ArcaniA: Gothic 4 - przycisk interakcji 9754 20

O temacie

Autor Glaca

Zaczęty 22.03.2015 roku

Wyświetleń 9754

Odpowiedzi 20

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jak zmienić przycisk interakcji z "E" na "LPM"?  W dwie pierwsze części gram Control, w 3 LPM, ale w 4 też chcę LPM interakcje robić.

W opcjach tego nie ma.

Jakiś plik edytować lub mod?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie graj w tę profanację Gothica.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Będę Grać D:. Większość ludzi ocenia po opinii innych użytkowników. Jak zobaczycie otoczenie jest miłe dla oka, np wyspa feshyr. Najpierw zagrajcie potem oceniajcie... Przypomina częściami gothic 3(Podobny silnik, tylko że mniej lagów), są zwierzęta z Gothic 2 i 3. Zamek wreszcie wygląda normalnie w arcanii, a nie jak z gothic 1 i 3. Z kolonii, Vengard zamki wyglądały jak jakieś lochy prędzej z dywanem i kilkoma dekoracjami... Ładniejsza "Architektura w Arcanii". Więc to to takie dziecinne wzorować się na opiniach innych użytkowników. To tak jak by Wiedźmin połączył się z Gothicem i by ktoś powiedział/napisał że to za przeproszeniem gówno. A wy byście potem "Hmm co za bohater... Jakiś denny...". Właśnie Bo Arcania to nowa Era Gothic. Wcześniej Gothic teraz Arcania.
Bohater nie może być ten sam, to taka trochę przesada... Znacie Lee z Gothic? i jego głos? Bardzo dobry głos. Właśnie ten Pasterz ma podkładany głos przez tego samego aktora co podkładał Lee. A dlaczego Złote Wrota 2 mają miec nowego bohatera? Bo nie może być wieczny i/lub bohater-terminator. Więc ludzie proszę nie wzorujcie się na opiniach innych użytkowników. Ci sami aktorzy dubbingowi jak w Gothicu. Twórcy Arcanii namęczyli się przy robieniu tego, więc doceńcie ich wysiłek i dajcie szansę Arcanii. :)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Tracisz tylko czas. Lepiej przejdź X raz Gothic 'a.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Przeczytajcie mój powyższy post i przemyślcie to...

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Znowu znawcy prawdziwych erpegje się wypowiadają. Jak chce grać w Arcanię to niech sobie kurwa gra i gówno wam do tego.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Arcania i Złote Wrota 2. Zobaczcie sami; nowi bohaterzy. A wam przeszkadzał, że nowy bohater. To co graliście w Złote Wrota, a w 2 nie zagracie bo nowy bohater? Dajcie szanse Arcanii.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Arcania i Złote Wrota 2. Zobaczcie sami; nowi bohaterzy. A wam przeszkadzał, że nowy bohater. To co graliście w Złote Wrota, a w 2 nie zagracie bo nowy bohater? Dajcie szanse Arcanii.
Naprawdę myślisz, że to wina bohatera nowego bohatera, że ma tak niskie opinie?  :facepalm:

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
To czego? Wytłumacz D:. (Jedyna wada to pływanie którą widzę).

Post połączony: 2015-03-22, 22:28
Moje oceny:

Gothic 10/10
Gothic II 10/10
Gothic 3 9/10
Arcania: Gothic 4 9.5/10

Zrobił się trochę offtop.. Więc da się to zmienić?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Arcania: Gothic 4 9.5/10
Rozumiem, że już przeszedłeś całą grę?  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No, Johnts to super spec, pst. Arcania jest na innym silniku niż G3. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
@Mac Dun Przeszedłem i jestem daleko. Zespoilerowałem sobie troche arcanii. Więc wiem :>. Ale na razie dla mnie świetna gra.

@Sawik Nie jestem specem..:ok: . Tylko zagrajcie to troszkę jakby coś mogli wyciąć z G3, ale to moja opinia. Aha nie napisałem że to ten sam silnik. :lol2:

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O ile osoby, które wyżej piszą rzeczy typu "Arcania to gówno, nie graj w Arcanię tylko w Gothica" to faktycznie popisują się w tym momencie inteligencją, o tyle sam nie mogę wypowiedzieć się pochlebnie o Arcanii. Na pewno ta gra ma wiele zalet m.in. to gra z najładniejszą grafiką, lepszą od tej nawet z Risen 3 (choć patrzcie ile lat różnicy ich różni), fajne potwory i system walki, choć jego ograniczony rozwój już jest kulawy. Dobry jest też dubbing, a pan co dubbinguje Bezimiennego nazywa się Kopczyński :) Niestety sama gra ma w sobie niestety dość średniawą fabułę i mało co czuć klimat Gothica, którego tak wszyscy oczekiwali. Denerwujące jest też wielokrotnie wykorzystywanie tych samych twarzy postaci. Arcania jest grą ani złą, ani dobrą, jest po prostu przeciętna.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To musi być specem, aby stwierdzić, że gra mu sie podoba i według niego jest dobra?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To musi być specem, aby stwierdzić, że gra mu sie podoba i według niego jest dobra?
Napisał "podobny silnik, tylko mniej bugów" co odebrałem za "rozwinięta wersja silnika G3".

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 08:08CytujNo, Johnts to super spec, pst. Arcania jest na innym silniku niż G3. To musi być specem, aby stwierdzić, że gra mu sie podoba i według niego jest dobra?Napisał "podobny silnik, tylko mniej bugów" co odebrałem za "rozwinięta wersja silnika G3".

Aaa. Myslalem, że chodzi Ci o to, że nie może ocenić gry. W tym masz racje i sie zgadzam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie chce mi się wypisywać wad gry, ale jedna rzecz jest pewna. Seria Gothic została sprzedana. Gra została zrobiona po chujowemu, wykorzystując sławę Gothica. Nie lubię trójki, ale to Piranha ją zrobiła i to oni za nią odpowiadali, skończyli historię Bezimiennego i kropka. Oni co zrobili?
Bezimienny został opętany przez demony? Ktoś kto  wygnał Śniącego, pokonał smoki, odbił kontynent, został opętany przez demona. Bogowie okazali się Boginią itp. Czy ta ma sens? Widać, że to wszystko jest ponaciągane, na siłę powkładali znane postacie, żeby ludzie kupowali. Reasumując. Wzięli moją ulubioną grę, nawciskali tam gówna i dali do sprzedaży. Tego się nie wybacza.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy ta ma sens? 
To, że Tobie się ten wątek nie podoba, nie znaczy to że jest bezsensowny. Mi też się to jakoś specjalnie nie podobało, ale z pewnością SpellBound zaskoczyło wtedy swoją kreatywnością, a sens jak najbardziej ma. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
O ile osoby, które wyżej piszą rzeczy typu "Arcania to gówno, nie graj w Arcanię tylko w Gothica" to faktycznie popisują się w tym momencie inteligencją, o tyle sam nie mogę wypowiedzieć się pochlebnie o Arcanii. Na pewno ta gra ma wiele zalet m.in. to gra z najładniejszą grafiką, lepszą od tej nawet z Risen 3 (choć patrzcie ile lat różnicy ich różni), fajne potwory i system walki, choć jego ograniczony rozwój już jest kulawy. Dobry jest też dubbing, a pan co dubbinguje Bezimiennego nazywa się Kopczyński :) Niestety sama gra ma w sobie niestety dość średniawą fabułę i mało co czuć klimat Gothica, którego tak wszyscy oczekiwali. Denerwujące jest też wielokrotnie wykorzystywanie tych samych twarzy postaci. Arcania jest grą ani złą, ani dobrą, jest po prostu przeciętna.

Można tak ująć :). Ale mi się podoba fabuła.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Czy ta ma sens?
To, że Tobie się ten wątek nie podoba, nie znaczy to że jest bezsensowny. Mi też się to jakoś specjalnie nie podobało, ale z pewnością SpellBound zaskoczyło wtedy swoją kreatywnością, a sens jak najbardziej ma.

To zmienia wszystko co do tej pory znaliśmy w tej grze. To nie ma sensu, są jakieś granice ingerowania w to co gracz poznał. Ostatnio oglądałem "Wyspę tajemnic". Tam było coś w tym stylu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry