Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8112232 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8112232

Odpowiedzi 37317

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@darekstrzalka4 Ciasta grzybowe Thekli z mięsnych grzybów, jedna z potrawek Snafa (nie pamiętam dokładnie która) z drugiego rodzaju grzybów.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Jest problem, puściłem wolno Rengaru oraz nie przyjąłem zadania od Nagura zanim dołączyłem do straży miejskiej, Nagur nie chce teraz ze mną rozmawiać, nawet gdy zdejmę zbroję strażnika. Jak zdobyć klucz do kanałów ? Włączyłem kody lecz zamiast znaku _ wyskakuje mi Rosyjska litera, gdy wpisuję insert Atilla gra crashuje do pulpitu.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytania trzy

Opłaca się oddawać kamienne tabliczki Vatrasowi? czy jednak można zrobić z nich większy użytek?
Broń jednoręczna i tarcza, dobry pomysł? jak to jest w praktyce, tarcza naprawdę pomaga?
Skąd brać bełty? można je wyrabiać? zamierzam uczyć się posługiwania kuszą.
1. Uzbieraj ich więcej i wtedy oddaj dostaniesz chyba manę.
2.1H nie wiem nie grałem ale chyba może być ok z tarczą.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@vilkumen Wydaj Halvora straży miejskiej, to powinno zespawnoać Atillę. Zadanie z Halvorem jest w podstawce, więc nie będziesz miał problemu ze znalezieniem poradnika.
Jeżeli nie chcesz wydawać Halvora to spróbuj przejść przez dzrzwi do kanałów za pomocą zwoju przemiany (taki zwój możesz kupić u Ignaza), przemieniasz się przed dzwiami i napierając na drzwi wciskasz enter. Po dostaniu się do kanałów pogadaj z Cassią.

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej, mam pytanie bo mam zbroję bandyty, i w ich obozie przypadkowo ją zamieniłem na inną ( Chyba szatę dla maga która jest podobna do Szaty Guru z Gothic 1 ) i mnie nie atakują, mam buga czy to jest zamierzone?

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jako że chcę zabić Lehmara i ruszyć dalej wątek zabójców trzeba ukraść jego książke wcześniej. Nauczyłem się kradzieży i próbuje ale nie mogę jej ukraść. Dlatego moje pytanie ile potrzeba zręki na udaną kradzież. Pamiętam że na średnim poziomie udawało mi sie ukraść ją za pierwszym tazem nic nie ładując w zręke ( czyli mając 20). I czy duzo tracę jak nie oddam komus jego ksiażki ( oprócz expa piwa od coragona albo diamentu od hanny. Chyba ze sa jakies inne nowe nagrody na 66.2 hotfix 3)

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
A ja mam pytanie na temat Zielonego Nowicjusza. Wiem ze to zadanie jest "oficjalne" ale mimo ze mam wszystkie potrzebne skladniki to nie moge w ogole stworzyc go. Czy jakies dodatkowe przedmioty sa potrzebne? (W sumie nawet normalnych "skretow" nie moge tworzyc z jakiegos powodu, nie mam takiej opcji w ogole. Otwieram opcje mieszania tytoniu i tworzenia skrętów a tam pusto).

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Morty

Dzięki tak właśnie zrobiłem.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sapharan Musisz użyć "stołka" który znajduje się obok Isidro, ponadto potrzebne będzie narzędzie do rozgniatania.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Gram pierwszy raz w G II od jakichś kilku lat, a Returning 2.0 jest pierwszą modyfikacją  ^^

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Mógłby ktoś wymienić wszystkie osoby które mogą dołączyć do mojego obozu ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Pawlak673 Wszystko jest w solucji i poradach.
Spoiler
@NobleOne:
1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)
Najprawdopodobniej na wszytskich wersjach OPRÓCZ 0065 można go zaprosić dopiero w 5 rozdziale ;/

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Kolejne pytanie a propos questa z podstawki, ale tym razem problem z tym jak dziala skradanie w returningu. Zostal mi ostatni kielich do zabrania, z domu Gerbranta. Ale jak kolwiek nie probowalbym sie skradac, jeden krok do domu i juz mnie gosciu siedzacy na lawce zczai razem z Lotharem. Czy zrecznosc ma jakies znaczenie tutaj (mam 124)? Czy da sie w ogole skradac i krasc w Klasztorze i w Koszarach w Khorinis nie bedac zauwazonym?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kogo trzeba przyprowadzić do Obozu Myśliwych w zadaniu Nowi Myśliwi ?
Mam już Talbina i Gestath

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To normalne, że gdy nauczę się kradzieży kieszonkowej, to w statystykach jest 'Pickpocketing 0'? Nie mogę nikogo okraść :/

Edit: Mogłem teraz np. ukraść klucz Pablo. To nie działa tak już, że można było okradać ludzi z kasy?

PoLoPL

PoLoPL

Użytkownicy
posty77
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie znaleźć magiczny łuk ponieważ nie ma go tam gdzie jest w podstawce :P

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie znaleźć magiczny łuk ponieważ nie ma go tam gdzie jest w podstawce :P

Nie ma tutaj magicznego ani ognistego łuku, tak samo nie ma magicznej kuszy
Magiczne/Ogniste strzały/bełty można używać dowolną bronią dystansową, produkcji ich uczy Ignaz
Jest jedynie Kusza na Azgalora Dvacdyhvwshs czy coś takiego, ale produkcji bełtu do niej nikt nie uczy, jest tylko 50 sztuk i to wszystko trzeba i tak wpakować w Azgalora

PoLoPL

PoLoPL

Użytkownicy
posty77
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ok dzięki a jeszcze jedno pytanie skąd brać te kawałki lodu na magiczne strzały bo mając 2 rozdział 31 lvl przeszukane całe khorinis i yarkendar nie znalazłem ani jednego :P

0 użytkowników
Do góry