Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8380190 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8380190

Odpowiedzi 37317

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiem w czym chyba jest problem , zabiłem tych bandytów wcześniej niż przeczytałem te listy gończe w koszarach i dlatego wisi mi zadanie . Nagrody dostałem ale zadania pewnie już nie ukończę.

i jeszcze pytanko z innej beczki .

Zrobiłem kilka questów u orków w mieście , mam reputacje na 95/100 i rozmawiałem z trallem , ale nie chce mnie wysłać ani do świątyni ani do kopalni. Trzeba mieć 100/100 czy po prostu wszystkie questy u nich zrobione , czy jeszcze coś innego.
Czy książka  kunszt południowców pojawi się u lutero w 4 rozdziale czy była tylko ta w wieży xardasa? oddałem ja Gallahadowi a niestety nie mam u niego opcji handlu ani nauki bo wybrałem miksturę na stały atrybut...

Podbijam na tą chwilę najważniejsze pytanie czy jest jakiś sposób aby zmienić podejście Gallahada do postaci . Mianowicie sytuacja jest taka ze jako nagrodę wybrałem od niego miksturę na statystykę i teraz jedyne co mogę zrobić to sprzedawać mu nietypowe książki . Czy jest sposób aby zmienić mu opcje na handel i naukę run?. Myślę bardziej o zmianie czegoś w pliku niż o marvinie , już wiem że nie mam też książki z poezją dla Loa. Jestem w trzecim rozdziale nekromanta i chciałem jeszcze zrobić dodatkowe krainy ale żaden z kupców nie ma pustych pojemników na mikstury i też powoduje to spory problem .

Wszystko tyczy sie wersji 062.2 bez AB
Wielki dzięki za pomoc

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Quest i tak da się ukończyć. Jeżeli zabijesz wszystkich 6 bossów (Dexter, tereny obok Xardasa, za Sagittą, obok Akila, ci z Elvrichem i obok orka za miastem) i odbierzesz wszystkie nagrody od Andre to zadanie dobiega końca.

Co do orków to jak za wcześnie poszedłeś do Ur-Thralla i nie dostałeś questa z demonem na bagnie to musisz pozmieniać linijki w GVE oraz mieć 50-60 retoryki żeby wpuścił cię do kopalni.

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej ludziska, z racji iż wróciłem tu po baaardzo długim czasie na premierę Returninga PL mam do Was pytanko. Przekopałem troszkę archiwa i solucję, ale nigdy nie mogłem znaleźć wszystkich okazji do zdobycia punktów retoryki. Z tego co pamiętam, gdy oglądałem stream Majesa, Tizgar miał to wszystko wypisane i informował go gdzie takie punkciki można zdobyć. Jeśli ktoś byłby w posiadaniu tego wszystkiego, bądź mógłby mnie odesłać do artykułu gdzie jest to zawarte (Jeśli przeoczyłem to naprawdę przepraszam), to byłbym bardzo wdzięczny. Wielkie dzięki za pomoc :)

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, Panowie jest sprawa. Co jeśli otworzyłem sakiewkę ze złotem, która była jednym z zakopanych skarbów Grega? Teraz nie mogę dokończyć questa ? Było w niej 100 golda - nie wiem czy jest w I rozdziale jeszcze takowa :/
Help i pozdrawiam ;D

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nieznany? Raczej nie.

Czy ktoś grał w Returna hybrydą (np. Nekromanta/Wojownik pod zręczność lub siłę)?
Jeśli tak to jaką i chętnie usłyszał bym jakieś tipy co do budowania postaci pod nie.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maststs nie wiem o co dokładnie chodzi, ale jesli chcesz ponaparzać magią i broniami, to albo grać po prostu magiem  i się nauczyć 2h sporo i kosturami bić, albo grać strażnikiem świątynnym i nauczyć się run za nie wielką ilość PN, a mane będziesz miał z potek, tabliczek, bonusów itp, ew jak nie bedzeisz mial na co pkt wydawac to na mane wydasz pare. Innych opcji nawet nie biorę pod uwagę, bo będzie po prostu za ciężko grać mieczami jako nekromanta np xD

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Straż miejska czy świątynna pod grę na zręczniść?

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Thompson Wielkie dzięki, stary! A teraz inne pytanie, robię zadania z rekomendacją dla Gallahada, Gerbrandta zadanie już wykonałem i byłem w karczmie, księgę dla Fernando też udało mi się zawinąć i tutaj pytanie, jak rozwiązać sprawę z długiem Lutera? Księga znajduje się w  skrzyni Lehmara? Mam po prostu się zakraść nocą i ją otworzyć? + Gdzie znaleźć orkową miksturę Salandrila? Mówił mi o orkach dookoła miasta, zabiłem już dwa i tylko jeden miał jakieś orkowe pomyje w ekwipunku, aczkolwiek Salandril nie reaguje na nie. Z góry dzięki za odpowiedź! :)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Pokwitowanie jest w ukrytej skrzyni u Lehmara, trzeba wcisnąć przełącznik.

Po rozmowie z Salandrilem z tego co pamiętam spwawnuje się ork obok miasta (przy koszarach).

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@JustNatex
Pokwitowanie jest w ukrytej skrzyni u Lehmara, trzeba wcisnąć przełącznik.
Po rozmowie z Salandrilem z tego co pamiętam spwawnuje się ork obok miasta (przy koszarach).
Dodam ze ork pojawia się w nocy.

@xDeus17174 Zdecydowanie miejska.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nieznany?
Co do sakiewki, jak wcześniej otworzyłeś to można oddać gregowi po prostu 100 szt złota. Lepiej sprawdź czy masz jego srebrną czy tam złotą misę (w modzie występuję więcej niż jedna jak to było w podstawce więc Halvor też je skupuje. Może mu oddałeś przypadkiem).
PS. Nie wkop się później z prezentem dla Hanny. Ten naszyjnik od Abigail też Halvor kupuje (przynajmniej ode mnie kupił w v0060...)

Szukam po tym rosyjskim forum i szukam ale znaleźć nie mogę :/ Ma ktoś spis i lokalizacje wszystkich tarcz występujących w modzie?

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy jest możliwość zmiany statusu u Gallahada aby nie było tylko możliwości oddawania książek a jeszcze tworzenie zwojów/run i handel ? Jako nagroda wybrany był potion na statystykę.
2. Czy jest gdzieś jeszcze dostępna książka  kunszt obrony południowców ? ta z wieży xardasa oddałem gallahadowi i nie mogę teraz questa u orków zrobić .
3. Ewentualnie jak włączyć konsole i ja sobie dodać i jak dodać koc do spania bo z niewiadomych przyczyn nie mam go w ekwipunku.

Wielkie dzięki

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ad.1 Nie

ad.2 Tylko wieża Xardasa

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hmm w takim razie może mi ktoś napisać jak włączyć konsole  i dodać te dwa przedmioty?

koc do spania
książka kunszt obrony południowców

albo podpowiedzcie co jeszcze mam zrobić zeby ur-thrall wysłał mnie do świątyni / na bagna lub do doliny cieni .
Mam 95/100 reputacji i już z nim gadałem ale powiedział tylko ze nie wie nic o paladynie wśród niewolników i ze nie uważa żeby wysłanie mnie do świątyni śniącego było dobrym pomysłem .

Zrobiłem questy dla Ur-karrasa na kieł muritana, dostarczenie listu do shamana w górach , spalenia żarcia u paladynów i z wybiciem oddziału Alberta za palisada.
Oddałem butle z trunkiem orkowi na moscie prowadzacym do miasta .
Zwróciłem miecz Harta
Zabiłem dezerterów na przełęczy i przyniosłem głowę jednego.
Oddałem fanga muritana dla Tag-Nora

nie pojawia mi się questy u Hush-nara bo nie mam dla niego książki do 1 zadania ....

Help please ....

Dzieki

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gaxio Pause break -> marvin->esc. ,aby wyłączyć pause break-> 42-> esc.
śpiwór - ITMI_SLEEPSACK
Kusnsz oborny - ITWR_EINHANDBUCH
Ubij demona na bagnie, dobij do 50 retoryki i zacznij zadanie zaginieni paladyni.

PS Zadanie nie pojawia ci się dla tego bo ukończyłeś zadanie "Najemnik orków". Polecam postudiować solucję i porady.  :/

@Prokhorovoka Tarcze
Spoiler
Drewniana tarcza  - znajdziesz ją przy bandytach
Tarcza najemnika - biblioteka w Jarkendarze
Nordmarska tarcza - magazyn paladynów w zamku w starym obozie 
Tarcza z Karakusta - Wykonuje ją Wilka jeśli przyniesiesz mu płytę pancerza Karakusta, tylko na trudnym i legendarnym poziomie trudności
Tarcza Berserka - w mieście umarłych ( wątek z doliną cieni)
Tarcza paladyna - za wykonanie zadania "Dark web" w akcie 3
Tarcza pogromcy smoków -  w skrzyni bagiennego smoka
Starożytna tarcza - po zabiciu Herolda Śniącego w  akcie 7

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Czy to jest normalne, że na poziomie trudnym wbiłem 30% w walce bronią, a moja postać dalej trzyma ją jakby była w niej zielona, pomimo tego, że jest napisane, że mam wojownika?

@edit
Dobra, nieważne. Przed sekundą włączyłem grę i jednak działa poprawnie. xd

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gaxio Pause break -> marvin->esc. ,aby wyłączyć pause break-> 42-> esc.
śpiwór - ITMI_SLEEPSACK
Kusnsz oborny - ITWR_EINHANDBUCH
Ubij demona na bagnie, dobij do 50 retoryki i zacznij zadanie zaginieni paladyni.

PS Zadanie nie pojawia ci się dla tego bo ukończyłeś zadanie "Najemnik orków". Polecam postudiować solucję i porady.  :/

@Prokhorovoka Tarcze
Spoiler
Drewniana tarcza  - znajdziesz ją przy bandytach
Tarcza najemnika - biblioteka w Jarkendarze
Nordmarska tarcza - magazyn paladynów w zamku w starym obozie 
Tarcza z Karakusta - Wykonuje ją Wilka jeśli przyniesiesz mu płytę pancerza Karakusta, tylko na trudnym i legendarnym poziomie trudności
Tarcza Berserka - w mieście umarłych ( wątek z doliną cieni)
Tarcza paladyna - za wykonanie zadania "Dark web" w akcie 3
Tarcza pogromcy smoków -  w skrzyni bagiennego smoka
Starożytna tarcza - po zabiciu Herolda Śniącego w  akcie 7

Wielkie dzieki
mam 74 retoryki a na temat zaginionego paladyna powiedział ze nie sadzi żeby był wśród niewolników paladyn ale do środka nie chce pozwolić wejść.

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś wie czemu pomimo zebrania wszystkich przedmiotów do zupy dla Farima, Edda po kliknieciu jakiejkolwiek opcji dialogowej twierdzi że ją mam zostawić w spokoju
Dodam że zwój niepamięci nie pomógł

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może dlatego że nie stoi przy kotle? :P

0 użytkowników
Do góry