Siemanko mam parę pytań
1. Jak otworzyć grobowiec z amuletem angara ? czy on się automatycznie otwiera w 3 rozdziale dopiero ? ( jestem w drugim rozdziale)
2. Czy zabicie canthara niesie za sobą jakieś negatywne skutki ? (np tak jak w rebalance że Halvor przestawał skupować ode mnie kosztowności ? )
3. Matteo uczy robić złotą biżuterie dopiero w 4 rozdziale ? Bo nie wiem czy jest sens marnować 2 rubiny ( znaczy kamienie pod siłę

wydaje mi się że są to rubiny ) na zwykłe stalowe pierścionki żeby mieć +20 do siły ?
4. Od którego rozdziału są mordobicia w karczmie martwa harpia u Orlana ? z kim trzeba zagadać ? bo gdzieś wyczytałem że od 2 ale nie mam z nikim opcji dialogowej
5. Ile razy mogę przyjąć dary od bogów ? bo przyjąłem już 40 hp od Beliara i 10 wytrzymałości od innosa i teraz chce przyjmować od innosa po 10 siły

albo jak będzie tego zbroja wymagała to 200 wytrzymałości ( gdzieś wyczytałem że jest jakiś ogranicznik, nie wiem jak on działa )
6. Co zrobić z kamieniami runicznymi które wypadają z strażników świątynnych w jarku ( jaka opcja jest najbardziej korzystna) ?