrypalem tzn.? Ja tam zawsze canthara do paki wsadzalem. W 1 returningu zrobilem dokladnie to samo, to Sara siedziala sobie przed karczma caragona czy jak tam on sie zwal a pozniej handlowala bodajze w gornym miescie ale to chyba z 3 lub 5 rozdzial byl. Jak cos innego zrypalem no to juz trudno xd jesli watek z Sara to w returningu 1 nic mi sie nie zrypalo zobaczymy jak tutaj

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, gdzieś na forum był podany plik, dzięki któremu na hardzie można spać kiedy się tylko żywnie podoba. Szczególnie upierdliwe jest to w 7 rozdziale, kiedy trzeba czekać nie wiadomo ile dni. Może ktoś dać namiar?

Majson465

Majson465

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, czy doprowadzając do końca wątek ucieczki niewolników z orkowej kopalni żelaza zaraz po wybiciu demonów I szkieletów z dołu nie zablokuje sobie czegoś w dalszej części wątku orków albo będą jakieś inne konsekwencje?

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się brać 10 zręczności u Beliara grając Wojem?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Majson465
Mozesz to zrobic, nic sie nie dzieje

Puma127
Zalezy ile masz aktualnie. Zeby dostac ostatnie zadanie od Gildii Zlodziei potrzeba 200 zrecznosci

Wie ktos jak zmienic gildie na neutralna? Chce dolaczyc do gildii zabojcow ale Asmal mniej bije po zabiciu Wambo bo jestem paladynem. Nie moge wczytac wczesniejszego zapisu bo jestem paladynem od dobrych 200h. Marvin nie pomaga bo mam komunikat ze jestem lajza i zostalem naznaczony przez bogow. Da sie recznie zmienic Gildie albo "oszukac" Asmala?

Puma127
W moim przypadku zrecznosc byla uzyteczna tylko do zadan od Zlodziei i otwierania skrzyn. To zalezy od tego jak chcesz grac. Bedziesz strzelal z luku albo walczyl dualami? Jak nie to nie ma sensu pakowac w zrecznosc. Z bonusow i bizuteri Ci 200 powinno lekko wpasc

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Swojej zręczności mam 65 jak założę cały komplet to może z 95~100 będzie

Post połączony: 2018-08-28, 13:57
Puma127
W moim przypadku zrecznosc byla uzyteczna tylko do zadan od Zlodziei i otwierania skrzyn. To zalezy od tego jak chcesz grac. Bedziesz strzelal z luku albo walczyl dualami? Jak nie to nie ma sensu pakowac w zrecznosc. Z bonusow i bizuteri Ci 200 powinno lekko wpasc

Czyli lepiej brać np 2xWytrzymałość ?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Z tego co pamietam to z darow od Innosa wzialem 1 raz zrecznosc, 1 raz sile a reszta w wytrzymalosc (w tej chwili level 85 poziom normalny)
Z darow mozna korzystac co 10 leveli

zagomeza

zagomeza

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, szybkie pytanko. Zabiłem orka mając na plecach ulu mulu(idiota ze mnie) i wszyscy orkowie mnie za to nienawidzą ;/. Można na to jakoś zaradzić czy jedyne co mi zostało to wcześniejszy save?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co pamietam to z darow od Innosa wzialem 1 raz zrecznosc, 1 raz sile a reszta w wytrzymalosc (w tej chwili level 85 poziom normalny)
Z darow mozna korzystac co 10 leveli
Boże co wy tu wygadujecie?
Dary w wytrzymałość? Co za waste. Już lepiej z pn się nauczyć kiedy jest 50 za 5.
Dary ładuj tylko w siłę i to najlepiej jak najpóźniej bo dary wliczają się w próg, raz jak użyjesz w zrękę na początku to nic się nie stanie

@mateuszzxcv z  Asmalem można cos w plikach GVE pokombinować, ale nie znam się na tym, często o tym tu piszą więc przeglądnij sobie

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos Mam 270 siły i nauka +5 kosztuje mnie 20PN czyli mówisz że lepiej jak wezmę +5 siły u Beliara zamiast zręczności?

Jeszcze jedno mając załóżmy 50lvl czyli mam 5 darów do wykorzystania to mam 5darów u Innosa i 5 u Beliara?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, masz 5 tu albo tu, albo w sumie, dlatego nie bierz u Beliara siły tylko u Innosa.
Domyślam się, że jesteś po jakimś Etlu i masz dużo więcej Karmy u Beliara niż Innosa, ale branie u Beliara to waste.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
R.Loos
Fakt, raz za duzo wpakowalem z darow w wytrzymalosc bo nie wiedzialem ze max to 1000 (teraz zostalo mi pare mixow do wytrzymalosci)
W GVE juz wszystko sobie pozmienialem tak jak trzeba, problem polega na tym ze jestem paladynem, zmiana gildii powinna pomoc. Z poziomu gry nie moge tego zrobic dlatego pytam czy da rade recznie w plikach gry cos pozmieniac. Nie moge znalezc pliku odpowiedzialnego za postac

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos Mam końcówkę 2 rozdziału i wbiłem 108 karmy u Beliara i zastanawiam się na co wydać, u Innosa już 1 wziąłem 10 siły.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, pierwsze słyszę o takiej sytuacji, ale wpada mi pewien głupi pomysł, który raczej nie zadziała ale jak to w przypadku głupich pomysłów, warto spróbować - zmień zbroję na jakąś neutralną i daj znać czy zadziałało :D

@Puma127 ale nie musisz koniecznie tej karmy wykorzystać, wiem, że trochę szkoda ale inaczej stracisz punkty siły, więc jak uważasz.
Moim zdaniem poczekaj, aż będziesz miał co najmniej 25 siły za 5 pn, a najlepiej 30 za 5 i wykorzystasz kilka naraz bo to nie przepada, czyli np. możesz mieć 80 lvl, nie brać wcześniej żadnego daru po czym wziąć sobie 8 naraz.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
R.Loos
Numeru ze zbroja probowalem w pierwszej kolejnosci, nie pomaga
Chyba ze ktos wie jak aktywowac to zadanie w GVE rozmawiajac z Andre. Jest opcja STARTKILLERWAY ANDRE, ale trzeba zaznaczyc cos jeszcze bo u Ande nie pojawia sie zaden dialog

Puma127
Nie zabijaj imiennych Orkow

0 użytkowników
Do góry