Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850274 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850274

Odpowiedzi 37317

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

Letho
DreamVader

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#2960 2016-11-05, 21:57(Ostatnia zmiana: 2016-11-05, 22:48)
Czy to normalne że zbroja orków dla wojownika  która wymaga TYLKO 200siły ma lepsze staty niż zbroja z doliny cieni nazywała się zbroja Atora i dla wersji 061 wymagała 400 siły  :D ?

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dwa pytania:
- Opłaca się zabijać Asmala przed skończeniem wszystkich questów zabojców?
- Po zabiciu Canthara Halvor przestaje kupować biżuterie?

1.Zabij Asmala dopiero na sam koniec.
2.Tak przestaje skupować ale po zabiciu Asmala będziesz mógł znowu mu sprzedawać.

Procesor: i9-7900X
Grafika: GTX 1080 ti
Ram: 64gb

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bestiary Dzięki.

Jako wojownik opłaca się uczyć regeneracji staminy/życia? Ta wytrzymałość nie regeneruje się jakoś o wiele szybciej :/.

kranik

kranik

Użytkownicy
posty62
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bestiary Dzięki.

Jako wojownik opłaca się uczyć regeneracji staminy/życia? Ta wytrzymałość nie regeneruje się jakoś o wiele szybciej :/.

i tak nie będziesz miał później co robić z punktami. Regeneracja życia to absolutna podstawa. Jak zdobędziesz czaszkę smoka regeneracja znacznie przyśpieszy.

Jak wydostać się z wyspy tej po irdorat? Zdobyłem księgę z wieży, pokonałem mini śniącego, dałem kapitanowi sekstans i tabliczkę. Ale on ciągle gada, że niebawem wyruszamy..

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kranik
Okej, rozumiem. A wytrzymałość?

kranik

kranik

Użytkownicy
posty62
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kranik
Okej, rozumiem. A wytrzymałość?

Większa regeneracja to zawsze ciut więcej biegania czy walki. Ale spokojnie dasz sobie radę bez regeneracji wytrzymałości drugiego stopnia, ale na pewno wziąć nie zaszkodzi  :)

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to się zastanowię jeszcze, bo 5k golda na hardzie piechotą nie chodzi... :P. Rzeczywiście tyle PN zostaje na koniec? Z tego co na razie rozumiem, opłaca się dawać PN w życie, ale w wytrzymałość już nie?

kranik

kranik

Użytkownicy
posty62
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to się zastanowię jeszcze, bo 5k golda na hardzie piechotą nie chodzi... :P. Rzeczywiście tyle PN zostaje na koniec? Z tego co na razie rozumiem, opłaca się dawać PN w życie, ale w wytrzymałość już nie?

Magiem na pewno zostaje dużo punktów, nie wiem jak u wojów, ale przypuszczam, że podobnie.

Życie będziesz miał z mikstur ze korzenia leczniczego oraz kompotów ze jagód.

Wytrzymałość z mikstury z serc troli, zabijania potworów, tabliczek oraz mutagenów.

Ale jak parę PN zainwestujesz i w jedno i w drugie to też nie zaszkodzi :)

Smoczy_Wojownik

Smoczy_Wojownik

Użytkownicy
posty35
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wydostać się z wyspy tej po irdorat? Zdobyłem księgę z wieży, pokonałem mini śniącego, dałem kapitanowi sekstans i tabliczkę. Ale on ciągle gada, że niebawem wyruszamy..
W Returninga jeszcze nie grałem, ani go nawet zbytnio nie widziałem... Ale spróbowałbym przespanie się w kajucie beziego.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Musisz jeszcze znaleźć czerwone bagienne ziele dla Lestera, zdobyć prowiant, odkryć kopalnię rudy... ogółem mówiąc jeszcze w ch.j roboty będziesz miał. Przeczesz każdy zakamarek wyspy, a na pewno popchniesz grę do przodu. Odrobina wysiłku jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Ja gram na normalu i zawsze mam w co pn ładować:D

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kranik

No właśnie nie wiem, ktoś wstawiał screeny jak mu pod koniec gry zostawało 400 PN, ale znając mnie to znudzi mi się walka jednoręczną bronią i będę chciał potem dwuręczną machać :D. Na razie dałem 10 PN w życie i uważam że było warto, zwłaszcza kiedy na hardzie nie przychodzi.

@xardas33
Na hardzie na razie luz jest, było ciężko na początku, na normalu grałem przez parę godzin ale mi się znudziło bo jakoś prosto było :D.

I pytanie - opłaca się uczyć zaklęć u Gallahada jak woj/strażnik miejski?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Apprentice ja aktualnie mam odłożone 350 PN będąc w 4 rozdziale i podejrzewam, że wszystko mi zejdzie jak wejdę w 5 rozdział i wyucze się 5 kręgu + wszystkie runy z wybranej ścieżki u opiekunów kręgów 1-5 :)
PN zostaje zwykle na koniec, bo problemem jest, że nie można ich zbytnio przeznaczyć na naukę atrybutów (siła, zręczność, mana) bo koszty są zbyt wysokie. Ja mając 70 poziom za naukę +5 many muszę płacić 15 PN + ok. 5.5k złota. Więc pomyśl sobie, że spożytkowanie takich 300 PN na naukę many kosztowałoby 110k złota. A na wyższych poziomach jest jeszcze drożej, a przecież dochodzą koszty nauki run, które zwykle idą po kilka tysięcy.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Gdzie znajdę mrocznego elementala potrzebnego do stworzenia Gniewu stwórcy?
Spoiler
Artefaktem mroku jest dusza Śniącego.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xardas33 Posłuchałem się Ciebie i wybrałem Maga Wody, ale mam pytanie, Czy szansa na krytyka z kostura zalicza się do 2h?

Pokora

Pokora

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
@xardas33 Posłuchałem się Ciebie i wybrałem Maga Wody, ale mam pytanie, Czy szansa na krytyka z kostura zalicza się do 2h?

Tak

@xardas33 Pamiętaj, że w 5 rozdziale możesz się 6 kręgu nauczyć od razu, więc przygotuj się na koszty ; )

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Tak. Ja jak miałem trochę więcej PN wyuczyłem się broni 2h do 90%. Krytyki liczą się z broni 2h. Po nauczeniu się 4 kręgu dostaniesz kostur, który będzie zadawał obrażenia magiczne i tam też liczy się krytyk z broni 2h.

@Pokora dzięki za info :) Czyli jednak dobrym krokiem z mojej strony jest gromadzenie PN. :)

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xardas33
Rozumiem, zresztą widzę że dużym problemem jest kasa.

Tak nawiasem mówiąc - do ilu opłaca się uczyć siły, 90, 120? :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Problemu z kasą nie ma, przykład może być taki, że masz nie ograniczone zasoby rudy żelaza z których możesz robić miecze dla Harada i je sprzedawać, jeśli masz nauczone pozyskiwanie wszystkich trofeów to zabijając każdego stwora we wszystkich światach możesz zarobić ze 100 000 jak nic, ja zarobiłem 50 000, ale nie byłem jeszcze w Górniczej dolinie, na przetapianiu złota na monety zarobiłem 40 000 także z kasą problemu nie ma. Jest o wiele łatwiej niż w Rebalance, tam faktycznie była lipa z kasą.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@xardas33
Rozumiem, zresztą widzę że dużym problemem jest kasa.

Tak nawiasem mówiąc - do ilu opłaca się uczyć siły, 90, 120? :)

Głównego atrybutu opłaca się nauczyć conajmniej do 100.

0 użytkowników
Do góry