Odkrycia w Gothicu 61252 165

O temacie

Autor

Zaczęty 23.01.2008 roku

Wyświetleń 61252

Odpowiedzi 165

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Ostatnio musiałem przeinstalować G1 - z powodu jakiegoś głupiego błędu. Podczas instalacji wyskoczył dosłownie na 2 sekundy splashscreen. Był na nim adres do pirani i do jakiejś firmy phenomedia. Z czystej ciekawości wszedłem na stronę tej firmy i odnalazłem na niej gothica:

http://www.phenomedia.com/ - następnie trzeba wejść na "spiele" i odnaleźć gothica. Później wystarczy wybrać pierwszą część

Co jak co ale screeny umieszczone na tej stronie na pewno nie są pierwszej świeżości. Może by się z tą firmą skontaktować co do alphy g1?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Cytat: dzikiben4 link=topic=245.msg1346#msg1346 date=Jan 25 2008, 23:39\'
Rozmowa o Lee ;)  .... pierwsze słyszę
Chodzi mi o to, że był sobie skrypt przy rozmowie z Gomezem: Mówisz, że masz znajomości; i (i to właśnie zostało "Usunięte") że masz znajomości z Lee. Po tym tekście Gomez mówi coś jak "więc Lee jest twoim kumplem? To załatwimy to inaczej...". I cię atakuje.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Odkrycia w Gothicu
#42 2008-01-26, 13:44(Ostatnia zmiana: 2008-01-26, 13:47)
do wywlalenia

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Law to szata sędziego. Bardzo wątpię w możliwość gadania z nim. Tak samo jak pancerze straży królewskiej-stworzone do intra.

Intro nie jest renderowane poprzez silnik gry. Idąc tym tokiem można by się doszukiwać modeli beretów łuczników walczących z orkami, komnaty rhobara oraz jego samego.

Co jak co ale screeny umieszczone na tej stronie na pewno nie są pierwszej świeżości. Może by się z tą firmą skontaktować co do alphy g1?

To nie są ich prywatne screeny tylko oficjalki swego czasu rozsyłne po portalach przez producentów. Równie dobrze możesz pisać do każdego serwisu z grami gdzie takowe znajdziesz. Fajna jest ta niebieska zbroja cienia, szkoda że wywali z zasobów gomana

ficus
  • Gość
Do G1 mam coś takiego :
Insert ud - undedshamanrockefeller coś w tym stylu ma przy sobie z 90% itemków z Gothica 1 a także fajny eliksir którego chyba nie idzie zdobyć (eliksir z żuwaczek pełzacza podtekst przyzywa  śniącego ) ale po wipiciu daje tylko 10 max many ;)  

A do G2 Nk :
insert pc_rok~ (reszta sama wskoczy) to samo co wyrzej tylko że nie szaman :)
insert pc_levelinspektor - inspektor poziomu nic ciekawego nei da sie z nim pogadać ;/

a odpowie ktoś wreszcie coś o tej tablicy za palisadą?

ficus
  • Gość
Chodzi mi o to, że był sobie skrypt przy rozmowie z Gomezem: Mówisz, że masz znajomości; i (i to właśnie zostało "Usunięte") że masz znajomości z Lee. Po tym tekście Gomez mówi coś jak "więc Lee jest twoim kumplem? To załatwimy to inaczej...". I cię atakuje.
-.- jak mówisz Gomezowi o znajomościach z Lee - o ile sie  da niepamiętam już to cie nie atakuje .
chce nas zabic tylko w tedy kiedy mówimy mu że znamy Y'Beriona (poniewarz nie da sie go poznać przed rozmową z Gomezem)
Mowi nam wtedy coś w stylu "Y'Berion nie rozmawiał by z takim robakiem jak masz  meni kłamać to załatwimy to inaczej" no i walka (Mówi coś w tym stylu)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a odpowie ktoś wreszcie coś o tej tablicy za palisadą?

Bardzo dawno temu na pewnej stronie znajdowało się tłumaczenie. Krótko mówiąc jest to jest to wiadomość od "wielkiego złego krasnoluda" mówiąca o braku orków, obozu i takie tam pierdoły. Raczej nic ciekawego.

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Fajny motyw jest że możemy spotkać grób tego wielkiego krasnoluda. Wystarczy dojść do wejścia do farmy onara i cały czas iść w prawo. Na cmentarzyskach i grobach w ogóle jest w cholerę easter eggsów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Za kaplicą na farmie onara obok tej krypty pochowano twórców gry.
W jaskini na końcu tej kotliny gdzie siedzi lester jest grób lothara.
W grze występują chyba cztery cmentarze na terenie nowego świata.
Dla mniej spostrzegawczych dodam że w podstawowej wersji G2 nie ma ani jednej drabiny (w NK jest jedna) kiedy to w G1 były dosłownie wszędzie.

