Gry godne polecenia 44574 122

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 13.03.2015 roku

Wyświetleń 44574

Odpowiedzi 122

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Grałem mnóstwo razy :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Herosy 3 - 1999

Kozacy 3 - 2016

Ja pierdole, zajebisty przykład ... NOT  :facepalm:

Z dobrych kampanii rts, są C&C 3 i C&C RE3. Zaraz za w3 i sc2 najlepsze zrobione kampanie

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślałem, że RTSy po Company of Heroes już nie istnieją.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
polecam soldier of fortune

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
polecam soldier of fortune
Akurat SoF 1 ma średnią kampanie ;d

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak cię kręci strategia, to polecam Age of Empires III.
Akurat ja mocno odradzam. Age of Empires to tylko jedynka. Dwójka jeszcze ujdzie, ale trójka to jakieś dziwactwo. W sumie zaznaczę że w dwójkę i trójkę grałem tylko na multiplayer.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Aoe3 nie jest zla, jest po prostu innna i nie kazdemu moze sie spodobac. Mi akurat bardziej podobala sie 3 od 2 (nie wiem czemu w sumie)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
chciałem polecić nikomu nieznaną grę thief w której można poczuć się jak prawdziwy włamywacz, zajebista kampania xD
https://www.youtube.com/watch?v=jPqwDGXxLhU

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Widzę, że pojawili się tutaj Kozacy III, a więc
Kiedy ta gra została wydana, była strasznym, niegrywanym gównem pełnym bugów uniemożliwiających grę, teraz jest to naprawdę gra na wysokim poziomie. Jak ktoś lubi tego typu RTSy, to polecam.
Na plus też jest to, że w przeciwieństwie do takiego Paradoxu, developer nie tnie w chuja z konsumentem i DLC są naprawdę dodatkami, a nie rzeczą, bez której nie da się normalnie grać. No i są w cywilizowanych cenach.
Modbase jest bardzo średni, ale w wypadku, kiedy ta gra jest dalej rozwijana, a dodatki do niej nie są drogie, nie jest to wielkim problemem. Gra ma obrzydliwe kolory graczy do wyboru i dźwięki tylko takie, żeby były, ale na to są mody.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Zestarzałą? No chyba nie, grafika 2d się dużo wolniej starzeje a dzięki hd modom grafika wciąż wygląda pięknie, w porównaniu do 3d.  Wy nawet nie chcecie polubić takiej grafiki, a takie otoczenie lepiej wygląda niż 3d
Brzydka jest tutaj? No proszę ...

Kurna nie chcę polubić XD. No i nie wiem czy lepiej się starzeje, ale ok niech tak będzie. Sorry, ale FPSy z lat 90 nie Quake i HL które miały pełne 3D. Były sprajty przez co pełne 3D to nie było, a budynki były robione i tak na proste prostokąty i gdy spojrzało się w dół lub w górę to cała magia 3D znikała. Grałem w platformówki czy inne 2D i jakoś nie mam problemu. Dobrym przykładem tutaj jest Terraria która jest moim zdaniem świetna do pogrania z kumplem.

Fareus doszliśmy do tego co kto woli, ja w piątkę wchłonąłem i do innej się nie przekonam, a dodatek Dzikie Hordy urozmaica grę 3x. A III póki co nie zamierzam ruszyć, ze względu na czas i jak nie posiadanie owej gry XD, a piracić nie chce mi się bo nie mam czasu XD.

Simen następnym razem będę zwracał uwagę na angielskie związki czy coś tego XD.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
AoE 3 jest zajebiste, potem jest dwójka a na końcu jedynka w moim rankingu, a dodatek z samurajami jest mega :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Syberia. Polecam zagrać w 1 i 2, ponieważ niedługo wyjdzie 3 część. Jedna z najlepszych przygodówek.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Najlepsza przygodówka to bezwzględnie Reksio, wszystkie 5 części.

Spoiler
Nie żartuję

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grałem kiedyś w Reksia... :D
Skoro został poruszony temat przygodówek, polecam The Book of Unwritten Tales (1 i 2).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Zuklov Kampania chociaz jest porzadna w tych kozakach?

Cytat: Duke Nuken
@Duke Nukem Grałem w platformówki czy inne 2D i jakoś nie mam problemu. Dobrym przykładem tutaj jest Terraria która jest moim zdaniem świetna do pogrania z kumplem.
Tym bardziej cie nie rozumiem. W niektorych grach 2d ci nie przeszkadza a w h3 tak? :F  Moze to nie grafika cie odrzuca w h3 ale co innego?  :hmmm:

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Gry godne polecenia
#95 2017-04-04, 07:39(Ostatnia zmiana: 2017-04-04, 08:16)
Tym bardziej cie nie rozumiem. W niektorych grach 2d ci nie przeszkadza a w h3 tak? :F  Moze to nie grafika cie odrzuca w h3 ale co innego?  :hmmm:

Sęk w tym, że wolę widok z pierwszej osoby niż 3. Przez co w Skyrimie czy w jakiejkolwiek innej grze gdzie mam taki widok, wolę przejść na nim grę a czasami pooglądać widoki w trzeciej osobie. Od góry widać, że jest 2D, że 2D nie ma udawanego 3D. W Terrari jest za to widok też z trzeciej osoby, ale nie od góry tylko z boku przez co łatwiej mi się dostosować no i gra też bez tego nie była by grywalna.

Mnie właśnie wkurwiało 3d w H5+ tak jak w IV jeszcze było ok, tak dalej kurwicy mozna dostać. Co do gier to ktoś tam podał Ć&C i RE 3+ dodatek, polecam też RE 2+ dodatek a jak za proste to Original War :D

Co kto woli. Pierwszą grę w którą zagrałem było to co mam w nicku tylko, że 3D, jak widać nadal wolę FPSy i First Person Perspective.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Mnie właśnie wkurwiało 3d w H5+ tak jak w IV jeszcze było ok, tak dalej kurwicy mozna dostać. Co do gier to ktoś tam podał Ć&C i RE 3+ dodatek, polecam też RE 2+ dodatek a jak za proste to Original War :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Mac Dun, za wiele w nią nie grałem, ale spodobała mi się.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Co sądzicie o tej grze?  Grał ktoś z was w to? ;d

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=22546

The Stanley Parable

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Jeśli chodzi o przygodówkę, to stanowczo polecam Life is Strange lub serię Black Mirror.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry