Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8840779 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8840779

Odpowiedzi 37317

Tigorner

Tigorner

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie alchemii. Jak zrobić eliksiry siły, zręczności itp. aby dawały więcej niż 1 punkt danego atrybutu? Bo nie chce mi się wierzyć że serio dają tylko po 1 , toż to byłaby jakaś kpina :v

Festus

Festus

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Hoder Przytrzymaj Ctrl kiedy używasz rogu i chyba wtedy róg powinien zostać użyty prawidłowo.

@Tigorner W oknie statystyk masz obok siły, zręczności lub many napisane Prf (zależy w jaki stat idziesz więcej). Wtedy zawsze eliksiry będą dawały +1 więcej, gdze masz preferowany stat.
No i są jeszcze mutageny, zdobywasz je z bossów, mieszasz na stole alchemicznym i już.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam problem z zadaniem związanym ze szponem Beliara. Mianowicie zdobyłem runę od Beliara jak i krzyż elementów ale za nic w świecie nie mogę przywać Sen'yaka za pomocą rogu od Ash'tara. Próbowałem zarówno w Jarkendarze jak i przy ołtarzu Beliara ale nadal nic się nie dzieje. Bezi wyciąga róg na ułamek sekundy i odkłada do plecaka bez żadnego komentarza. Wszystkie kwestie dialogowe z Xardasem wygadałem i mam teraz tylko przywołać demona... Ale róg nie działa. Ma ktoś jakąś poradę w tej kwestii i ewentualny kod na Sen'yaka jeżeli róg tak czy siak nie zadziała?

Tak, róg trzeba przytrzymać klawiszem akcji (lewy przycisk myszy) a nie tylko kliknąć jak na mape :pokerface:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I właśnie tu jest problem. Kiedy naciskam 1 raz (jak na mape) to po chwili Bezi go chowa. Za to kiedy robie jak napisaliście to i owszem róg zostaje wyciągnięty... ale bohater i tak go nie używa, tylko trzyma w dłoni do momentu aż nie puszczę lpm lub ctrl, a następnie odkłada do ekwipunku.

Festus

Festus

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
I właśnie tu jest problem. Kiedy naciskam 1 raz (jak na mape) to po chwili Bezi go chowa. Za to kiedy robie jak napisaliście to i owszem róg zostaje wyciągnięty... ale bohater i tak go nie używa, tylko trzyma w dłoni do momentu aż nie puszczę lpm lub ctrl, a następnie odkłada do ekwipunku.
Użyj tego rogu tak jak byś używał itemu w Gothic 1, czyli Ctrl albo LPM+ strzałka do góry

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie, zadziałało :D. (LPM i strzałka do góry)

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ozywilem te drzewo na pustyni przeczytalem pulpit i co trzeba dalej zrobic?

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W tej piramidzie masz takie boczne nawy. Po przeczytaniu pulpitu uaktywniły się tam portale. Teraz musisz wejść w 1 z nich, zabrać fanty i przeczytać kolejny pulpit, a następnie wejść w portal z powrotem do piramidy. Całe zadanie w sumie jest opisane w solucji tutaj na the modders, więc po następne kroki zerknij tam.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ile trzeba miec zrecznosci zeby okrasc Hagena?

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ewentualnie zrób jak ja: spróbuj go okraść, wtedy nazwie Cie parszywym złodziejem i rzuci się na Ciebie. Należy wtedy wybiec z Hagenem ( ważne: nie daj się uderzyć bo całe miasto się rzuci) i zlać go w lesie, po czym zabrać klucz na Etlu. Kiedy Hagen wstanie oskarży nas o kradzież i każe zapłacić 500 złota. Robimy to i nasze stosunki z Hagenem są znowu neutralne.

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie mogę znaleźć rzeczy do zadania, które zleciła mi Loa? Poza tym, mam zadanie o znikających nowicjuszach, znalazłem w jednym z obozów wykrwawiającego się strażnika, powiedział, że sam ranił dość mocno napastnika, ale wszystko stało się dość szybko i nie może mi go opisać, po czym umarł. Szukałem śladów krwi i innych rzeczy ale ich nie ma, wiecie może jak powinienem wykonać tego questa?

