Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8829152 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8829152

Odpowiedzi 37317

kranik

kranik

Użytkownicy
posty62
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wydostać się z wyspy tej po irdorat? Zdobyłem księgę z wieży, pokonałem mini śniącego, dałem kapitanowi sekstans i tabliczkę. Ale on ciągle gada, że niebawem wyruszamy..

Musisz jeszcze znaleźć czerwone bagienne ziele dla Lestera, zdobyć prowiant, odkryć kopalnię rudy... ogółem mówiąc jeszcze w ch.j roboty będziesz miał. Przeczesz każdy zakamarek wyspy, a na pewno popchniesz grę do przodu. Odrobina wysiłku jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)

Lestera nie mam w ogóle w ekipie. Prowiant zdobyłem, w kopalni rudy byłem chyba - to ta której pilnuje czarny trol? Ale żaden wpis w dzienniku się nie pojawił.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Są dwie kopalnie, druga jest przy plaży idź w lewo. Musisz powiedzieć o tym kapitanowi i odkopać kawałek rudy.

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już któryś raz z kolei zbugowała mi się akrobatyka i zacząłem skakać w normalny sposób, lecz teraz nie mogę wczytać poprzedniego save'a bo nadpisałem grę.Można to jakoś naprawić ?

Procesor: i9-7900X
Grafika: GTX 1080 ti
Ram: 64gb

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Włączanie / wyłącznie akrobatyki masz pod klawiszem "T".

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ruda żelaza i ruda magiczna są nielimitowane. Warto dopompować sobie wytrzymałości i użyć czegoś ciężkiego na klawisz ENTER wtedy nie musimy być przy kompie a bezimienny sobie ladnie kopie jak aimbot.

Sereith123

Sereith123

Użytkownicy
posty25
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam zamiar rozpocząć nową rozgrywkę jako nekromanta, mógłby ktoś powiedzieć co na początku rozwijać, gdzie znaleźć w miare dobry ekwipunek itd?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Sereith
Proponuje pójść ścieżką rozwoju zaproponowaną przez tldr:
1. Zabierasz kose z szopy Lobarta na początku rozgrywki (2h, 40 dmg, 40 zręczność)
2. Nauka zręczności do 40
3. Rozwijanie broni 2h do 30%, następnie do 60%. Im szybciej tym lepiej.
4. W międzyczasie można powolutku podbijać manę
5. Należy naszykować się do zdobycia lepszej broni (można ją kupić u Erola po wykonaniu zadania u niego - kosztuje niewiele, 110 dmg, 80 zręczności)
6. Szybka nauka zdolności łowieckich
7. Zbierać Ogniste Korzenie do robienia mikstur zwiększających max manę
8. Aby szybko zdobyć dostęp do zdolności myśliwskich trzeba zabić 200 potworów i dać Falkowi 3x skóra cieniostwora (najszbciej zdobyć je: 1x z cieniostwora na którego zapolujemy z bartokiem, 1x w obozie gdzie przetrzymywany Elvrich, 1x w obozie bandytów za farmą Sekoba)
9. Nauka alchemii, języków, magii dopiero po dołączeniu do jakiejkolwiek gildii magicznej
10. Przepisy i książki dają nam premię inteligencji po przeczytaniu jeżeli należymy do gildii magicznej
11. Jak najlepiej rozwinąć postać przed dołączeniem do gildii
12. Warto ukończyć wątek zabojców
13. Ciacho z mięs (nauka u Thekli) oraz zupka z ciemnych grzybów (nauka u Snafa) będą nam podbijać manę
14. Warto nauczyć się po dołączeniu do jakiejkolwiek gildii magicznej warzenia wszystkich mikstur many (łącznie z Eliksirem Ducha)

Po dołączeniu do gildii złodziei można zaopatrzyć się w ich pancerz i pas do tego pancerza, co da nam +20 premii do zręczności, więc łatwo zdobyć 80 wymaganej do lepszej kosy :) (całkowity koszt 2000 złota)

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xardas33 ad. 5. Dodam, że ta włócznia jest też w zamkniętej wieży tam gdzie Joe, wystarczy nauczyć się otwierać zamki i mamy za darmo.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Jakieś rady na jaszczuro człeki w dolinie cieni? mało co im biore a oni we 2 łatwo mnie zabijaja 4 rozdział...

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja nie moge znaleźć tego kryształu na pustynii adanosa.. Wie ktoś może gdzie się on znajduje ?

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest przy samej ścianie skalnej.Trzeba go wykopać kilofem.Obok są 3 trolle.

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest przy samej ścianie skalnej.Trzeba go wykopać kilofem.Obok są 3 trolle.
bedzie zaznaczony tak jak zawsze tym charakterystycznym X'em ?

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To wygląda tak jak żyła złota,żelaza itd, tylko że z kryształkami na wierzchu.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Kilka pytań:
1. Czy znajde gdzieś woreczek specjalnie przygotowany do przechowywania run, zwojów?
2. Gdzie znajdę: a) ognisty łuk, b) magiczny łuk, c) magiczną kuszę ?
3. Czy istnieje jakiś texturepack do tego returninga, który by mi podmienił tekstury na oryginalne takie jakie były w nocy kruka?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3. Czy istnieje jakiś texturepack do tego returninga, który by mi podmienił tekstury na oryginalne takie jakie były w nocy kruka?

2. Jeżeli dobrze pamiętam to:
A. ognisty łuk jest w jaskini pod mostem, w pobliżu miejsca, gdzie stoi 7 opiekun kręgu wody
B.Magiczna kusza jest w grobowcu quahodrona. (dosłownie) Musisz otworzyć trumnę
C.Magiczny łuk jest po 2 stronie zepsutego mostu tam gdzie dom strażników umarłych.
3.Gdzieś tam ten patch jest. Musisz dobrze poszukać, bo ja niestety linka nie posiadam

Jakieś rady na jaszczuro człeki w dolinie cieni? mało co im biore a oni we 2 łatwo mnie zabijaja 4 rozdział...

Cieżko mi powiedzieć, bo nie wiadomo czy grasz magiem, łucznikiem, czy wojownikiem. Ale jeżeli masz z nimi problemu to będziesz musiał odciągać je pojedyńczo to najlepsza rada jaką mogę udzielić ci w tej chwili

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków

2. Jeżeli dobrze pamiętam to:
A. ognisty łuk jest w jaskini pod mostem, w pobliżu miejsca, gdzie stoi 7 opiekun kręgu wody
B.Magiczna kusza jest w grobowcu quahodrona. (dosłownie) Musisz otworzyć trumnę
C.Magiczny łuk jest po 2 stronie zepsutego mostu tam gdzie dom strażników umarłych.
3.Gdzieś tam ten patch jest. Musisz dobrze poszukać, bo ja niestety linka nie posiadam
Dziwne... tak daleko doszedłem a wszystkie te przedmioty opuściłem. Myślałem, że może w innych lokacjach są. Ale dzięki :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ognisty łuk, magiczny łuk i magiczna kusza zostały wycięte. Do questa od myśliwego wystarczy Dvartazdah.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiedziałem (nie będę wymieniał imienia dla tych co nie przeszli lasu Masayaf) że walka z ostatnim przeciwnikiem i tym kto rzeczywiście za tym wszystkim stał została zmodyfikowana na tej zasadzie, że nie można chować się za kolumnami. Demony trzeba zajebać z odległości, można za pomocą akrobatyki skoczyć na malutki kawałek skał dookoła areny i wtedy pizgać demony z dystansu PRZED rozmową z głównym winowajcą.

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U mnie te demony były jakieś inne niż zazwyczaj.Za każdym razem jak od nich odbiegałem na jakieś 5m a następnie do mnie podchodziły to zamiast mnie atakować to warczały i miałem jakieś 4 sek na zadawanie obrażeń.Tak więc u mnie taktyka wyglądała tak : odbieganie -> czekamy aż przyjdą i zawarczą -> i napierdzielanie ile wlezie.W kółko to samo,nawet nie straciłem połowy hp.A tamten "gość" z demonami miał na szczęście zeza i prawie nigdy mnie nie trafiał bo biegałem wokół areny.

Pytanko dotyczące questu Clan Wars.Da sie je zrobić w tej chwili?(mam 4 rozdział).
I o co chodzi z tymi nieśmiertelnymi orkami w śnieżnej dolinie?Chciałbym przejść jak najwięcej ale skoro są nieśmietleni to znaczy ,że to jakieś tereny na dalszy etap gry ? Zadania dla klanu ognia już zrobiłem poza tym wymienionym na górze.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spoiler
Z ostatnim przeciwnikiem z Lasu Masjafu jest bardzo łatwo - jeśli demon stoi między nim a nami, to trafi demona. :P
A wojny klanów są do ukończenia w 7-mym rozdziale. (podpowiem, że w międzyczasie trzeba zająć się ekspedycją magów ognia)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry