Dyskusja na temat modyfikacji 740507 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 740507

Odpowiedzi 2122

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak

Post połączony: 2018-09-14, 14:14
est to poprawiona i zaktualizowana wersja nieoficjalnego dodatku do gry „Gothic 2 Noc Kruka”, którego pierwsza odsłona została opublikowana w 2008 roku.
Rozszerza oryginalny świat znany z podstawki oraz dodaje sporo urozmaiceń, m.in. wprowadzając alternatywne zakończenie gry czy też dodając możliwość dołączenia do nowych gildii. Nie zabraknie również mnóstwa nowych zadań, wpływających na losy przygody.
Przyjdzie nam odkryć nieznane wcześniej tajemnice, zobaczyć nowe światy, zanurzyć się w nich i stać się świadkiem wielu wydarzeń, które przedtem nie miały miejsca.

Cechy:
• Około 200 godzin zabawy
• Niemal kompletny i bardzo wysokiej jakości dubbing
• W sumie 32 lokacje (z czego 8 jest kompletnie nowych)
• Całkowicie nowy bilans rozwoju postaci
• Ogromna liczba nowych przedmiotów, broni i zbroi
• Nowe modele o wyższej jakości, w tym twarze postaci
• Nowe i ulepszone obiekty interaktywne w świecie gry
• Wiele nowych obiektów w środowisku gracza
• Nowe wysokiej jakości tekstury HD dla obiektów, światów, postaci itd.
• Ponad 200 nowych zadań i kilka nowych wątków fabularnych
• Nowe zwroty akcji
• Całkowicie przeprojektowane zakończenie gry
• Ponad 60 nowych, dobrze napisanych postaci
• Nowe rodzaje potworów
• Nowe rodzaje magii
• Nowy system teleportacji
• Nowy system korzystania z inteligencji
• Nowy system retoryki
• Całkowicie nowe i dopracowane formy działania rzemieślnictwa
• Nowe animacje stylów walki dla różnych broni (tarcze, kostury, włócznie, miecze itp.)
• Niewielka korekta i przeprojektowanie wszystkich animacji w grze
• Nowe motywy muzyczne dla starych i nowych lokacji
• Trzy główne poziomy trudności: łatwy/normalny/trudny + legendarny z możliwością zapisywania tylko w określonych miejscach (można wyłączyć w opcjach)
• Profesjonalne spolszczenie wysokiej jakości
— i wiele więcej —

Post połączony: 2018-09-14, 14:15
jeśli jeszcze chodzi o różnice to w 2 0 jest możliwość walki dualami czy tam tarczą a w r 1 0 nie ma

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
• Profesjonalne spolszczenie wysokiej jakości
Nie mogę się powstrzymać:
BUAHAHAHAHAHAHAHA.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skopiowałem to z innego działu :)

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Brakuję "Profesjonalny dubbing w zestawie"

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Właśnie skończyłem Returninga 2.0. No cóż, dla mnie to bardzo fajny mod, jeden z lepszych jeżeli nie najlepszy mod do G2+NK. Oceniam go na 9/10. Nie daję 10/10, bo jednak były gorsze momenty zarówno w rozgrywce jak i spolszczeniu.
Na moją ocenę bez wątpienia wpłynął fakt, że grałem na nowym, mocniejszym kompie, więc mogłem pozwolić sobie na wyższe ustawienia grafiki. Chociaż ta ostatnia bitwa skorygowała moją opinię o wydajności mojego kompa. 

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@smox ja mam puchę za ponad 8 tysięcy, pamięć 32 GB itp, a ostatnia bitwa działa mi na 5-6 fps, więc z twoim kompem wszystko ok. Na stronie ruskich jasno jest polecane, żeby na ostatnią bitwę zmniejszać parametry do minimum, bo nawet przy genialnym kompie, silnik gry nie podoła.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@R.Loos, dzięki za informację. Uspokoiłeś mnie. Mój komp, to taki średniak - I3 8100, GTX 1060 6 GB, 8 GB RAM. Przez całą grę jakoś sobie radził, tylko ta ostatnia bitwa.

sebix

sebix

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
orientuje się ktoś o czym tak długo rozmawiają ze sobą Xardas i Pyrokar w słonecznym kręgu?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
O wszystkim i o niczym - Pyrokar narzeka, że Xardas zbluźnił przeciwko Innosowi itp. itd., Xardas na to, że Corristo i reszta siedzieli na tyłkach i nic nie robili, na to Pyrokar, że on robił, bo to od niego Bezimienny dostał tan list... no, ogólnie spór dwóch starych pryków o to, który był lepszym młodszym prykiem xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wybaczcie ekipo, ale musze tutaj wylać jeden żal na tego moda. Cały ja spadłem z krzesła jak tego słuchałem.

Gram paladynem i wbiłem do kopalni żelastwa, i pogadałem z Rollanem o paladynie. Nie był to dialog o mnie jak coś :) Nie dośc, że mi gościu mówi o braku zaufania to w ogóle nie zwraca uwagi na to, że też jestem paladynem i przybyłem z pomocą.Pod tym względem mod jest niemalże nie grywalny. W dobre dialogi oparte o naszą gildie to podstawa inaczej ta gra to zwykły chłam.  W Returningowych zadaniach dialogi napisane są tak jakby Bezimienny nie posiadał żadnej gildii lub był najemnikiem/łowcą smoków...Myślę, że autorzy moda powinni sobie walnąć pare kólek na galerze dookoła wyspy Khorinis.

Walne jeszcze 100 przysiadów i wracam do tego...moda.

A wy co o tym myślicie?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja pierdole kolejny który nie łapie ze to nie jest mod stawiający na fabule i bóg wie jakie ekscytujące opowieści itp.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Biorąc pod uwagę wątek opiekunów to się z tobą nie zgodzę. Mod ciekawie rozbudowuje niektóry elementy fabuły Gothica. Po za tym zrobienie paru linijek dialogowych dla poszczególncyh gildii raczej nie jest mega trudne biorąc pod uwagę ile niektórzy NPC mają linijek dialogowych :)

Gdybym miał się już zacząć czepiać fabuły to do narożnika wziąłbym 7 rozdział, ale to później :)

mani124578

mani124578

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warto instalować AB jeśli nie znam zbytnio angielskiego a rosyjskiego wgl nie ogarniam? czy w takim wypadku lepiej grać w zwykłą wersje 2.0?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem. Popykaj w ab i zobacz jak ci się gra. Jeżeli będziesz miał ochotę walić głową w ścianę to lepiej graj bez ab, tak mi się wydaje.

Szreder1977

Szreder1977

Użytkownicy
posty56
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ta gra na hard , robi sie nudna ,5 rozdział każdy na 3 zamachy mieczem tylko bosy , są wyzwaniem mogli by npc trochę tych orkow wzmocnić w tych wyższych rozdziałach a nie  HP jak we 2 rozdziale to ,żadnego wyzwania  trochę żeby dostać wpierdziel a tak co chodzić sale rodzial  każdego na zamach prawie , jek jakiś sposób żeby utrunic sobie ta gre  chodzi o walke z npc

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
polecam legendarny poziom , jedyny sensowny ;)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To całe alternative balanse czy jak to tam jest spolszczone? Ciekawi mnie bo widzę, że jest sporo nowości, nowa broń, pancerze, sporo nowych zadań, rozwiązań starych.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Ogólnie gra z AB mi wydawała się dużo przyjemniejsza, chyba póki co w planach nie mają spolszczenia. Co do samego AB to ponoć już dodali tyle nowych rzeczy że jest plotka o Rebalance 3.0 :D

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Końcówka Anno Domini 2018 -> ruskie do returninga dalej wydają patche xD
Który to miał być ten final patch? ten 6.1/6.2 jakoś z pierwszego kwartału tego roku xD? Jakoś tak, nie? xD

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie gra z AB mi wydawała się dużo przyjemniejsza, chyba póki co w planach nie mają spolszczenia. Co do samego AB to ponoć już dodali tyle nowych rzeczy że jest plotka o Rebalance 3.0 :D

say what.

Końcówka Anno Domini 2018 -> ruskie do returninga dalej wydają patche xD
Który to miał być ten final patch? ten 6.1/6.2 jakoś z pierwszego kwartału tego roku xD? Jakoś tak, nie? xD

ty wiesz co to będzie jak wyjdzie Goecja w 2022 r ?  :lol2: Przecież z dobre 10 lat będą łatać swoje produkcje. Także do 2030 spokojnie ruscy będą Gothica zamęczać i wymyślać kolejne buildy moda.

0 użytkowników
Do góry