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Dla mniej spostrzegawczych dodam też zdjęcie te jedynej bariery :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Tak poza tematem to drażni mnie że nie wykorzystano potencjału khorinis. Miasto mogło by być trochę lepiej ufortyfikowane a same fortyfikacje ciekawsze i bardziej dostępne. Podobnie jest z domami a największa wpadka to chyba ta wysoka kolumna w koszarach która jest pusta i nie da się nawet do niej wejść.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Odkrycia w Gothicu
#51 2008-01-26, 17:59(Ostatnia zmiana: 2008-01-26, 18:03)
Cytat: ficus link=topic=245.msg1425#msg1425 date=Jan 26 2008, 14:16\'
-.- jak mówisz Gomezowi o znajomościach z Lee - o ile sie  da niepamiętam już to cie nie atakuje .
chce nas zabic tylko w tedy kiedy mówimy mu że znamy Y#msgote author=ficus link=topic=245.msg1425#msg1425 date=Jan 26 2008, 14:16\']-.- jak mówisz Gomezowi o znajomościach z Lee - o ile sie  da niepamiętam już to cie nie atakuje .
chce nas zabic tylko w tedy kiedy mówimy mu że znamy YBeriona (poniewarz nie da sie go poznać przed rozmową z Gomezem)
Mowi nam wtedy coś w stylu "Y#msgote author=ficus link=topic=245.msg1425#msg1425 date=Jan 26 2008, 14:16\']-.- jak mówisz Gomezowi o znajomościach z Lee - o ile sie  da niepamiętam już to cie nie atakuje .
chce nas zabic tylko w tedy kiedy mówimy mu że znamy YBerion nie rozmawiał by z takim robakiem jak masz  meni kłamać to załatwimy to inaczej" no i walka (Mówi coś w tym stylu)
Cóż... Nie doczytałeś tematu. Parę postów wcześniej napisałem, że TO ZOSTAŁO USUNIĘTE. A ja znalazłem ten skrypt, i go jako tako przetłumaczyłem (translatorem, ale sens chyba został zachowany):
func void DIA_Gomez_Hello_Kontakte_Lee()
{
   AI_Output (other, self,"DIA_Gomez_Hello_Kontakte_Lee_15_00"); //Z Lee.
   AI_Output (self, other,"DIA_Gomez_Hello_Kontakte_Lee_11_01"); //A więc Lee jest twoim dobrym kolegą, tak?
   AI_Output (self, other,"DIA_Gomez_Hello_Kontakte_Lee_11_02"); //W takim razie ta sprawa zostanie inaczej rozwiązana...

AI_StopProcessInfos   (self);
   Npc_SetPermAttitude   (self, ATT_HOSTILE);
   Npc_SetTarget (self,other);
   AI_StartState (self,ZS_ATTACK,1,"");
};

A, i znalazłem tę zbroję, o której pisałem wcześniej:
http://img223.imageshack.us/my.php?image=zbrojajy7.jpg
EDIT: Można zespawnować tego sędziego. wpiszcie Insert CS_Richer (coś jakoś tak).

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A, i znalazłem tę zbroję, o której pisałem wcześniej:
http://img223.imageshack.us/my.php?image=zbrojajy7.jpg

Noi czym tu się ekscytować? Ma ją Bartholo...

ficus
  • Gość
A jak tak to przepraszam mEatrikZ :D

Mnie zastanawia jeszcze jedno jeżeli w G1 nie ma npc który ma na sobie szate sędziego to po co te szate wogule zrobili?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W intrze sędzia był...

ficus
  • Gość
A i jeszcze warzna żecz nie wiem czy to są jakieś niedokończone żeczy :
1. Obok jedynego trolla w gothic gdzie idziemy po kamień ogniskujący z diegiem jest obóz bandytów niby nic ale jeden z nich ma imie coś zaczynającego się na Q niepamiętam dokładnie

2 w Gothic 1 jest mowa o trzech kopalniach starel wolnej i tej która się zawaliła - niby jest tylko o niej mowa ale jak pójdziemy w to miejsce gdzie jest do niej to wejście zawalone( jest to ta kopalnia tuz przy starcie gry) i na kodach przeniesiemy się za skałe "k" wczyta się nowa mapa :D  w której niestety nic nie ma ;/

Ale w Gothicu 2 urzywamy tej kopalni do przejścia do Górniczej doliny :D

Takie 2 małe ciekawostki

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To temat o Odkryciach w Gothicu, a te rzeczy są już baaaardzo dawno odkryte.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Każdy o tym wie, dajcie spój z takimi "odkryciami".

ficus
  • Gość
W intrze sędzia był...
no i? to że był w intrze nie znaczy że potrzebna była jego zbroja w grze ( do intra nie urzywali pancerzy itd. z gry )
w intrze z gothica 2 była zbroja z rudu a jakoś w grze na kodach jej nie ma -.-

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Zapewne intro miało być renderowane w czasie rzeczywistym (czyli tak, jak grasz, coś jak dialogi z inaczej ustawioną kamerą), ale zrezygnowano. Jest jeszcze dużo postaci z CS_, ale ju ich nie pamiętam. Strażnicy byli...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry