Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8913881 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8913881

Odpowiedzi 37317

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Eeech... Jak walczyć z tymi bossami w Dolinie Cieni, w Mieście umarłych? Nie mogę pokonać już tego małego śniącego, Ancient Guard, z każdym ciosem wręcz czy z dystansu dostaje piorunami, po jakichś 10-15 umieram. Jest jakiś sposób czy trzeba poświęcić te kilkanaście (dziesiąt?) eliksirów? :/  Wojownik.

PatoXXX

PatoXXX

Użytkownicy
posty20
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie :P otóż chciałbym zagrać w returninga łucznikiem ale nie wiem czy jest to w jakiś sposób możliwe? Są jakieś dobre pancerze na zręczność na starcie i środku gry? Czy nie wystąpi jakiś moment którego nie będę mógł zrobić jedynie łucznikiem? O i do kogo najlepiej dołączyć?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@PatoXXX
Są nawet bronie dwuręczne dla łucznika - włócznie z nowymi animacjami. Pancerze są, bezpośrednio związane ze złodziejami. Są także pancerze od łowców bez wymagań, bardzo fajne nawiasem mówiąc.

Jednakże - tylko łucznikiem wątpię by można było grać, broń do walki w zwarciu/łuk to raczej przymus. Np. przebijania zbroi można nauczyć się dopiero po kilkudziesięciu godzinach gry, przez co trzeba mieć inny sposób na zabijanie opancerzonych przeciwników. Ale głównie łucznikiem można jak najbardziej grać, ręczne celowanie też fajnie działa tutaj :P.

PatoXXX

PatoXXX

Użytkownicy
posty20
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To Spoko tylko teraz problem jak rozbudować postać żeby nie utknąć w pewnym momencie xD To chyba czas zacząć metodę prób i błędów i robienia zapisów na stałe w ważnych momentach

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kombinowania dużo nie ma - tylko przypadkiem nie zdradzaj złodziei.

Ładujesz zręczność do 100, równolegle łuk i broń jednoręczną i tyle :P. Naucz się też jak najszybciej wykonywania strzał, uczy tego Niclas. Oczywiście nauka zbierania trofeów to mus, tak jak i parę innych rzeczy.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Eeech... Jak walczyć z tymi bossami w Dolinie Cieni, w Mieście umarłych? Nie mogę pokonać już tego małego śniącego, Ancient Guard, z każdym ciosem wręcz czy z dystansu dostaje piorunami, po jakichś 10-15 umieram. Jest jakiś sposób czy trzeba poświęcić te kilkanaście (dziesiąt?) eliksirów? :/  Wojownik.
Ja ich bugowałem blokowałem ich na kolumnie, zaznaczylem go przewrót zrobilem i bilem przez sciane

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pulaski
I nie dostawałeś od tych piorunów? :/ Nie mam przewrotu ale coś się wymyśli.

Dobra ten Guard zdechł w końcu, czy jest jakiś boss w Returnie któryzostał zaprojektowany w taki sposób, że bez bugowania można go zabić?

A co z tą zjawą co jest po nim, klepanie go mieczykiem 120 dmg (tylko ten coś mu zadaje) brzmi średnio, jak go zabić albo przynajmniej gdzie znaleźć lepszy miecz dla niego? Nie mówiąc o tej "truciźnie" co zadaje 400 dmg co kilkadziesiąt sekund :/.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pulaski
I nie dostawałeś od tych piorunów? :/ Nie mam przewrotu ale coś się wymyśli.

Dobra ten Guard zdechł w końcu, czy jest jakiś boss w Returnie któryzostał zaprojektowany w taki sposób, że bez bugowania można go zabić?

A co z tą zjawą co jest po nim, klepanie go mieczykiem 120 dmg (tylko ten coś mu zadaje) brzmi średnio, jak go zabić albo przynajmniej gdzie znaleźć lepszy miecz dla niego? Nie mówiąc o tej "truciźnie" co zadaje 400 dmg co kilkadziesiąt sekund :/.

Wyjdz z lokacji, wbij wyższy poziom. Wiecej hp i lepszą zbroje.
Zjawy są wrażliwe na czary, ten mieczyk zawsze możesz naostrzyć troche poblokować, odskoczyć do tyłu... idzie z nimi walczyć całkiem fajnie nawet łatwiej jak ze szkieletem.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom mam 42, miecz jest naostrzony. A co robić w trzecim rozdziale jak nie iść do doliny cienia? :D Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyrzynać orków w GD, ewentualnie mam jeszcze quest Gomeza do zrobienia. No i ten las Assasynów w sumie, ale chce zrobić tą dolinę bo ( przynajmniej w Returnie 1 ) dostawało się zbroję najemnika orków od Ur Thralla.

Czary niestety nie pomogą bo gram wojem. On nawet nie zadaje tak dużo, tylko ta trucizna czy nie wiadomo co zabiera od 1/5 życia do 1/3 co kilkadziesiąt sekund, nawet gdybym miał z 2k to muszę w pewnym momencie stanąć i się uleczyć, a to oznacza oklep od niego. Może odpuszcze to na razie, ale nawet jak wbije ten poziom czy dwa, czy będę miał 200 życia więcej to wiele się nie zmieni, nie mam już za bardzo w co ładować PN. Jedyne co to ulepszyć zbroję paladyna do x5 ale to nie ma znaczenia w walce z nim, zwłaszcza jeśli różnica między x1 a x5 to 25 punktów ochrony czy tam ileś....

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
To slabą postać masz jaki ci tyle bierze trucizna, mi odbierała po z 300-200hp maks na srednim poziomie. Miałem ulepszona maks 2x zbroje strażnika swiatynego

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No spoko, mi bierze 400-600 na hardzie. No i na hardzie nie przybywa ci życia - gdy na normalu miałem jakieś 400hp na 10 poziomie, na hardzie mam 1,2k na 40 :D.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Apprentice Ale widzisz, to normalne w Returnie, że bossów się zabija regenerując w międzyczasie życie potkami. Powodzenia bez tego w
Spoiler
finalnej walce, gdzie mając 8000hp w pierwszej fazie tracisz 1/5 hp co 5 sekund.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom mam 42, miecz jest naostrzony. A co robić w trzecim rozdziale jak nie iść do doliny cienia? :D Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyrzynać orków w GD, ewentualnie mam jeszcze quest Gomeza do zrobienia. No i ten las Assasynów w sumie, ale chce zrobić tą dolinę bo ( przynajmniej w Returnie 1 ) dostawało się zbroję najemnika orków od Ur Thralla.

Czary niestety nie pomogą bo gram wojem. On nawet nie zadaje tak dużo, tylko ta trucizna czy nie wiadomo co zabiera od 1/5 życia do 1/3 co kilkadziesiąt sekund, nawet gdybym miał z 2k to muszę w pewnym momencie stanąć i się uleczyć, a to oznacza oklep od niego. Może odpuszcze to na razie, ale nawet jak wbije ten poziom czy dwa, czy będę miał 200 życia więcej to wiele się nie zmieni, nie mam już za bardzo w co ładować PN. Jedyne co to ulepszyć zbroję paladyna do x5 ale to nie ma znaczenia w walce z nim, zwłaszcza jeśli różnica między x1 a x5 to 25 punktów ochrony czy tam ileś....

A to zbroje odrazu trzeba razy 5.
Jeszcze jest pustynia, mrozna kraina orkow, kilka kopalni, wieza Xardasa... to ze wejdziesz do lokacjii to nie znaczy ze masz ja odrazu czyscic... zawsze mozna wrocic nawet w IV rozdziale.
Walczac ze zjawa, ustaw ja plecami do sciany, walcz z nia prawo-lewo po kazdym uderzeniu  zrobi salto do tylu, na jej uderzenia uzywaj bloku.
Jest jeszcze "gdzies" srebrny miecz dwu-reczny na duchy, a przed walka wyslij dwa lub trzy "zniszczenia orzywienca"

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W Returnie 2 być może. 1 przeszedłem "półtorej" razy i nie przypominam sobie w sumie by to było konieczne. Gothic 2 niestety nie jest i nigdy nie był stworzony do takich walk, to nie Dark Soulsy, system walki jest na to za prosty. W Gothicu 3/4 bossów można zbugować, zresztą wydaje mi się że Rosjanie tworzą właśnie ich z takim zamysłem - że i tak nikt ich nie zabija "normalnie".

No chyba że kogoś bawi klepanie przez pół godziny takiego Dakkata z ileś tam tysiącami życia.

I jak te hp regenerować, gdy potki już nie regenerują natychmiastowo, tylko czasowo? Jedyne co to są te co całe życie odnawiają, może zainwestuje w nie potem.

@Cooba
Szczerze powiedziawszy to nie chce mi się uczyć wydobywania rudy w tym momencie, te 25 ochrony (chyba że przekucie daje więcej? ) mnie nie zbawi. Zwłaszcza jak dostanę lepszą zbroję za tą dolinę.

Zresztą - problemem nie jest sam boss a ta trucizna, jedyne co to mógłbym zrobić to więcej zadawać bo ma jakieś 20 000 hp.
Tak wiem, odpuściłem na razie tą Dolinę ale chce tam dosyć szybko wrócić. Skończyłem jaskinię bólu i zobaczę co u tych assasynów jest, potem wrócę.  Dwuręczny miecz na duchy jest w kopalni Silvestra, koło królowej pełzaczy jakby ktoś się interesował.

@Jao
To jak ludzie po 5k, 4k życia kończyli tę grę? :D Simen na easy miał bodajże koło 7k życia.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
A jaka jest finalna walka? :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Chyba chodzi o Stonnosa, który zabierał HP przy uderzeniu go.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
A ktos rozwalil tego bossa z dwoma mieczami ognistymi co jest za portalem w lokacji opiekunów?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba chodzi o Stonnosa, który zabierał HP przy uderzeniu go.

Co uważam za jeden z najgorszych minusów w tej modyfikacji - gdy za uderzanie przeciwnika zabierane jest nam życie, co de facto wymusza używanie potionów w czasie walki, co według mnie jest w ogóle nie w stylu Gothica. Niepotrzebne i zupełnie pozbawione wyobraźni utrudnienie.

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ktos rozwalil tego bossa z dwoma mieczami ognistymi co jest za portalem w lokacji opiekunów?
Spoiler
Ta udało mi sie. Jak przywołuje 4 Demony (tych śniących takich) to zabija nas jednym uderzeniem ale łatwo przed nim uciekac bo wtedy nie biega tylko chodzi.W następnej fazie trzeba uwazac na buga przynajmniej wydaje mi sie ze to bug. Nie mozesz go zabic podczas tej jego animacji kiedy rzuca na Ciebie ten piorun bo wtedy zabije cie nie wazne ile hp masz (mialem prawie 4k i spłynąłem). Normalnie ten piorun bił mnie po jakies 1k+ nie pamietam dokladnie. Swoją drogą fajne ma te duale :D.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spoiler
Właśnie ten boss to ta finalna walka. A z tym piorunem chodzi o to, że zadaje ci tym więcej im bliżej niego stoisz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry