Dźwięk nie działa 5803 5

O temacie

Autor Fareus

Zaczęty 7.04.2015 roku

Wyświetleń 5803

Odpowiedzi 5

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Otóż występuje mi to już nie pierwszy raz, ale wcześniej się samo naprawiało. Problem polega na tym, że wchodzę sobie normalnie na komputer puszczam jakąś muzykę na YT i nic nie słychać. Kiedy spróbuję odtworzyć muzykę z Windows Media Player, wyskakuje komunikat: "Program Windows Media Player napotkał problem podczas odtwarzania pliku." i nawet nie startuje. Kiedy wejdę do "dźwięku" jest napisane: "To urządzenie działa poprawnie", zaś kiedy spróbuję odtworzyć dźwięk testowy: "Nie można odtworzyć dźwięku testowego.". Kiedy wejdę w Panel sterowania IDT Audio, też nie można odtworzyć dźwięku testowego. Kiedy próbuję nagrać coś Rejestratorem wyskakuje: "Nie można odnaleźć urządzenia do nagrywania dźwięku". Próbowałem już aktualizować sterowniki, wyłączałem i włączałem głośniki i mikrofon i nic.
Jak już pisałem miałem ten problem już kilka jak nie kilkanaście razy. Wyglądało tak samo, jednak po jednym czy dwóch zresetowaniach laptopa dźwięk działał normalnie. Wyglądało to mniej więcej tak, że po włączeniu ogromny szum wydobywał się z głośników (zależny od tego na ile były podgłośnione) i po chwili szum znikał i głos działał jak zwykle. Teraz próbowałem już i tego co wyżej napisałem i włącznie z resetami laptopa i nic.
Moim zdaniem jest to wina Windowsa 8.1, z którym to już nie pierwszy problem (zacinanie się komputera, nie działanie przeglądarek, czarny ekran przy włączaniu itp.), naprawdę mam z nim masę problemów, może to być też wina laptopa. Mam go od pół roku i korzystam z niego sam, kiedy przez 5 lat miałem komputer i korzystał z niego 3 osoby, to przez ten czas nie zdarzył się ani jeden tego typu problem. Miałem tam też Windowsa 7.
Także proszę o pomoc, bo moja cierpliwość się kończy i mam ochotę pierdolnąć laptopem o ścianę  :)

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Odświeżam. Kiedy pisałem ostatnio (7 kwietnia) dźwięk się sam naprawił. Teraz dzieje się znowu to samo (jakiś 20 raz). Może ktoś zna odpowiedź.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ostatni raz odświeżam, jak nikt się nie odezwie to trzeba zamknąć.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Mam podobny problem. Do dźwięku i obrazu używam telewizora podłączonego przez HDMI, czasami system przestaje wykrywać urządzenie i zastępuje je innym, do którego nic nie jest podłączone. Sprawdź w ustawieniach głośności czy dźwięk jest odtwarzany, jeżeli tak to z jakiego urządzenia, spróbuj też zresetować urządzenie, albo poprzez podłączenie i odłączenie słuchawek, albo poprzez panel sterownika czy jak to się tam nazywa (te programiki co idą z sterownikami, np. ja mam Realtek HD Audio Menager) 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Naprawiłem (chyba). Wystarczyło przywrócić stare sterowniki i ponownie włączyć laptopa. Zobaczę jak to będzie, ale wkurwia mnie te windows 8, masa problemów z nim. Być może za tydzień albo dwa, powtórzy się to samo i jeśli wtedy metoda z przywróceniem sterowników podziała, to będzie dobrze.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Dobra, muszę odkopać. Problem pojawił się znowu wraz ze zmienieniem windowsa (czego się zresztą domyślałem). Myślałem, że jak nowy system, zrobię to samo co wcześniej i będzie po problemie raz na zawsze. Myliłem się. Pojawia się problem w problemie, niestety nie mogę przywrócić sterowników. Kiedy wchodzę do "Sterownika", jedyną rzeczą jaką mogę zrobić, jest oglądnięcie "Szczegółów sterownika". Cała reszta; aktualizacja, odinstalowanie, przywrócenie i wyłączenie jest niemożliwe. Są takie szare okienka, na które nie da się kliknąć (nie wiem jak to wytłumaczyć, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi). Więc skracając. Problem jest dokładnie taki sam jak poprzednio, jednakże rozwiązać go nie mogę wcześniejszym sposobem (jest on post wyżej).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry