Mix/Mastering 2248 1

O temacie

Autor Remix

Zaczęty 4.10.2015 roku

Wyświetleń 2248

Odpowiedzi 1

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Znajdują się na tym forum osoby zajmujące się mix/masteringiem i nagrywaniem wokalu/instrumentów? Zawsze chciałem się w to pobawić i tak sobie ostatnio przysiedziałem, poczytałem parę artykułów, nagrałem swoją chińską gitarę i zacząłem grzebać. Ale moim pytaniem do osób, które sie tym troszkę zajmują, brzmi: Jakich efektów używacie do obróbki wokalu/instrumentów, prócz oczywistego odszumiania i podbijania odpowiednich pasm częstotliwości?

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiego programu używasz do tworzenia muzyki albo w jakim nagrywasz ? Ja tam wszystko robie w fl studio i nie potrzebuje nic więcej, jeżeli nie używasz to polecam bardzo dobry program i w miare łatwy w obłudze. Masz możliwość zrobienia dobrego masteru nawet z oryginalnymi wtyczkami programu. Podstawą do tego bedzie dobry mix bez niego jest ciężko zrobić dobry master. Dużo osób używa izotope ozone 5, ja nie używałem ale sądze że to dobry plugin (oczywiście płatny). Jeżeli nie wiesz od czego zacząć to poczytaj troche o odcięciach niskich częstotliwości, co to niskie i wysokie tony jak pracować z filtrami częstotliwości żebyś tam kiedyś nie walnął flangera na kick :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry