Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8088755 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8088755

Odpowiedzi 37317

Tendor

Tendor

Użytkownicy
Zenit Team
posty87
Propsy13
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Zenit Team
Spoiler
1. Runic Stones. Podchodzisz do kamiennego słupa, przed wieżą Xardasa i otrzymujesz wpis w dzienniku. Udajesz się do Nekromanty i wypytujesz go o to, a on wręcza ci runę teleportacyjną i opowiada o kamieniach druidów. Po znalezieniu takich specjalnych płaskich tabliczek, podchodzisz do jednego z tych słupów i aktywujesz go. Od tego momentu możesz korzystać z runy teleportu która przeniesie cię w wybrane miejsce. Spis niektórych tabliczek:
Spoiler
Khorinis

1. Na szczycie wieży niedaleko latarni, górka za Niclasem.
2. W okolicy kamiennego golema, obok drzewa nad przepaścią.
3. W miejscu gdzie znajduje się topielec z misji z jajkiem, przechodzimy przez zwalone drzewo na rzece i kierujemy się w lewo do końca brzegu.
4. Idąc z miejsca gdzie bandyci stoją na moście - misja z Erolem - kierujemy się w stronę spalonych chat i następnie idziemy dalej trzymając się klifu do końca.
5. Dochodząc do Cavalorna od strony Xardasa , kierujemy się w prawo gdzie spotykamy dzika i trzy jaszczury a półkę wyżej znajduje się goblin. Zabijamy go i idziemy do końca aż zobaczymy pniak, tabliczka jest schowana za nim.
6. Kamienny krąg - misja z Laresem- tabliczka świeci w krzakach.
7. Idąc od Dextera do jaskini gdzie znajdują się szkielety - tabliczka jest po lewej stronie wejścia do groty.
8. W piwnicy klasztornej - klucz do drzwi jest w skrzyni, chyba w pokoju po prawej stronie stojąc przodem do klasztoru.
9. Powyżej wejścia do miejsca gdzie znajdujemy magicznego golema, jest tam półka z pająkiem.
10. Idąc od mostu (czarny troll) kierujemy się w stronę wejścia do jaskini z misji próba ognia i znajdujemy tam goblina bosa. Tabliczka jest w miejscu gdzie stał.
11. Wchodzimy do piramidy gdzie znajduje się Saturas, najpierw natrafiamy na gobliny szkielety i tabliczka powinna być w tym pomieszczeniu po prawej stronie obok wnęki w murze.
12. Idąc od latarni prawą stroną klifu w stronę miasta. Wychodzimy na grań i pod nami z lewej strony ostatnie drzewo.
13. Za bractwem dolinka z teleportem. Pierwsze drzewo po lewej.

Górnicza Dolina

1. Obok trolla Utar'a jest stary teleport (Nyras tu stał w G1), leży obok w trawie.
2. "Zatoka trolli". Wejście do starej kopalni, obok pnia.
3. Na wieży po prawej stronie przed bagiennym smokiem.
4. Z tyłu za kuźnią Darriona (obóz w lesie).
5. Obóz orków po prawej stronie jak jest wejście do miasta orków (obóz bandytów w G1). Jest z tylu za drzewem.
6. Obok starej wieży Xardasa idąc przez most do jaskini bólu. Drugi pniak po prawej.
7. Jeziorko w dole po/m cmentarzyskiem orków a wejściem na bagna. Obok drzewa.
8. W twierdzy kamiennego smoka. Stojąc na piedestale z pomnikiem orka (harpie), skaczemy w drugą stronę i następnie jeszcze raz w stronę rzeki. Jest niedaleko drzewa obok szczawiu królewskiego.

Pustynia

1. Wychodząc na pustynię, idziemy w prawo aż do ruin po skałą (mumie, szkielety, mag)
2. Idąc dalej trzymając się prawej strony skał dochodzimy do leżącego posągu i tabliczka jest pod głową. Obok jest chyba sam mag szkielet.
3. Stojąc przodem do małej piramidy a plecami do ściany kanionu, idziemy w lewo jakieś 20 sekund i natrafiamy na grupkę szkieletów i za nimi powinny być trzy ogniste jaszczury a jeszcze za nimi głęboki wąwóz. Tabliczka jest przy ognistych jaszczurach.
4. Legowisko Karakusta (wielki pełzacz)

Śnieżna Kraina Orków Górskich

1. Na dachu zniszczonej wieży, obok starego fortu paladynów gdzie spotykamy najemnika. Wejście po murze.
Dobra super, a gdzie spis z tabliczek w Jarkendarze? Bo jedna jest w świątni addanosa w skrzyni w jednym z pomieszczeń bocznych. A drugi?

"Ścieżka przeznaczenia jest długa i kamienista"

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@PoLoPL  Grasz na polskim "tłumaczeniu", więc może chodzić o kwarcyt, kryształ górski, lub magiczną rudę.
@Tendor Skrzynia ze złotym kompasem.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wsadzenie Canthara do więzienia ma duży wpływ na zadania? Np. w gildii kupców, pamiętam chyba, że było coś z nim. No i też quest z zabiciem go... pytam, bo chcę uniknąć jakichś komplikacji.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sotis Nie ukończysz wątków gildii kupców, bo Sara nie jest w więzieniu, a z nią jest związane ostatnie zadanie gildii. Jeżeli zabijesz Canthara w więzieniu będziesz musiał wydać sporo kasy u Gravo żeby poprawić sobie relacje ze strażnikami w mieście.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty A co z questem zabicia go? Bo wątek gildii zabójców też chcę zrobić. Bo rozumiem, że jest on potrzebny do jakiegoś zadania w gildii kupców? Jeżeli nie, to mogę go po prostu zabić po tym jak przejmie stoisko po Sarze? Kolejna sprawa to taka, że jak się go zabiło, to potem nie dało się oddawać rzeczy Halvorowi... dalej tak jest?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sotis Zabić go zabijesz, ale ciężko  go zabić w więzieniu(bo samo otwarcie celi spowoduje atak strażnika), Cathar nie jest do niczego potrzebny w gildii kupców, jeżeli zabijesz Asmala to Halvor będzie od Ciebie skupywał przedmioty.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Okej, dzięki za pomoc :>

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Gdzie znajdę tego alchemika Salandliru, zadanie od Vatrasa ? mam mu dać eliksiry albo złoto. Druga sprawa, Ramirez nie chce mnie nic nauczyć bo zabiłem Atillę, co zrobić żeby nas uczył ?

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę tego alchemika Salandliru, zadanie od Vatrasa ? mam mu dać eliksiry albo złoto. Druga sprawa, Ramirez nie chce mnie nic nauczyć bo zabiłem Atillę, co zrobić żeby nas uczył ?
Salandril jest w górnym mieście, a na Ramireza rzuć zaklęcie niepamięci.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Cieja

Dzięki, a Valentino kiedy pobić żeby nikt nie widział ?   ^^

Natsek

Natsek

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pytanko gdzie sa jakies fajne 2h w ret 2.0
np smocza zguba (w ret 1 jest za skipem i nie ma doszedlem do statku otwierajac skrzynie) oraz grota oryginalna jest zamknieta i trza jakis klucz z boku zeby ja otworzyc? Oczywiscie ewentualnie cos innego
Gram lowca smokow a3 31lvl(ciezko trzeba wyexpic a do tego potrzebna nowa bron) zbrojka +4 lekka lowcow smokow
170sily ale moge dobic np na zgube 180 tabliczkami/gulaszem tekli

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Pytanko ważne, rozmawiałem z Gillianem (tym grajkiem na placu Khornis) w sprawie gildii zabójców, on ustawił spotkanie z członkiem tejże gildii, zrozumiałem że mam się spotkać nazajutrz godzinę po północy, w dzienniku doczytałem że spotkanie ma się odbyć w domku na plaży/ w okolicach plaży... w którym domku konkretnie mam się spotkać ? nie mogę tego zawalić, bo drugi raz nie będę mógł się spotkać.

Natsek

Natsek

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
vilku poszukaj na google na poradniku do norm returninga juz byl ten quest

PoLoPL

PoLoPL

Użytkownicy
posty77
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram na ang tłumaczeniu quarts of ice tak to jest dokładnie  :P i kolejne pytanie czy opłaca się inwestować w punkty łucznictwa powyżej poziomu master w sensie że mam 70 i master czy opłaca się dociągnąć do 90-100 zwiększa to dmg lub zasięg ?

Natsek

Natsek

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
raczej powinno z tego co pamietam nawet na GMP sie oplacalo dobijac do 100% :) i powtarzam swoje pytanie jak zdobyc smocza zgube/jakies podobne 2h :)

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Natsek

Napisałeś tego posta tylko po to by mnie zdenerwować, nie mogę tego znależć .

Natsek

Natsek

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Natsek Najpierw skup się na sile bo w 3 akcie powinieneś mieć 270 siły a nie 170.
Co do broni:
Spoiler
- pięść barbarzyńcy okolice miejsca gdziew  G1 ćwiczył Cord
- w starej kopalni masz dobry topór - wymaga 200 siły
- na cmentarzysku orków masz kolejną broń dwu ręczną, ale do jej podniesienia -
wymaga 240 siłu  + potrzebujesz zadania opiekuna
- Dark vow - zatopiona wieża ksardasa w GD wymaga 210 siły
W Khornis :
- wola robara - za wykonanie zadania Dark web wymaga na siła 300
- Uriziel - 300 siły
Las asasynów
- klątwa masyaf - las asasynow wymaga 250siły
Smoczą zgubę można zrobić tylko jak jest się najemnikiem i uczyłeś się kucia broni u Benneta, ale to i tak w akcie 5.
Tu masz kilka porad co do wbijania siły:
Spoiler
-Dar bogów - na każde 10 poziomów, otrzymujemy 10 siły za 100 karmy u Inosa
-ciasta mięsne - wyrabiania ciast uczy Tekla na famie onara
-Eliksir siły - pijemy go dopiero kiedy mam "pref" przy sile w zakładce statów
-mutageny
-wyrabianie mieczy - 10 siły za zrobienie 100 zwykłych mieczy na każdy akt ( bonus się kumuluję)
-wyrobiona przez nas biżuteria
-pomoc Erolowi, zadanie z winem w Frocie Paladynów i kilka innych których teraz nie pamiętam
- +10 do siły na poziomie trudnym za oddanie Nimrod Drag(najlepsza kusza w grze) Tag-Norowi

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Jest mały problem, użyłem zwoju niepamięci na Ramirezie aby ten zapomniał o tym że zabiłem Atillę, wróciłem do Ignaza i nie zaliczyło mi zadania... domyślam się że mam pobić kogoś i użyć na nim zwoju aby zadanie zakończyło się sukcesem... tylko nie mogę kupić od niego dodatkowego zwoju... gdzie takowy kupię ? i jeszcze jedno Cassia żąda 1000 sztuk złota bo zabiłem Atillę i także nie chce mnie uczyć... na niej też można użyć tego zwoju?

Natsek

Natsek

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty
-Eliksir siły - pijemy go dopiero kiedy mam "pref" przy sile w zakładce statów
-mutageny
-wyrabianie mieczy - 10 siły za zrobienie 100 zwykłych mieczy na każdy akt ( bonus się kumuluję)
o co ci chodzi z tym "pref" mutageny kto uczy robic i z mieczami wbilem dopiero z 5 sily ;/ jakis patent latwy na stal czy kopac kopac kopac?
i da sie jakos wbic szybko karme innosa?

0 użytkowników
Do góry