Dyskusja na temat modyfikacji 836842 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836842

Odpowiedzi 2122

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Pozwiedzałem na kodach wszystkie miejsca... I oto ich spis oraz co w nich jest może kogoś to zaciekawi :)
Spoiler
Spoiler
Kraina Adanosa... Trafiamy tam za pomocą teleportera, ogromna pustynia w której znajdziemy 3 ważne lokacje...
Pierwsza to piramida znajduje się tam korona, artefakty i kamienni strażnicy, przejście otwierają skorpiony(te mini-śniące) trzeba je zabić aby dostać się do środka
Druga to ogromna dziura wchodzimy tam i co znajdujemy? Przejście do kolejnego świata, świątynia kamiennych strażników znajduje się tam jeden artefakt (chyba ten o którym mówi nam Xardas na początku gry)
Trzecie i ostatnie ważne miejsce znajduje się obok piramidy- Jaskinia z ożywieńcami... niby nic ciekawego ale na końcu trafiamy do pięknej oazy pod ziemią jest tam Smok który otwiera nam świątynie, i tu niespodzianka w świątyni znajdujemy naszego przyjaciela
Spoiler
Kruk z którym staczamy ostateczną walkę na śmierć i życie :)
Dwie lokacje wymieniłem czas na następne...
Spoiler
Opuszczona kopalnia... Idąc do górniczej doliny skrótem trafiamy do kopalni w której są szkielety i pełzacze... zwyczajny mało ciekawy Dungeon na końcu którego jest wejście do GD
Następna lokacja jest o wiele bardziej ciekawa...
Spoiler
Las Asasynów... Wejście jest za obozem bractwa dostajemy Questa w III rozdziale "Zaginieni nowicjusze" i tam ich szukamy... Leci fajny klimatyczny Soundtrack-Ten z DarkSagi w obozie Ferokijczyków
Ale mniejsza las jest baaardzo duży na końcu spotykamy świątynie w której jest pełno asasynów... i chram beliara który otwiera teleport do...
Kolejnego miejsca w lesie, ogromna jaskinia w której są aż trzy bossy są to po kolei
1-Szef Asasynów za każdym razem gdy ma +-30% HP odnawia je sobie kosztem jednego demona :O to ciekawe za zabicie są bodajże 2 PN
2-Demon strażnik, na pomoście go spotkamy jest ciężki 10k HP (chyba) jako nagroda 5 PN i dostęp do Bossa głównego
3-Kalom tak on jest ostatnim bossem baardzo się zdziwiłem gdy to zobaczyłem :O ciężki bo najpierw trzeba rozwalić jego demony a potem jego (zanim rozwalimy demony trzeba zagadać z nim...)
Nagroda to 10PN i teleport do Khorinis + Miecz jednoręczny i 1500 golda
4 lokacje za nami są one bardzo ciekawe :) Czas na następną...
Spoiler
Lodowa kraina, Przejście znajduje się w wolnej kopalni... Znajdujemy tam masę orków, Lodowego trolla, oraz świątynie ze strażnikiem... Bardzo klimatyczna lokacja :) Gdy wejdziemy do świątyni czeka nas Load-Screen i nowa lokacja Znajdujemy tam dużo duchów i dusz oraz Demona na pomoście (jak wyżej) i Bossa który Czaruje nad kulą przypominającą górniczą dolinę... Nie walczyłem z nim bo gra mi na to nie pozwalała :/
6 lokacji wymienionych czas na następne...
Spoiler
Kopalnia orków xD
Kopalnia w mieście orków co tam się znajduje? Nic ciekawego poza niewolnikami i orkami czyli standardzik ;3
Przynajmniej jak ktoś grał w DS to się w niej nie zgubi... łatwo zgadnąć dlaczego xD
Została ostatnia lokacja z nowych :)
Spoiler
Grobowiec pana cienia... Wejście znajdziemy pod gospodą Orlana(należy skręcić w prawo przy wyjściu z miasta i iść do dolinki z cieniostworem) znajdujemy tam szkielety i samego Pana cieni... Nagrodą za niego jest miecz i złoto... Baardzo mroczna lokacja ;3 i klimatyczna  :ok:
Spoiler
Ostatnią lokacją jest Komnata Smoka... Masa jaszczuroludzi i na końcu sam Smok... Nie wiem za dużo bo mi grę wywalało zawsze gdy dochodziłem do smoka...
Tak więc aż 9 lokacji jest nowych... więcej chyba nie ma :/
Co do powrotu śniącego... Wpiszcie w konsoli
Spoiler
insert sleeper_old
i pogadajcie z nim nie mam pojęcia gdzie on będzie ... (może 10 lokacja? kto wie)
Jeżeli ktoś chce mieć parę broni i 100% wszystkiego wpiszcie ten kod :
Spoiler
insert itwr_addon_hinweis_undefbook
będziecie mieli wszystko tylko nie płakać jak będą Bugi :F

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
coś wiadomo na temat tego nowego patcha który tworzą teraz Rosjanie czy wyjdzie w lutym??

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Spoiler
Trzecie i ostatnie ważne miejsce znajduje się obok piramidy- Jaskinia z ożywieńcami... niby nic ciekawego ale na końcu trafiamy do pięknej oazy pod ziemią jest tam Smok który otwiera nam świątynie, i tu niespodzianka w świątyni znajdujemy naszego przyjaciela

Jak tam wejść ? W sensie jak się przedostać na drugą stronę przepaści ? Co potrzeba ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
 z tego co pamiętam Wystarczy podejść i nas teleportuje na 2 strone...

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
z tego co pamiętam Wystarczy podejść i nas teleportuje na 2 strone...

Podchodzę Bezi modli się do tego czegoś i dalej nic nie może zrobić bo czegoś nie ma

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jutro Ci powiem ale jestem pewny ze wystarczyło podejść...

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jutro Ci powiem ale jestem pewny ze wystarczyło podejść...

No właśnie nie wystarczy

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może ktoś pokazać screen procesu Gothica z menedżera zadań, gdy mod scrashuje się z powodu braku pamięci?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
On się nie crashuje, wyskakuje tylko komunikat o braku pamięci, dajesz ponów próbę i znowu dziala.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zastanawiam się po prostu czy Gothic ma jakiś limit wykorzystywanej pamięci, jak np. GTA San Andreas. Z drugiej strony Gothic jest aplikacją 32-bitową, więc nawet posiadanie procesora i7 5960X i 32GB pamięci RAM nikogo nie uratuje, bo aplikacje 32-bitowe mogą używać maksymalnie 3,25GB RAMu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zastanawiam się po prostu czy Gothic ma jakiś limit wykorzystywanej pamięci, jak np. GTA San Andreas. Z drugiej strony Gothic jest aplikacją 32-bitową, więc nawet posiadanie procesora i7 5960X i 32GB pamięci RAM nikogo nie uratuje, bo aplikacje 32-bitowe mogą używać maksymalnie 3,25GB RAMu.

błąd z pamięcią to wina textur ale odkąd wrzuciłęm patcha do gothica błąd z pamięcią wystpuje u mnie bardzo rzadko może raz na 5-6 godzin wywali taki komunikat ale returna nie wywala tylko piszę ponów próbę klikam i normalnie return dalej działa  :D jedune co aktualnie mogę zarzucić texturom 4k to lagowanie w mieście  :/

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kiedyś ruscy mówili, że będzie wersja bez tekstur w 4k  :)
nawet podmiana na normalne tekstury nic nie daje. oprócz większych lagów.

= D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Mi na tych teksturach w "4k" nic się nie tnie... wywaliłem tylko trawę i gra chodzi normalnie...

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tobie może tak, ale innym nie.  :F

= D

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedyś ruscy mówili, że będzie wersja bez tekstur w 4k  :)
nawet podmiana na normalne tekstury nic nie daje. oprócz większych lagów.

nie no u mnie po wrzuceniu textur z normalnego gothica gra chodzi normalnie bez lagów, w mieście to zawsze mi gra troszkę laguje nawet starszy return może dlatego że dawno nie robiłem formatu dysku i mam troszkę zaśmiecony dysk  :D no cóż jak już wyjdzie spolszczenie do nowego returna zrobię format i wyczyszczę dysk wtedy już gothic nie powinien lagować w mieście nawet na texturach 4k które są całkiem niezłe :)

Post połączony: 2016-02-20, 01:27
Mi na tych teksturach w "4k" nic się nie tnie... wywaliłem tylko trawę i gra chodzi normalnie...

no cóż może masz sprzęt bardziej pod gothica dostosowany, mój sprzęt jest za mocny i gothic nie był tworzony pod mój aktualny zestaw  :/ na moim poprzednim kompie gothic chodził lepiej   :) no cóż po formacie powinno być lepiej  :D

desti2

desti2

Użytkownicy
posty22
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest już nowa wersja moda http://worldofplayers.ru/resources/42/updates
Trzeba pobrać 4,5gb bo niema i nie będzie innej wersji patcha.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
savy nie będą kompatybilne ze spolszczeniem nie :c?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pobrałem, w instalatorze jest wiele dodatkowych opcji, m.in. zwiększonej ilości RAMu dla Win64bit, mniejsza ilość trawy, lepsza czcionka na większe ekrany i parę innych.

Aaa, i muzę z G2 normalną można mieć.

Post połączony: 2016-02-21, 19:26
Żadne save'y nie mogłyby być kompatybilne ze spolszczeniem :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Rozumiem, że nie muszę mieć wcześniejszej instalki?

@Simen nie będą* :P

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie, to jest nowa instalka  :P

= D

0 użytkowników
Do góry