Dyskusja na temat modyfikacji 833727 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 833727

Odpowiedzi 2122

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja też uważam to za głupi pomysł. Powinniście przekazać moda w polskiej wersji, w takiej formie w jakiej był w rosyjskiej ew. naprawa bugów.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
A najlepiej nic nie naprawiać, to jest zadanie dla twórców moda, a nie spolszczenia

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja tylko przekazuje info :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Nie chcę narzekać na tłumaczenie w żadnym przypadku, ale tak jak ja, tak samo nikt nie chce tego co było w poprzedniej odsłonie returna gdzie tłumacze pozmieniali większość moda...

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zostawcie moda w oryginale bo potem bedzie problem, nam zalezy tylko na Polskim jezyku

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Moim zdaniem blokada contentu powinna zostać zniesiona, to jakiś kurwa poroniony pomysł

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

shadow34443

shadow34443

Użytkownicy
Królewski paladyn
posty177
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Królewski paladyn
Ja tam wole jak blokada zostanie zniesiona doda więcej expa i ciekawsze potworki :D

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
To działa trochę jak w wiedźminie 2. Mroczne zbroje tylko dla poziomu mrocznego. Zapewne decyzje o takim zabiegu uzasadnia się tym, iż z racji wyższego poziomu trudności potrzebna jest lepsza zbroja(być może miecz) by wyważyć poziom trudności, bądź dać szansę tym, którzy nie będą sobie dawać na nim rady, by mogli się dopomóc lepszym uzbrojenie. Jednak blokowanie bossów to przesada, to bez sensu, by usuwać fragment zabawy.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
To nie do końca tak jest trudny i legenda maja dodatkowe bossy,  kusze i chyba 4 armory gdzies ruscy o tym zapomnieli, obszary są odblokowane wszystkie na każdym poziomie.

W PL wersji zdejmiemy te blokadę przynajmniej dla poziomu normalnego ( właściwie to już zostało to zrobione )

Nie powinnyście nic ruszać a tym bardziej zdejmować blokad :) Gra na łatwym i normalu to parodia , za dużo PN, za dużo expa, zbyt łatwo. Jest to raczej poziom dla cusuali.  Jak już chcecie tą blokadę ściągać to powinno się też zmniejszyć ilość PN na poziom. Wogóle na wszystkich poziomach powinno być po 10 PN na poziom :) Liczę że w dodatku zmniejszą ilość PN bo psuje to balans moda, grając na normalnym wogóle nie musiałem planować rozwoju postaci bo po co 20 PN na poziom to na wszystko starczy :)
Pozdrawiam

:D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Ja tam wole jak blokada zostanie zniesiona doda więcej expa i ciekawsze potworki :D
To sobie zdejmuj sam. To spolszczenie a nie subomod

To działa trochę jak w wiedźminie 2. Mroczne zbroje tylko dla poziomu mrocznego. Zapewne decyzje o takim zabiegu uzasadnia się tym, iż z racji wyższego poziomu trudności potrzebna jest lepsza zbroja(być może miecz) by wyważyć poziom trudności, bądź dać szansę tym, którzy nie będą sobie dawać na nim rady, by mogli się dopomóc lepszym uzbrojenie. Jednak blokowanie bossów to przesada, to bez sensu, by usuwać fragment zabawy.

Ma dużo sensu i to żadna przesada. Przesadą było blokowanie połowy questów w pierwszych wersjach. A to, że autorzy chcą WYRÓŻNIĆ w ten sposób graczy grających na hardzie i hardcore należy uszanować, albo zrobić sobie submod, nie każdy ma takie kaprysy jak wy

Spoiler

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"wyróżnić"  :lol2: :lol2: stawiając zębacza na legendzie zaraz przy wyjściu z wieży Xardasa omegaLUL

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Którego można ubić albo po prostu ominąć

Sama notka w ekwipunku po wybraniu tego poziomu mówi że to nie jest dla wszystkich, tylko dla ludzi którzy wiedzą co robią, także no na pewno nie dla Ciebie :F

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
"wyróżnić"  :lol2: :lol2: stawiając zębacza na legendzie zaraz przy wyjściu z wieży Xardasa omegaLUL
więc jeżeli nie umiesz kombinować (powinien paść na jedną/dwie kule ognia, albo po prostu idzie go ominąć. Nie wiem skąd pomysł, że musisz zabić wszystko od razu jak napotkasz) to znaczy właśnie że te bossy są dla ludzi sprytniejszych  :lol:

Spoiler

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dajcie spokój i tak 3/4 moda to grind, zabijanie tysięcy głupich potworków. Rzygać się chce po 150h, questy są świetne i nie rozumiem czemu twórcy nie postawili na więcej zadań gdzie np. trzeba się zastanowić jak poprowadzić dialog bo głupota nieodwracalnie zawali nam dane zadanie.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
A powiem Ci szczerze że właśnie jest dużo takich questów gdzie na przykład bez solucji albo pomocy innych sam nie dałbym rady. Albo zeszło by się 2 dni a nie 2 godzinki. Tutaj w spolszczeniu boje się tego że znowu będzie to samo, pozmieniają nie dość że itemki, statystyki, to i jeszcze lokacje i moc potworów (oby tylko). Jak ktoś będzie chciał to i sam sobie ustawi poziom na jakim mu zależy. A nie narzucanie odgórnie swoich pomysłów gdzie niszczy się perspektywę stwórców moda. Moja obawa jest jedna, zbyt duża ingerencja tłumaczy w moda. Jeżeli zrobią to samo co w poprzedniej odsłonie to nie zostanie nic innego jak tylko gra w autotranslate., a to smutne... Nikogo nie karcę, ani nie chce obrazić. Ale niektórzy widzę że chcą wszystko zrobić lepsze od innych. Co sprawia że wyjdzie jak zawsze...

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A co to ma do tłumaczenia? Wystarczy śledzić dziennik i czytać dialogi, ja nie miałem z niczym problemu na zangielszczeniu. Powiem Ci że to nie problem z grą ;)

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja jestem ciekaw jakim cudem bez solucji mozna znalezc te ksiazki dla magow ognia, plonace ksiazki czy cos, co trzeba im zaniesc zeby zostac magiem ognia jak sie juz jest nowicjuszem. Bo jakos ja nie moglem nigdzie znalezc u nikogo wskazowek. To 1 przyklad, 2gi- pamietam jak z tym demonem od orkow, ze jak sie za szybko odda questa z najemnikiem orkow i nie wezmie sie tego zadania od szamana orkow to tez dupa i zostaje wczytac- skad ktos mialby o tym wiedziec? To tak na szybko z pamieci. Niestety tak jest
Byc moze rozmach z jakim ten mod jest zrobiony nie pozwala wyeliminowac wszystkich bledow i niedociagniec

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem jak ty grasz, ja większość pierdół do questów znalazłem na wiele godzin zanim te questy w ogóle dostałem, trzeba zwiedzać po prostu. Z quest linem u orków to fakt, jest tam taki bug ale nie uniemożliwia on ratowania paladyna z kopalni czy wyprawy do Świątyni Śniącego albo Doliny Cienia.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak ktoś leci  z fabułą do przodu to takie są efekty świat otwarty to uderzasz w explor :)
To jest rzecz na przyłączenie do gildii taka rzecz robisz niemal na samym końcu pierwszego rozdziału aby nie zablokować sobie wątków pobocznych a wtedy nawet nie wiesz ze masz już wszytkie książki w equ.

Kwestia z orkami to prawda ale to tez nie problem pierw pozbierać wszystkie quest od każdego a potem dopiero zacząć je robić to nie jest trudne.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O to chodzi, ze relatywizowac mozna jak juz sie wie co jak zrobic, nie chce mi sie nad tymi ksiazkami rozpisywac, jak dobrze pamietam to one dopiero pojawiaja sie w swiecie po otrzymaniu questa, choc pewien nie jestem.
Jeszcze pare asow z rekawa bym wyciagnal jakby mi sie przypomnialo. Kazdy kto przeszedl returninga 2, doskonale wie, ze nie da sie go przejsc bez solucji/ skorzystania z tego forum, predzej, czy pozniej kazdy tu czy u towarzyszy na forum  wyladuje

0 użytkowników
Do góry