Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8820931 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8820931

Odpowiedzi 37317

Dziadekbob

Dziadekbob

Użytkownicy
posty59
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To się zdaje nie pomagać :/
a mam bagienne ziele.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
@Niemy jak już mówiłem jest potrzebne samo bagienne ziele nie skręty

Mystoo

Mystoo

Użytkownicy
posty244
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zadanie cienie przeszlosci od ur thralla o tym orkowym wodzu co robic bo nie chce mi sie biegac jak debil po swiatyni ...

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Niemy jak już mówiłem jest potrzebne samo bagienne ziele nie skręty
A ja mówiłem o obydwóch rzeczach, bo nie wiadomo, czy ktoś się nie pomylił w spolszczeniu, więc co to ma do rzeczy?

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
A ja mówiłem o jednej bo ja miałem jedną i jakoś dał mi tą głupią miksture

Jak wykonać zadanie z przeklętą latarnią ? gadałem z xardasem-hanna-xardas-widmo-xardas co dalej

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Quest Nieskończona/Bezgraniczna Moc. Pogadałem z tym najemnikiem na farmie Onara i dostałem questa. Następnie udałem się do Obozu Bractwa pogadałem ze wszystkimi i nie miałem dialogu. W solucji jest napisane żeby z kimś pogadać i żeby się pojawił dialog trzeba mu coś dać. Potrafi mi ktoś to wyjaśnić. Bo nie wiem czy zrąbałem dołączając do najemników przez co mogłem zablokować questa.

Mystoo

Mystoo

Użytkownicy
posty244
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zadanie cienie przeszlosci od ur thralla o tym orkowym wodzu co robic bo nie chce mi sie biegac jak debil po swiatyni ...
I dodatkowo mam 3 rozdzial i moge isc do doliny cieni 400 iles zreki 3900 hp dam rade?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Kto uczy języka orków?

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Szulik

Szulik

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie dokładnie jest wieża z orkowymi kusznikami z zadania dla parvicala?

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Siemekk W wieży Xardasa GD masz pismo orków czytasz i już umiesz
@Szulik Niedaleko Hosh-Packa jest taka skalna górka tam są orkowie do questa jeśli wybijesz wszystkich na dole zacznij się wspinać

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pisaliście że w zatopionej wieży xardasa jest broń na trupy, udało mi się wybić wszystkich bossów i splądrować całość, ale nie znalazłem tej broni, gdzie ona dokładnie leży?

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@garry18 Broń na trupy? A nie wystarczy konsekracyjny miecz (jeśli jesteś paladynem) lub po prostu srebrny miecz np w starej wieży Xardasa leży jeden

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
@Domixson trzeba miec około 80 bagiennego ziela żeby taki jaby gury co ciagle stoi i pali skrety bagienego ziela nam o tym powidzial skrety okolo 80 albo bagienne ziele nie pamietam imie tego gosca zaczyna sie jakos tak Ytarion Ybarion jakos tak

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Opisze mi ktoś krok po kroku jak zostać strażnikiem świątynnym?

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
@garry18 dokładnie w skrzyni i w wiezy migiel w sekretnym pomieszczeniu skrzynia jest tam miecz 2h na trupy

JAKIE zbroje można dać w ucieczce Cliffowi i jak już skąd takowe można zdobyć

Post połączony: 2018-05-31, 17:24
Dołączenie do Bractwa:
Aby  dołączyć do Bractwa musimy porozmawiać z Lesterem po czym otrzymamy  przepaskę nowicjusza dzięki której możemy porozmawiać z Baalem Orunem.  Aby dołączyć musimy wykonać zadania guru:
-Oruna
-Namiba
-Cadara
-Tyona
-Parveza

Przesyłka dla Lariusa:
Baal  Orun zleca nam dostarczenie przesyłki do gubernatora Lariusa.Aby się  tam dostać musimy być uczniem jednego z mistrzów w dolnej części  miasta.Kiedy będziemy już w górnym mieście musimy się dostać do ratusza  jednak nie możemy tego zrobić.Koło ratusza pracuje ogrodnik który mówi  nam że Larius siedzi na ławce przed ratuszem zwykle o 18:00.Gdy Larius  już się pojawi nakładamy przepaskę nowicjusza i mówimy że Orun nas  przysłał, Larius daje nam zapłatę, po czym możemy wrócić do guru.Od tej  pory możesz dołączyć do bractwa.

Ziele dla Baala Cadara:
Aby  otrzymać to zadanie musimy porozmawiać z Cainem, który znajduje się  przed wejściem do obozu.Po rozmowie otrzymujemy ziele które musimy  zanieść dla Cadara.Po rozmowie guru zleca nam przyniesienie ziela od  pozostałych grup zbieraczy:
a)pierwsza grupa znajduje się niedaleko kamiennego kręgu przy farmie Lobarta
b)druga  grupa znajduje się na wzgórzu koło farmy Akila.Aby się tam dostać  musimy obejść fame dookoła i dostać się na góry lub przejść przez  mroczny las i przy schodach prowadzących do Słonecznego kręgu musimy  skręcić w prawo i podążać w kierunku farmy Akila
c)Trzecia grupa znajduje się w lesie przy jeziorku niedaleko Czarnego Trolla, niedaleko kopalni.
Po odwiedzeniu 3 grup musimy wrócić do Cadara i oddać mu ziele. Zadanie wykonane.

Uczeń dla Parveza:
Baal  Parvez przebywa w mieście w dzielnicy kupców.Aby z nim porozmawiać  musimy dać mu ziele które otrzymaliśmy od Oruna.Otrzymujemy od niego  zadanie polegające na przyprowadzeniu nowego ucznia.Nowym uczniem okazuje się być. W tym celu musimy  porozmawiać z Regisem, a później z Coragonem i poczekać do nocy w jego  tawrenie po czym musimy pobić Valentina. Mówimy o tym co się stało  Regisowi, on da nam za to pierścień który musimy oddać Coragonowi. Teraz  musimy użyć na Valentine czaru Niepamięć który możemy zdobyć u Ignaza,  po czym przekonujemy go do dołączenia do bractwa i prowadzimy do  Parveza.

Porcja dla Harlocka:
Aby otrzymać zgodę Namiba musimy  porozmawiać z nowicjuszem Harlockiem.Mówimy mu o tym, że chcemy  dołączyć do bractwa po czym zgadza się nam pomóc w zamian za codzienną  porcję ziela.Porcję możemy otrzymać  od Talasa, który znajduje się nad  kuźnią.Oddajemy mu porcję poczym informuje nas o tym żebyśmy użyli na  jednym z jego uczniów zaklęcie Sen.Zwój możemy kupić od Zurisa, używamy  zaklęcia na którymś z jego uczniów po czym guru odezwie się do nas i  powie że zgodzi się gdy nasza mana wzrośnie do 60

Magiczny eliksir:
Baal  Tyon znaduje się w namiocie nad kuźnią, zleca nam zdobycie przepisu  który znajduje się w klasztorze.Aby się tam dostać musimy mieć wyuczone  włamywanie oraz kradzież kieszonkową.Do Klasztoru możemy dostać się na 3  sposoby:
a)Okraść Pedro kradzieżą kieszonkową z klucza.
b)Dostać  się podczas wykonywania wątku kupców. Lutero zleci nam zadanie z kupnem  wina po czym otrzymamy klucz do klasztoru od Pedro.
c)Rozmawiamy z Sagittą o magicznym eliksirze i daje ona nam możliwość zaniesienia ziół dla Neorasa
Gdy  już dostaniemy się do klasztoru musimy okraść kradzieżą kiesz. Goraxa i  pójść do klasztornego skarbca.Otwieramy wszystkie skrzynie po czym  znajdujemy recepturę i oddajemy ją Tyonowi.Guru nie ma jednak wszystkich  składników i prosi nas o ich zdobycie.Wszystkie składniki możemy  zakupić u Lutero oprócz szczawiu królewskiego, który możemy znaleźć przy  kamiennych kręgach oraz jaja pełzacza w tym celu musimy zabić królową  pełzaczy znajdującą sie np: w bocznej jaskini z runą próby ognia. Po  zdobyciu składników zanosimy je Tyonowi.

Droga Strażnika lub Guru:
Po zostaniu nowicjuszem można awansować na strażnika świątynnego lub guru.

Młot Tarakota:
To  zadanie zleca nam Gor Na Kosh gdy zapytamy o dołączenie w poczet  straży.Strażnik opowiada nam legendę o młocie i prosi o jego  zdobycie.Musimy iść do piramid i wejść do małej piramidy po czym musimy  przekręcić kamienny blok znajdujący się w krzakach.Po zrobieniu tego  otworzy nam się tajne przejście w jaskini niedaleko dużej piramidy.Przed  pójściem musimy zaopatrzyć się w dobrą broń obuchową lub kruszącą oraz  zwoje związane z elektrycznością ponieważ znajduje się tam Boss golemów  który pilnuje młota.Młot znajduje się na końcu jaskini w skrzyni,  otwieramy ją po czym zanosimy młot Gor Na Koshowi.

Zielony nowicjusz:
Aby  otrzymać to zadanie musimy posiadać pancerz bandyty.W obozie bandytów  spotkamy Fortuno, który sprawia wrażenie obłąkanego.Mówi nam żebyśmy  zrobili mu zielonego nowicjusza.Przepis na niego znajdujemy w skrzyni  obok po czym idziemy do stołu alchemicznego i robimy zielonego  nowicjusza.

Meandry umysłu:
Fortuno nic nie pamięta i prosi  nas o pomoc, musimy pójść do Miguela.Da nam przepis na miksturę  przywrócenia pamięci.Składniki mikstury powinniśmy mieć za wyjątkiem  ziaren czerwonego pieprzu który możemy kupić u Zurisa.Gdy mamy już  składniki robimy miksturę po czym dajemy ją Fortuno i odzyskuje pamięć  wtedy możemy mu powiedzieć żeby udał się do nowego obozu bractwa który  znajduje się na khorinis.

Plany paladynów:
Zadanie zleca nam  Baal Orun.Polega ono na tym, żebyśmy udali się do Górniczej doliny w  celu zdobycia dowodu dla Lorda Hagena,gdy już oddamy dowód Hagenowi  wracamy do guru i mówimy mu o wszystkim.Od tej pory możesz zostać Guru.

Poszukiwania Cor Angara:
Zadanie  zleca nam Baal Orun, prosi nas o odszukanie Cor Angara.Znajduje się on  za palisadą orków w chacie można się tam dostać na dwa sposoby:
a)wspinać się po górach i iść w kierunku klasztoru zmiennokształtnych i wskoczyć do morza bądź zejść.
b)Zdobyć Ulu-Mulu iść w kierunku cmentarzyska orków i potem zejść drewnianym mostem na dół za palisadę.
Gdy  dostaniemy się za palisadę musimy iść koło niej i w końcu natrafimy na  drewnianą chatę.Angar będzie znajdował się w niej lub przy ognisku  obok.Rozmawiamy z Angarem i ten zgodzi się wrócić do obozu gdy odzyskamy  jego amulet.Artefakt znajdziemy w starym grobowcu niedaleko lodowej  krainy tam gdzie w G1 szukaliśmy kamienia ogniskującego z Miltenem.Po  przyniesienu amuletu Angar zgadza się pójść do obozu.Od tej pory możesz  zostać Strażnikiem świątynnym.

Opętanie:
Zadanie zleca nam  Baal Orun, mówi że nowicjusze skarżą się na bóle głowy.Idziemy do  klasztoru i rozmawiamy na ten temat z Pyrokarem.Mówi że może nam pomóc i  oferuje sprzedaż eliksiru leczenia z opętania.Kup 20 sztuk po czym wróć  do obozu i porozmawiaj z Orunem. Teraz musisz rozdać mikstury wszystkim  nowicjuszom w obozie.Gdy to zrobisz wróć do obozu i porozmawiaj z  Orunem.

Receptura Cor Kaloma:
Zadanie zleca nam Baal Cadar,  mówi nam o recepturze Kaloma i prosi o jej przyniesienie, według niego  znajduje się w jego starym laboratorium i ma rację.Musimy udać się do  tego miejsca i otworzyć skrzynię w której jest receptura.Gdy zdobędziemy  ją wracamy do guru i w nagrodę otrzymujemy teleport do obozu bractwa.

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ok. Dzięki, a jeszcze jedno - gdzie jest kamień teleportacji w mieście orków? (Ten do którego wkładamy płytkę)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Sługa Adanosa Vatras

Nie, tam nie ma miecza na trupy 2h, tylko broń 1h na widma, to nie 1.3.2

@HexGen
W wieży mgieł nie ma takiego miecza w 2.0.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie kto jakie są wymagania przy kapliczce Inosa? Chodzi o dary . Mam ponad 200 karmy a nie mogę tego wziąść. Napis -- nie jestem na to gotowy. Jakie są wymagania. Jestem w 1 rozdziale i będę grał Magiem Ognia.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@garry18 Ja nie mówię o wieży mgieł tylko o starej wieży Xardasa

0 użytkowników
Do góry