Gothic 3 CP 1.75+QP 4.2+CM 2.6.2 PL 3791 6

O temacie

Autor Glaca

Zaczęty 21.03.2015 roku

Wyświetleń 3791

Odpowiedzi 6

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)

Glaca

Gothic 3 CP 1.75+QP 4.2+CM 2.6.2 PL
2015-03-21, 22:20(Ostatnia zmiana: 2015-03-21, 22:48)
Więc zainstalowałem te wszystkie rzeczy. Teraz mam 15 FPS w Gothic 3.

Ale jak włączam pauzę i wyłączam to mam 4FPS. Czego to wina? Jakie są wasze opinie?

Czy wiecie jak to naprawić? Jakieś porady, pomożecie?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Szukam i szukam, ale znaleźć nie mogę... Podasz nam specyfikację komputera, czy z fusów ją mamy wywróżyć? 
Jakie ustawienia graficzne? etc. etc. Podaj więcej info ogólniej. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Więc zainstalowałem te wszystkie rzeczy. Teraz mam 15 FPS w Gothic 3.

Ale jak włączam pauzę i wyłączam to mam 4FPS. Czego to wina? Jakie są wasze opinie?

Czy wiecie jak to naprawić? Jakieś porady, pomożecie?

To chyba przy instalacji CM (ale nie pamiętam, dawno to instalowałem) masz opcję do wyboru z 8GB RAM, coś takiego. Może przez przypadek zaznaczyłeś, a nie masz 8GB? Jeśli tak, no to być może to jest problem. Poza tym, raczej wszystko powinno chodzić dobrze, u mnie nie było z tym problemów w tym zestawie modów.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Windows 8 64bit. Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz, 4,0 GB Ram, Intel HD Graphics.

Synchronizacja pionowa wyłączona. 1366x768 (moja rozdzielczość ustawiona)

A tu SS ustawień(Robione Frapsem): http://zapodaj.net/e826251797fa3.bmp.html

To 8GB dałem na NIE.

Post połączony: 2015-03-22, 13:20
Ponawiam.

Post połączony: 2015-03-22, 15:50
Ponawiam po raz kolejny.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Winna może być zintegrowana karta graficzna, zmniejsz detale i rozdzielczość. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Też z tym wcześniej kombinowałem. Ale Przestawiłem w Pliku ini FPS 10 na 100. I teraz śmiga ;).

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry