G2NK Odyssee - im Auftrag des Königs / Odyseja - w imieniu króla PL 67598 129

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 3.03.2015 roku

Wyświetleń 67598

Odpowiedzi 129

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czemu ciągle wszyscy wrzucają muzykę z wiedźmina  :pokerface:

Lepiej z Wiedźmina niż po raz setny Vista Point, która jest na co drugim gothiczkowym filmiku na YT  :lol:
Ok, masz rację do tego  :lol2:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Lepiej z Wiedźmina niż po raz setny Vista Point, która jest na co drugim gothiczkowym filmiku na YT  :lol:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Robienie z Gothica Wiedźmina jest złym pomysłem :ok:

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."

Co ty chcesz od tej świetnej muzyki?? Dla mnie istny klimat Gothic'a 3, w ogóle, pomijając mus instalowania wszelkich modów, żeby gra chodziła dobrze, to dla mnie Gothic 3 wcale nie gorszy od G2, czy G1, ale to już kwestia gustu. Jakby Gothic 3 wyglądał tak samo, jak G2 to też byłoby narzekanie, że nic nowego, a tak jakaś odskocznia  :lol:
Poza tym, miejmy nadzieję, że Odyseja będzie choć trochę takim Gothic 2,5 :) .

gothic1210
  • Gość
On nie skrytykował tej nutki tylko napisał, że jest wykorzystywana w bardzo wielu filmikach o gothicu na yt :| 

batu222

batu222

Użytkownicy
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
On nie skrytykował tej nutki tylko napisał, że jest wykorzystywana w bardzo wielu filmikach o gothicu na yt :|

Tak wiem, miałem na myśli, że jest taka świetna to też tak często się pojawia  :lol: .

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Również lubię Gothica 3 i tak jak pisze Out, nie mam nic do zarzucenia tej muzyce. Mam do zarzucenia jedynie to, że występuje w co drugim filmiku na YT i nie jest to pomysł w żaden sposób oryginalny.
Co do postu Fabioska, to nikt z Gothica Wiedźmina nie robi. Muzyka wykorzystana wyłącznie na użytek filmu/ Co innego jakby w grze występowała...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Tak wiem, miałem na myśli, że jest taka świetna to też tak często się pojawia  :lol: .
Ona wcale nie jest świetna, bym powiedział raczej średnia.   :ayfkm:

batu222

batu222

Użytkownicy
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Również lubię Gothica 3 i tak jak pisze Out, nie mam nic do zarzucenia tej muzyce. Mam do zarzucenia jedynie to, że występuje w co drugim filmiku na YT i nie jest to pomysł w żaden sposób oryginalny.
Co do postu Fabioska, to nikt z Gothica Wiedźmina nie robi. Muzyka wykorzystana wyłącznie na użytek filmu/ Co innego jakby w grze występowała...

No to pojawia się pytanie - czy grając w Odyseję w jakimkolwiek miejscu możemy natknąć się na muzykę z G3, czy tylko G2??

@Mac Dun  Cóż, na pewno lepsza niż G2, czy G1 (mam na myśli ogółem, biorąc każdą nutkę).

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z G2, a poza tym obiło mi się o uszy, że w nadchodzącym patchu 1.2 dodającym Górniczą Dolinie dodatkowo autor wzbogaci soundtrack o muzykę z G1. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Mac Dun  Cóż, na pewno lepsza niż G2, czy G1 (mam na myśli ogółem, biorąc każdą nutkę).
@batu222  No chyba cie powaliło koleś  :antyprops:
ale ogólnie patrząc na wszystkie średnia ona jest porównując do G3 :) . Może mało grałeś w G3 (z wiadomych powodów), w takim razie zobacz sobie filmik Gothic 3 Soundtrack, kliknij w losową muzyczkę i zobaczysz różnicę
:facepalm: Chyba głuchy jesteś w takim razie. W g3 grałem sporo razy, i na pewno nie raz.

batu222

batu222

Użytkownicy
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@batu222  No chyba cie powaliło koleś  :antyprops:

@Mac Dun Możemy oczywiście tak dalej, wszystko jest w zasadzie kwestią gustu i nie mówię, że G2 i G1 mają słabą muzykę, bo są oczywiście takie kawałki, których nie można zapomnieć, ale ogólnie patrząc na wszystkie średnia ona jest porównując do G3 :) . Może mało grałeś w G3 (z wiadomych powodów), w takim razie zobacz sobie filmik Gothic 3 Soundtrack, kliknij w losową muzyczkę i zobaczysz różnicę, jakbyś zrobił to samo przy G1 i G2.
Cóż, na tym zakończmy, bo robi się tutaj spam i offtop z tego. Jakby coś więcej to dokończymy na PW.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Imo gothic 1,2 ma zdecydowanie bardziej klimatyczną muzyczkę niż 3.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W związku z problemami jaki mami ze znikającymi tłumaczami zdecydowaliśmy się tymczasowo zawiesić prace nad Odyseją PL Do tego czasu wszelkie siły teamu włożymy w wydanie pomniejszych modów,czekając też na ostateczna wersję tego moda. Gdy minie trochę czasu i wydamy planowane projekty, powrócimy do Odysei angażując w nią cały team:)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Pomimo, że chwilowo prace nad spolszczeniem nie posuwają się naprzód, nie zamierzamy rezygnować z publikacji coraz to nowszych materiałów. 
Oto prezentacja Nordmaru:
https://www.youtube.com/watch?v=KM12Dl-BIKA

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zimowa kraina zawsze była dla mnie najciekawsza spośród wszystkich dostępnych scenerii czy to w normalnym gothic 2 czy też gothic 3. Szkielety z łukami - tego mi zawsze brakowało. Natomiast czy w tym modzie będzie możliwa walka za pomocą tarczy? gdyż widzę, że szkielety posiadają takową.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
widzę, że szkielety posiadają takową.
W G1 też posiadają.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ta tarcza jest przyczepiona do ciała szkieletu, to fragment modelu postaci, z tego co przeglądałem Odyseje to nie znalazłem animacji tarcz :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szkoda, brakuje mi ciągle walki tarczą :)

Psalm 19

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W Returningu sobie pograsz z tarczami :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry