Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8353246 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8353246

Odpowiedzi 37317

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kuba1600

Ściągnąłem otworzyłem odpowiedni sejv i porównałem wartości dla Asmal i Wambo w dwóch sytuacjach (strzelanie wartości zajęłoby mi wieczność). Z savu gdzie przegapiłem i z savu gdzie świeżo jestem po rozmowie z Gerbrandem (na szczęście zrobiłem save przed wybraniem zawodu)
I zauważyłem że dla Asmala się różnią "ASMALCANAPPEAR" zamiast 0 ma 1 drugie ASMALDAYMEET ma wartość 8 zamiast 0.
Po wklepaniu tego na głównym sajvie bez zmian. Przypuszczam że więcej jest czynników które triggeruje ale kopiować całą wartość do głównego savu rozwali mi mój zapis pewnie więc dalsze szukanie jest bezcelowe.

Jednakże postanowiłem zobaczyć jak sam event wygląda otóż po 22:00 pojawia się Wambo i Nieznajomy za domem w którym śpią paladyni a ja stoje w tej jakby alejce za domem sędziego czekam sobie stoją o godzinie 0:00 wracają do siebie.
I takie wtf? Co triggeruje Asmala do zabicia Wambo myślałem że wystarczy czekać gdy podchodziłem natychmiast się rozchodzą (co jest oczywiste bo typ nie będzie przy świadkach zabijał strażnika). To jest jakieś zbugowane czy co? Coś pomijam?

Kuba1600

Kuba1600

Użytkownicy
posty51
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mozna sie nauczyc kregów magi bedac wojownikiem [paladynem]

Gallahad chyba uczy nawet jak magiem nie jestes, tylko musisz questa dla niego zrobic

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co można zrobić z rzadkimi trofeami typu kamienne oko itd?
Można je założyć lub oddać falkowi.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Samanta

Samanta

Użytkownicy
posty55
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@MrRed09 kammiene oko jest potrzebne do stworzenia gniew żywiołów tak mi się zdaje

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co można zrobić z rzadkimi trofeami typu kamienne oko itd?
Można je założyć lub oddać falkowi.

Można je tylko założyć, Falk zbiera tylko 4 trofea: z wilka (Słoneczny Krąg), warga (Kanion Jarkendaru), trolla jaskiniowego (las Netbeka) i czarnego trolla jaskiniowego (drzewo życia na Płaskowyżu Antycznym). W zamian uczy wyrobu odpowiednich zbroi.
Niektóre inne trofea są przedmiotem jakiś dodatkowych questów (np. pazury topielca Ryboglava), ale nie wszystkie

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zabiłem Kruka i pojawia się kilka pytań. Na wstępie zaznaczę, że NIE będę używać szponu beliara - nie sądzę, aby przydał się do mojego builda (duale + łuk)
A więc:
1. Słyszałem, że szpon jest potrzebny do zadania "Zaginiony brat", czy to prawda? Co to oznacza? Otwiera przejście itp.?
2. Jeśli nie, to czy mam go oddać Ash'Tarowi, przed jego śmiercią, aby go zniszczył?
3. Który sposób jest bardziej opłacalny - sfery żywiołów czy mora ulartu? Chodzi mi wyłącznie o ilość zadań oraz expa, ewentualne nagrody itp. Szpon nie jest mi w ogóle potrzebny.

mroofa1337

mroofa1337

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi więc zapytam: W jaki sposób aktywować turniej na pięści w karczmie Orlana? Oglądając na YT zauważyłem, że mają znajdować się tam dodatkowi NPC, a u mnie ich nie ma. Pojawiają się dopiero po rozmowie z kimś czy mam jakiegoś buga? Pozdrawiam!

mateusz1029484

mateusz1029484

Użytkownicy
posty126
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka! Jutro zaczynam grę bez błędów. Gra wojownikiem po 120h mnie znudziła... chce grać magiem ognia lub nekromanta.
Mam kilka pytań.

1.Co lepsze i ciekawsze? Mag ognia czy Nekromanta?
2.Walic manę punktami nauki?
3.Jakies porady? :D
4.W co w zasadzie pakować na początku PNY? Siła?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@mroofa1337 Pojawiają się w 3 rozdziale.

ciastko200

ciastko200

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak używać łuku bez myszki? ctrl+strzalka w góre nie działa :/

mroofa1337

mroofa1337

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mraug dzięki, że odpowiedziałeś, jednak mój brat walczył na pięści w 2 rozdziale przed wejściem do Jarkendaru. Gra strażnikiem/paladynem, czyżby to zależało od gildii?

Hadvar

Hadvar

Użytkownicy
posty58
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak użyć Zwoju Wskrzeszenia?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
w ustawieniach klawiszy jest chyba co tam trzeba nawciskac

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Hadvar

Hadvar

Użytkownicy
posty58
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w ustawieniach klawiszy jest chyba co tam trzeba nawciskac

Sprawdziłem, i niestety nie ma :(

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Hadvar

Hadvar

Użytkownicy
posty58
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorry, idiota jestem XD
Dzięki za pomoc :)

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dziekuje za poprzednia odpowiedzi ;P
A teraz kolejne pytanie!
Matteo nauczyl mnie jak robic stalowy pierscien no i z diamentem daje on 10 na wszystko... a poziom jubilerstwa mam zielony? Jak to jest z tym? Uczy pozniej lepszego stopu pierscienia ( niz stalowy ) i daja one wiecej? czy chodzi o cos innego jak amulety odnoszace sie do wyzszego poziomu jubilerstwa? Jak wbic owy poziom wyzej majac ograniczona ilosc kamieni szlachetnych w grze?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nauczy cie kolejnych stopni w kolejnych rozdziałach proste

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mroofa1337

mroofa1337

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie: Witam. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi więc zapytam: W jaki sposób aktywować turniej na pięści w karczmie Orlana? Oglądając na YT zauważyłem, że mają znajdować się tam dodatkowi NPC, a u mnie ich nie ma. Pojawiają się dopiero po rozmowie z kimś czy mam jakiegoś buga? Pozdrawiam!

Ciastek97

Ciastek97

Użytkownicy
posty116
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co oznacza ten skrót "Prf" obok wartości siły?

With great power comes great bullshit

0 użytkowników
Do góry