Post połączony: 2016-08-22, 04:18
Właśnie zostałem wojownikiem żywiołów, dostałem już swój miecz. Gdzie będę mógł dostać kolejne zadania? Rozmawiając z moim mistrzem, mówi on, że wszystko jest w porządku, a gdy rozmawiam z innymi strażnikami, informują mnie, że wiem co mam robić i żebym sobie poszedł. Gdzie mogę zdobyć kolejne zadania? Jestem w Piątym akcie, poza tym, wiecie gdzie mogę zdobyć lepszą zbroję od tej, którą zdobyłem w Dolinie Cieni? Z góry dzięki za odpowiedź.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Hoder

Hoder

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie mogę znaleźć rzeczy do zadania, które zleciła mi Loa? Poza tym, mam zadanie o znikających nowicjuszach, znalazłem w jednym z obozów wykrwawiającego się strażnika, powiedział, że sam ranił dość mocno napastnika, ale wszystko stało się dość szybko i nie może mi go opisać, po czym umarł. Szukałem śladów krwi i innych rzeczy ale ich nie ma, wiecie może jak powinienem wykonać tego questa?

Właśnie zostałem wojownikiem żywiołów, dostałem już swój miecz. Gdzie będę mógł dostać kolejne zadania? Rozmawiając z moim mistrzem, mówi on, że wszystko jest w porządku, a gdy rozmawiam z innymi strażnikami, informują mnie, że wiem co mam robić i żebym sobie poszedł. Gdzie mogę zdobyć kolejne zadania? Jestem w Piątym akcie, poza tym, wiecie gdzie mogę zdobyć lepszą zbroję od tej, którą zdobyłem w Dolinie Cieni? Z góry dzięki za odpowiedź.
Z 1 Ci nie pomogę, ale na 2 już udzielam odpowiedzi. Co do opiekunów to nowe zadania dostaniesz od swojego mistrza w akcie 7 o ile dobrze pamiętam z solucji. Co do armora: skoro jesteś w 5 akcie to nauczyciel u Horadrimów powinien Cie nauczyć kuć broń jak i pancerz. Jeżeli nie, to za wykonanie zadania z Świątynią Śniącego otrzymasz zbroje najemnika orków, troszkę lepsza.

Festus

Festus

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Zadanie od Loa:
1.Kup książkę od Matteo
2.Naszyjnik z czarnych pereł, który wykona dla ciebie Matteo (5 czarnych pereł i 1 sztabka złota) gdy wykonasz zadanie, które Ci daje.
3.Kwiaty znajdziesz u złotego smoka w Jarkendarze.
W sprawie zaginionych nowicjuszy, to napastnik jest w winiarni Wina.

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wykonałem zadanie z Świątynią Śniącego, miałem zbroję najemnika orków, ale teraz mam lepszą, tą "Actor's armor", ale nie jestem pewny nazwy. W każdym razie, sprawdzałem średnią zbroję łowcy smoków, ulepszyłem ją do 5 poziomu, ale dalej była gorsza od powyższej. Hmm, porobię zadania, zaciekawiłeś mnie z tą możliwością kucia.

Post połączony: 2016-08-22, 16:16
@Festus Dziękuję kolego! Zaraz wszystko posprawdzam! :D

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Siódmy opiekun pojawia sie w 4 rozdziale?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, jak w ReBalance.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, kontynuując. Znalazłem tego zabójcę, zaniosłem broń do Baala, nakazał mi się zgłosić do jakiegoś znawcy broni, poszedłem do Harada i Benneta, pokazałem im broń, stwierdzili, że wykonać ją musiał wręcz prawdziwy artysta, dowiedziałem się też, że pochodzi ono z Myrtany, do kogo powinienem się teraz udać? Poza tym, mam zadanie za falami nieumarłych na Khorinis, byłem u Pyrokara, nakazał mi się zgłosić do osoby, która jest zaznajomiona z Beliarem i jego działaniami, jestem w piątym akcie, Xardasa nie ma, poszedłem do Dagotha, ale ten nie chce ze mną rozmawiać, do kogo powinienem się zgłosić? Pozdrawiam! :)

Festus

Festus

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra, kontynuując. Znalazłem tego zabójcę, zaniosłem broń do Baala, nakazał mi się zgłosić do jakiegoś znawcy broni, poszedłem do Harada i Benneta, pokazałem im broń, stwierdzili, że wykonać ją musiał wręcz prawdziwy artysta, dowiedziałem się też, że pochodzi ono z Myrtany, do kogo powinienem się teraz udać? Poza tym, mam zadanie za falami nieumarłych na Khorinis, byłem u Pyrokara, nakazał mi się zgłosić do osoby, która jest zaznajomiona z Beliarem i jego działaniami, jestem w piątym akcie, Xardasa nie ma, poszedłem do Dagotha, ale ten nie chce ze mną rozmawiać, do kogo powinienem się zgłosić? Pozdrawiam! :)
Do Darriona z bronią, by rozwinąć questa dalej, ale jeszcze możesz do Carla po dodatkowego expa.
W sprawie nieumarłych do Kreola.

0 użytkowników
Do góry