[G2NK] Remake Mod 74140 165

O temacie

Autor _Karol_

Zaczęty 15.07.2015 roku

Wyświetleń 74140

Odpowiedzi 165

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
AKTUALIZACJA 0.9.3 V3
- Dodana runa teleportu do zamku w GD
- 10HP za lvl

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co wg mnie by się przydało:
- więcej osób uczących patroszenia
- usunięcie procentowej regeneracji przez mięso (zamiast tego wszystko w punktach)
- część BN bardziej przypakowana (chodzi głównie o towarzyszy)
- ujednolicenie GUI - część elementów interface jest z modern moda, część z różnych wersji lhivera (np loadingi ze starej wersji) do tego w menu mamy logo gothic zamiast gothic 2 :(
- muzyka - muzyka w menu z g2, przywrócenie oryginalnej muzyki z g2 w górniczej dolinie (dla mnie najważniejsze)
- opcjonalny "oryginalny" wygląd górniczej doliny (kwestia zmiany paru tekstur i jednego modelu) :)

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Co wg mnie by się przydało:
- więcej osób uczących patroszenia
Bosper wystarczy :)

- usunięcie procentowej regeneracji przez mięso (zamiast tego wszystko w punktach)
Nie wiem jaki to ma sens

- część BN bardziej przypakowana (chodzi głównie o towarzyszy)
Nie będę tego ruszał

- ujednolicenie GUI - część elementów interface jest z modern moda, część z różnych wersji lhivera (np loadingi ze starej wersji) do tego w menu mamy logo gothic zamiast gothic 2 :(
To poprawie, to była opcja na szybko :D

- muzyka - muzyka w menu z g2, przywrócenie oryginalnej muzyki z g2 w górniczej dolinie (dla mnie najważniejsze)

Mogę to zrobić

- opcjonalny "oryginalny" wygląd górniczej doliny (kwestia zmiany paru tekstur i jednego modelu) :)
Mi się bardziej podoba zielona  :trollface: . Wiem że to trochę nie realne ale ładnie wygląda.

Przez kilka miesięcy dam sobie spokój z moddingiem.
Ale jeśli macie jakieś ciekawe propozycje to wysyłajcie. Przyjęte będą w 1 poście.

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Super, że tak szybko odpowiadasz :D
Co do zmian to przyszła mi też do głowy jedna ale kosmetyczna zamiast "Doświadczenie do następnego poziomu..." można wyświetlać "Doświadczenie obecne/wymagane do nast poziomu". Tak było w Edycji rozszerzonej i wg mnie wygląda lepiej :)
Ogólnie super, że robisz tego moda :D granie w l'hivera na jego przegiętym poziomie trudności jest męczące a w Twojej wersji można grać i czerpać z tego niemałą przyjemność. Bardzo bym chciał usłyszeć znowu oryginalną muzyke z gothica 2, ta z jedynki psuła mi nieco imersję :) Co do wyglądu górniczej doliny to swego czasu bawiłem się z przerabianiem tej z l'hivera, więc jak będę miał czas to może coś podziałam (popełnie moda do moda) :D

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Super, że tak szybko odpowiadasz :D
Co do zmian to przyszła mi też do głowy jedna ale kosmetyczna zamiast "Doświadczenie do następnego poziomu..." można wyświetlać "Doświadczenie obecne/wymagane do nast poziomu". Tak było w Edycji rozszerzonej i wg mnie wygląda lepiej :)
Ogólnie super, że robisz tego moda :D granie w l'hivera na jego przegiętym poziomie trudności jest męczące a w Twojej wersji można grać i czerpać z tego niemałą przyjemność. Bardzo bym chciał usłyszeć znowu oryginalną muzyke z gothica 2, ta z jedynki psuła mi nieco imersję :) Co do wyglądu górniczej doliny to swego czasu bawiłem się z przerabianiem tej z l'hivera, więc jak będę miał czas to może coś podziałam (popełnie moda do moda) :D

Z tym wyświetlaniem expa spróbuję coś porobić, ale nie teraz bo mam przerwę   :cool:
Muzyka będzie
Z tym przerabianiem, to sam miałem usunąć drzewa z zamku, ale się jakoś do nich przywiązałem  :facepalm:

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Jeżeli przywrócisz oryginalną muzykę z G2 i Górniczą Dolinę (na surową i odstraszającą co słabsze jednostki) to zagram chętnie w tego moda. 

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jeżeli przywrócisz oryginalną muzykę z G2 i Górniczą Dolinę (na surową i odstraszającą co słabsze jednostki) to zagram chętnie w tego moda.

Muzyka będzie, a nad światem jeszcze muszę pomyśleć.
Coś dużo osób chcę oryginalny świat  :hmmm:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
W końcu orkowie spalili dolinę, a właściwie smoki.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
W końcu orkowie spalili dolinę, a właściwie smoki.

Coś dużo się was zebrało, żeby przywrócić tą oryginalną GD.
 :hmmm:
Wydam 2 wersje modyfikacji.
- oryginalna GD
- GD z L'Hivera

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Albo po prostu usuń trawę wokół zamku i zmień teksturę podłoża na oryginalną :pokerface:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm

Bal-Sagoth

[G2NK] Remake Mod
#90 2016-03-23, 22:15(Ostatnia zmiana: 2016-03-23, 22:36)
Górnicza Dolina w l'hiverze to jest jakieś nieporozumienie. Jeśli tyle dla was znaczy, jeśli tyle dla was znaczy ludzie takie zaangażowanie społeczne jak smoków gdzie spaliły ogromny teren GD, zewnętrzny pierścień Starego Obozu, sam zamek, wszystko inne i dla was znaczy to pierdolone odnawianie drzew i roślinności to was się powinno jebać kurwa... (Myślę że parafraza Zbigniewa Stonogi pasuje tutaj).

[Poważnie] Górnicza Dolina ta z l'hivera nie ma sensu, klimatu, zmniejsza zasięg widzenia, laguje i denerwuje. Zielone to może być Khorinis gdzie wojna jeszcze nie zawitała ale nie miejsce nieustannej batalii czy zgromadzenia wszelkiego plugastwa (w tym paskudnych gadów jakimi są smoki).

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Albo po prostu usuń trawę wokół zamku i zmień teksturę podłoża na oryginalną :pokerface:

Wiem, taki mam zamiar.
Gdybym przywrócił oryginalną z G2 to by to trochę słabo wyglądało w porównaniu do Khorinis :)
I w dodatku bym musiał dużo skryptów zmieniać.

==================================================================================================

Górnicza Dolina w l'hiverze to jest jakieś nieporozumienie. Jeśli tyle dla was znaczy, jeśli tyle dla was znaczy ludzie takie zaangarzowanie społeczne jak smoków gdzie spaliły ogromny teren GD, zewnętrzny pierścień Starego Obozu, sam zamek, wszystko inne i dla was znaczy to pierdolone odnawianie drzew i roślinności to was się powinno jebać kurwa... (Myślę że parafraza Zbigniewa Stonogi pasuje tutaj).

[Poważnie] Górnicza Dolina ta z l'hivera nie ma sensu, klimatu, zmniejsza zasięg widzenia, laguje i denerwuje. Zielone to może być Khorinis gdzie wojna jeszcze nie zawitała ale nie miejsce nieustannej batalii czy zgromadzenia wszelkiego plugastwa (w tym paskudnych gadów jakimi są smoki).

Niektórzy chcą tą z L'Hivera a niektórzy zwykłą, dlatego będą 2 wersje

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Bardzo dobry pomysl, propsuje. Zamiast iść w swoje zaparte pragniesz uszczesliwic dwie grupy graczy. Mi samemu bardziej podoba sie zielona, z trawą i drzewami, gornicza dolina. Powodzenia w tworzeniu moda!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany

Bardzo dobry pomysl, propsuje. Zamiast iść w swoje zaparte pragniesz uszczesliwic dwie grupy graczy. Mi samemu bardziej podoba sie zielona, z trawą i drzewami, gornicza dolina. Powodzenia w tworzeniu moda!

Dzięki, na pewno się przyda. :)  :ok:

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

szmotsu

[G2NK] Remake Mod
#94 2016-03-24, 00:43(Ostatnia zmiana: 2016-03-24, 11:47)
Gothiceł  jest baaaaaaaaardzo w porządku, bo w przeciwienstwie do wielu robi moda nie tyle dla siebie ile dla innych graczy :D

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Gothiceł  jest baaaaaaaaardzo w porządku, bo w przeciwienstwie do wielu robo moda nie tyle dla siebie ile dla graczy :D

Za takie miłe słowa, to aż chce się żyć. Dzięki  :)  :ok:  :ok:  :ok:

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Mod jest kompatybilny z innymi modami?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Mod jest kompatybilny z innymi modami?

Kompatybilny w sensie, że co?

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Czy jak zainstaluje Twojego moda, to inne mody będą działać normalnie?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Czy jak zainstaluje Twojego moda, to inne mody będą działać normalnie?

Tak.
Ten mod różni się od L'Hiver'a tym że on jest w GothicStarterze. Więc jest kompatybilny z każdym modem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry