Gothic problem graficzny 9690 7

O temacie

Autor Pannache

Zaczęty 31.03.2015 roku

Wyświetleń 9690

Odpowiedzi 7

Pannache

Pannache

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pannache

Gothic problem graficzny
2015-03-31, 17:11(Ostatnia zmiana: 2015-03-31, 17:59)
Witam wszystkich!
Mam pewien problem, mianowicie gdy odpalam grę gothic na modzie returning to wygląda to u mnie tak:

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=14afyc8&s=8#.VRq4LfmsXWQ

Po kliknięciu na obrazek widać że na górze ekranu jak i po prawej stronie są take białe paski , niby nic ale przez ten na górze nie widzę pasków życia przeciwników/npc co jest dosyć upierdliwe szczególnie kiedy chce grać na najtrudniejszych poziomach. Czy ktoś jest w stanie pomóc ? Myślę że częścią problemu jest to że gram na laptopie ale na poprzednim laptopie było wszystko ok .

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czy to jest "inna gra"?
Spróbuj zmienić rozdziałkę i sprawdź czy gra nie uruchamia Ci się w oknie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Pannache

Pannache

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest to mod, uruchamiałem jako noc kruka normalnie i jest to samo, zmiana rozdzielczości nic nie daje , może to przez to że na laptopach jest 16:9 i 1366x768 a w gothicu maksimum to 1024x768 rozdzielczość, ale pomimo to nie powinny te ramki być widocznie bo gra wygląda tak jakby była w "oknie" ale na całym ekranie

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
1366x768 to za mało dla 16:9. Musisz mieć minimalnie ustawioną rozdzielczość 1600x900.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

gothic1210
  • Gość
To nie jest od rozdzielczości. Ten pasek to belka okna. Z jakichś przyczyn nie chce ci załączyć pełnego ekranu. Spróbuj zacząć nową grę, uruchomić kody i nacisnąć F3, aby gra przeszła w pełny ekran. Pobierz też systempack (jest chyba nawet exe dla returninga). 

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
To nie jest od rozdzielczości. Ten pasek to belka okna. Z jakichś przyczyn nie chce ci załączyć pełnego ekranu. Spróbuj zacząć nową grę, uruchomić kody i nacisnąć F3, aby gra przeszła w pełny ekran. Pobierz też systempack (jest chyba nawet exe dla returninga).

U mnie na Windows 8.1 jedyna metoda by w Gothicu 1 i 2 mieć pełny ekran to właśnie zainstalowanie System-Packa. Jakoś wszystkie "łatki" nie zadziałały.. No, zawsze pozostaje gra w oknie, ale wtedy ramki od okienka strasznie przeszkadzają i nie widać tak na 100% obrazu z gry.

Pannache

Pannache

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://community.pcgamingwiki.com/files/file/4-gothic-and-gothic-ii-fullscreen-fixes/ - nie zadziałało , ani normalna instalacja ani przez compatibility adminisrator.

System pack pomógł momentalnie, teraz to można grać! Dziękuje bardzo wam wszystkim za pomoc!  :ok:. Temat uważam za zakończony

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry