Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8819916 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8819916

Odpowiedzi 37317

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Muszę zdobyć jakiś tam kwitek od Lehmara dla Lutero. Ale ani w skrzyni ani w ciele Lehmara go nie ma. Rozumiem, że jak okradłem go już wcześniej, zanim wziąłem tego questa to już mam przejebane i nie będę mógł go dokończyć?xD

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@pitappl A otworzyłeś ukrytą skrzynię u niego w domu? Pamiętam, że przy kominku gdzieś był przycisk.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Muszę zdobyć jakiś tam kwitek od Lehmara dla Lutero. Ale ani w skrzyni ani w ciele Lehmara go nie ma. Rozumiem, że jak okradłem go już wcześniej, zanim wziąłem tego questa to już mam przejebane i nie będę mógł go dokończyć?xD
kolejne pytanie ktore widze poraz setny,weksel jest w ukrytej skrzyni w jego domu ktorą odkrywasz za pomocą przelacznika na kominku.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sotis @arminvanbuuren  jo, teraz kojarzę. Dzięki XD

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie juz gra magiem do szału doprowadza bo nic nie moge zmarnowac PN na siłe czy nauke w miecz zeby sobie ulatwic troche 1 rozdzial

:lol2: :lol2: Napierdalaj widłami na zręczność lub pikami - widły zadające 40 dmg masz u Lobarta, a pikę w wieży gdzie jest zamknięty Joe. Tym się gra na początku drogi obywatel/nowicjusz. A mag to tylko kostur - najpierw podstawowy kostur, potem dostajesz kostur orkowy, a później kostur z questa Zaginiony brat który rozpierdala wszystko swoim bonusem +260 do inteligencji.

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, okazało się, że do zostania SŚ nie muszę zgody tego lamusa od potki, więc gra uratowana. Teraz tylko się zasmuciłem, bo żeby ruszyć dalej i dołączyć do Strażników potrzebuję 50 siły :/ A gram postacią sfocusowaną na zrękę...

wisnicki49

wisnicki49

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mogę podszkolić się w kowalstwie ( jestem czeladnikiem u bospera). Potrzebuje 15 pkt aby zrobić miecz pod zręczność.

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szczawie królewskie zostawiać na mikstury zręki ( gram łucznikiem ) czy mogę spokojnie przerobić kilka trollestów na miksturę?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Szczawie królewskie zostawiać na mikstury zręki ( gram łucznikiem ) czy mogę spokojnie przerobić kilka trollestów na miksturę?
tak,mozesz spokojnie robic

Post połączony: 2018-05-11, 11:04
Jak mogę podszkolić się w kowalstwie ( jestem czeladnikiem u bospera). Potrzebuje 15 pkt aby zrobić miecz pod zręczność.
robiac zwykle proste miecze zwrastają Ci z czasem punkty umiejetnosci w kowalstwie.

Post połączony: 2018-05-11, 11:05
@tldr ten kostur daje Lee czy ten przywodca z klanu? bo juz nie pamietam

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kolejny mały zestaw pytań :P

1. Niby jestem mistrzem kradzieży kieszonkowej ( 100 ) a i tak na większość NPC mam marne 5% szans na okradnięcie...
41zręczności, coś robię źle? czy jest coś o czym nie wiem w returnie 2.0?

2. W Budynku lorda hagena na piętrze obok lariusa i galahhada jest spoko skrzynia z fajnymi fantami, ale gdy ją otwieram to ginę bo bezi się spala... jak ominąć te pułapkę?
Mam wbić stopień mistrza w otwieraniu zamków? czy jakoś inaczej?
Bo to nie pierwsza pułapka w skrzyni, i nie wiem na jakiej zasadzie to działa.

3. Czy robić kompoty z jagód +10hp, czy tak jak w starym returnie robić te lepsze potki 2x 10hp?
Czy może jeszcze na coś innego bardziej się opłaca te leśne jagody w 2.0 :P

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
1.Wiecej zrecznosci
2.125 zrecznosci
3.lepsze potki 2x 10hp? a jakie to są?Kompoty oczywiscie robi sie na biezaco.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile trzeba retoryki żeby wynegocjować wyższą stawkę u onara ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
nic mi o tym nie wiadomo zeby dawal wiecej kasy kosztem retoryki,moze musisz porobic dla niego zadania albo najemnikow?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nic mi o tym nie wiadomo zeby dawal wiecej kasy kosztem retoryki,moze musisz porobic dla niego zadania albo najemnikow?
W temacie z poradami jest "-Można przekonać Onara o większą pensję za dzień " i że to ma dać +1 do retoryki

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Szreder1977

Szreder1977

Użytkownicy
posty56
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W temacie z poradami jest "-Można przekonać Onara o większą pensję za dzień " i że to ma dać +1 do retoryki
oddać skradziony zloty talerz zonie onara 
  znajduje sie tam gdzie spia strażnicy miejscy (po prawej stronie jak się wchodzi do L. Andre) i tam będzie skrzynia i wniej ten zloty talerz

InsaneCrip

InsaneCrip

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś podać miejsca spawnu Slokersa?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
1.Wiecej zrecznosci
2.125 zrecznosci
3.lepsze potki 2x 10hp? a jakie to są?Kompoty oczywiscie robi sie na biezaco.

Na 1.3.2, u bodajże Constantino uczyliśmy się eliksiru życia gdzie za 25 jagód dostawaliśmy 2x potke +10hp

Poza tym dzięki :)

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jaki jest kod na zmiane na bezklasowca a pozniej znow na nowicjusza wody? Nie mam zamiaru znowu męczyc kilka godzin jeden po drugim mobie

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na pewno takich kodów nie ma, bez przesady co to za kod :D
 Poza tym ponoć używanie marvina kasuje savy...

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Vulfie larius siedzi na lawce od 12-14.
@zeddicus pierwsze przeczytaj ksiazki/przepisy ktore juz czytales potem pulpity w gornym/dolnym miescie/nauka mikstur tych do 5PN,wszystkie ksiazki i przepisy i ez 40 inta :)
Constantino nie chce mnie uczyc potek
Ksiazki wiekszosc kosztuje po 2-5k tyle nie mam

alchemii nauczy cie tez ignaz lub sagita dodatkowo nauka jezykow budowniczych tez daje inta. Samo tworzenie potek na stole alchemicznym tez co jakis czas dodaje inta ; ). Jeszcze jednym sposobem jest nazbieranie 50 karmy u innosa/beliara i zamiana na +5 inta albo nauka 1 kregu magii(+5 inta)
Nie naucze sie 1 kregu chyba ze od Galahada ale czytalem ze nie opyla sie brać nauke za nagrode

No i dupa, nie dolacze do zlodziei Cassia nie chce mnie przyjac jesli jestem nowicjuszem u któregos z bogów...
Int tez 21 i nic, u Ignaza nauczylem sie co dalo, pulpity przeczytane, ksiazki tez (nie mam kasy zeby kupowac ksiazki po 2-5k) Wiec utknąłem

Quest z dziennikiem Vatrasa tez nie moge zrobic bo nie moge dolaczyc do zlodziei, uzyłbym kodow zeby odebrac sobie nowicjusza ale znajac zycie wszystko sie posypie
Trudna jest gra jesli idzie sie w maga, męczyc sie z smiesznym polnym robalem i tak caly 1 rozdzial, pozniej pewnie tez nie lepiej, nawet mana sie nie regeneruje od spania to juz widze to expienie

U galahada moim zdaniem warto brac nauke gdyz po 1 masz 1 krag magii przed zostaniem magiem a po 2 moze nauczyc cie wytwarzac rune zniszcz ozywienca (2 krag) ktora jest cholernie wazna w pozniejszym etapie gry co do regena many to w 2 rozdziale regeneracji uczy vatras i bardzo polecam w to zainwestowac zaoszczedzisz na potkach. Co do inta to zdobycie 40 jest naprawde proste jak sie nie myle to w khoriniss masz jakies 7 pulpitow nastepne bodajze 9 jest w klasztorze do tego ksiazki i przepisy tak wiem niektore kosztuja 5 k i kupywanie ich w 1 rozdziale mija sie z celem ale np mateo ma ksiazke za 100 golda ktora tez da ci inta jeszcze jakis npc ma ta moc gwiazd ktora nie dosc, ze da ci inta i mane to kosztuje 400 golda. Za nauke alchemi jest w cholere inta (3 rozne potki many+3 rozne potki hp+2 potki na stamine+polecam miksture ktora zwieksza max mane) i wpada 9 inta nie wiem ile z tego nauczy cie ignaz ale sagita uczy wszystkiego po zrobieniu dla niej prostego questa. nauka jezyka budowniczych to +3 inta dodatkowo u galahada nauka tworzenia scrola (ktora kosztuje 2 pn i jakies grosze) to nastepne 1 inta a uczy on bodajze 3 scroli! Dodatkowo jak juz nauczyles sie wytwarzania mikstur to za samo ich robienie co jakis czas wpada int ja po wyuczeniu alchemii i zuzyciu wszystkich skladnikow jakie mialem (jedynie alkohol dokupywalem) dostalem z 3-4 inta.

jaki jest kod na zmiane na bezklasowca a pozniej znow na nowicjusza wody? Nie mam zamiaru znowu męczyc kilka godzin jeden po drugim mobie

odpalasz konsole wpisujesz edit abilities potem guild = i wpisujesz po kolei numerki az nie trafisz na gildie ktora chcesz. Jak sie nie myle to 0 to brak gildii a cos miedzy 15 a 19 to nowicjusz wody. Niestety u mnie po takiej zmianie zaczynalo sie odliczanie od 20 w dol a po jego zakonczeniu wywalalo gre. Nie wiem na jakiej wersji grasz moze u ciebie bedzie to dzialac

0 użytkowników
Do góry