Ilość kiczu w CoDzie - dyskusja 16900 51

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 24.04.2015 roku

Wyświetleń 16900

Odpowiedzi 51

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Fajnie, Black Ops to moja ulubiona podseria CoD'a :) A jak kliamtem chociazby dorowna w polowie Deus Exowi - jestem w niebie.
Dwie pierwsze części były moje ulubione.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie Modern Warfare/Black Ops/Co oni tam jeszcze mają 2 tylko Call of Duty 2, z 2005 roku bodajże

Grałbym w nowe CoDy gdyby powróciły do WWII. Dotychczas grałem z nich tylko w MW2, więc może nawet wtórność by mi się tak w oczy nie rzuciła.
A ja wręcz przeciwnie - nie grałbym :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
czemu?

makin' bacon

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
CoD to po prostu tasiemiec robiony pod kasę.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
cpt. obvious strikes again

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
CoD to po prostu tasiemiec robiony pod kasę.
Jak większość gier.
Prince of Persia, ile to części ma ta trylogia?
Assasins Creed - ile to już gier pod tą nazwą wydano? 15? 20?
Fifa&PES - Co się zmieniło przez ostatnie osiem lat?

Nie oszukujcie się. Gry są robione po to by ktoś zarobił.
Wy myślicie że twórcy gier są pasjonatami którzy robią to bo lubią? Nie. Po dłuższym siedzeniu przy tym i robieniu projektów które to coraz mniej nam się podobają, przestajemy podchodzić do tego z entuzjazmem. To jest praca, praca która musi zostać wykonana w terminie i bezwzględnie odbijać wytyczne. Jeżeli ktoś marzy o karierze w tej dziedzinie, niech weźmie to pod uwagę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Were, spróbuj sobie zagrać w dwójkę, jest naprawdę spoko. Gameplay podobny do reszty CoDów (może nieco mniej dynamiczny), grafika znośna no i oparte na prawdziwych wydarzeniach, a nie filmowych scenariuszach. Jest super :ok:

makin' bacon

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Tak przy okazji... Advanced Warfare ma podobno całkiem niezłe, ciekawe i świeże multi. Tym razem Acti i CoD:AW były bardzie innowacyjne niż EA i BF:Hardline. Chociaż w Hardlinie sam pomysł z zrobieniem pacingu i narracji był spoko. Szkoda tylko, że ponoć chujowo to wyszło :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Sawik, prince of persia trylogia ma tylko 3 czesci, wiec tasiemcem nazwac tego nie mozna :F

Taki AC mial ponad 7 czesci + DLC i jakies dodatki. Tak samo CoD.

Rozbawil mnie kiedys filmik ktore zakonczenie jakiegos coda bylo identyczne co MW2  :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Were, spróbuj sobie zagrać w dwójkę, jest naprawdę spoko. Gameplay podobny do reszty CoDów (może nieco mniej dynamiczny), grafika znośna no i oparte na prawdziwych wydarzeniach, a nie filmowych scenariuszach. Jest super

A czy ja gdziekolwiek napisalem, że nie gralem? Grałem w każdą część która zostala wydana na PC (bo z tego co wiem są chyba dwie? które nie zostaly wydane na PC, w nie nie gralem).

Taki AC mial ponad 7 czesci + DLC i jakies dodatki. Tak samo CoD.
Obydwie nadal trzymają poziom jesli chodzi o fabułe.

Rozbawil mnie kiedys filmik ktore zakonczenie jakiegos coda bylo identyczne co MW2
Zalinkuj, chetnie zobacze. Bo nie pamietam, żeby były takie same, wiadomo, na koniec jest boss i nasz głowny antagonista, ale pojedynek jak i to co jest PO pojedynku zawsze jest inaczej.

Równie dobrze moge powiedzieć, że to samo zakonczenie jest w Gothic 1 i Gothic 2 (ba, nawet fabuły Nocy Kruka) = zabijamy tego złego.

Post połączony: 2015-04-28, 13:44
czemu?
Ponieważ ten temat juz mnie znudzil, był wałkowany do bólu. Pora zejść ze sceny i zostawić coś dla młodszych potomnych wojska - oddziałów specjalnych. 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Obydwie nadal trzymają poziom jesli chodzi o fabułe.
Nie chodziło mi o jakość, tylko o ilość.  -_-
Rozbawil mnie kiedys filmik ktore zakonczenie jakiegos coda bylo identyczne co MW2
Zalinkuj, chetnie zobacze. Bo nie pamietam, żeby były takie same, wiadomo, na koniec jest boss i nasz głowny antagonista, ale pojedynek jak i to co jest PO pojedynku zawsze jest inaczej.
Rozumiem że ograłeś wszystkie cody jakie są dostępne? Bo teraz piszesz tak jakbyś mówił o jednym  :pokerface:

Identyczna była scena że nasz bohater leży, a jakaś postać walczy z nożem ze złym, w MW2 to był Price, i właśnie TA scena była identyczna, linku nie mam do widziałem bardzo dawno, ale tak było.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
tu mosz
wydaje mi się że była jeszcze jedna, w której te igły spadajoz nieba i ona też była skopiowana z jakiejś wcześniej części, ale jej nie znalazłem już.
https://www.youtube.com/watch?v=ezuDHfDhrP0

makin' bacon

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tu mosz
wydaje mi się że była jeszcze jedna, w której te igły spadajoz nieba i ona też była skopiowana z jakiejś wcześniej części, ale jej nie znalazłem już.
youtube.com/watch?v=ezuDHfDhrP0
Punkt dla Ciebie, rzeczywiscie to samo. Jednak nadal uważam, że gry mają dobrą fabułe, podoba mi sie, szczegolnie Ghosts (co po opiniach i ocenach też zresztą widać).

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie grałem w to, ale czytałem kiedyś reckę z CDA i to było tam wspomniane, że identyczne sceny ; P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W Ghostsa polecam zagrać, bardzo fajna produkcja :ok:

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spoko, jak kiedyś mnie będzie ciągnąć do FPSów ; p

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
W Ghostsa polecam zagrać, bardzo fajna produkcja :ok:

W CoD'a grałem bardzo dużo na konsoli (zanim kupiłem nowy PC).
Powiem tak. CoD 4 aka MW 1 - spoko
MW 2 - spoko
Black Ops - zaje..fajnie  :ok:
MW 3 - może być
Black Ops 2 - totalny szjet z tego wyszedł
Ghost - generalnie lepszy (a to już cud) od Black Ops'a 2, który okazał się fatalny, ale mimo to Ghost nie wprowadził tyle nowości ile zapowiadali uprzednio twórcy..
AW - kolejny po Black Ops 2, najgorszy możliwy CoD.. Już po prostu rzygać można tym futurystycznym klimatem.. Nie mówiąc o poziomie multiplayer'a.. MASAKRA. Pewnego razu na Steam był na weekend za darmo multiplayer do AW. No to sobie myślę, że nie mam nic do stracenia. Tak gram i gram na myszce i klawiaturze (wcześniej tylko na padzie grałem) - nie wychodziło mi. Podłączam pada i jakimś cudem jestem w tabeli 1 albo 2  :F

Call of Duty był fajny do czasu, kiedy twórcy i wydawcy  kolejnych części słuchali swoich klientów. Zresztą to samo w przypadku Battlefield'a.. Jedynie CS, mimo że czasami chciałby ściągnąć z nas najwięcej kasy, to wciąż pozostaje dobry, dlatego przy nim każdemu polecam się trzymać  :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Activision nie miało za dużo wspólnego z Cod:Aw to tak swoja droga

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Activision nie miało za dużo wspólnego z Cod:Aw to tak swoja droga

Dobrze, ale Activision poległo w sprawie Black Ops'a 2..
Zamiast naprawić to grę to ci jak najszybciej woleli, żeby były już wydane DLC..

I te chamskie mini-DLC w postaci mapy Nuketown 2025. Sam kupiłem właśnie wersję z nią, a tu się okazało, że dodali ją później dla wszystkich w jakimś tam patchu, ale oczywiście wcześniej o tym nie poinformowali.. Inaczej w kwestii np. nowego Star Wars Battlefront. Tutaj przynajmniej EA zawiadomiło ludzi, jak będzie wyglądać coś a la mini-DLC na wstęp do tej gry.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry