[G2NK] Insygnia Prolog/Das Wappen - Prolog PL 134464 380

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 13.02.2015 roku

Wyświetleń 134464

Odpowiedzi 380

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
nie bardzo wiem jak za pomocą kodu wyjąć rycerzykowi łój :D, słaba w zabawie kodami jestem.

ten przełącznik z tyłu na tronie orków u mnie spowodował zamknięcie wejścia do tej części jaskini - tak jak na początku zanim spotkamy tam orka, i po naciśnięciu  nie mogłam wyjść, ponowne wciskanie nic nie pomogło na szczęście miałam save i wczytałam,

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
b-marvin-b klikasz "o" podświetlając Johanna, wcielasz się w niego i wyrzucasz z ekwipunku łój kretoszczura. W ten sam sposób wracasz do ciała Bezimiennego i wyłączasz kody b-42-b.

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy

abi

G2NK Insygnia Prolog PL
#262 2015-04-06, 18:33(Ostatnia zmiana: 2015-04-06, 19:32)
dzięki  za podpowiedż ale niestety nie pomogło, dalej nie mam dialogu

edit: przypomniało mi się że podczas szukania koła zębatego wpłynęłam wodą do innej części kopalni, pojawił się na ekranie napis że odkryto sekretne miejsce, czy jakoś tak, ale nie mam tego w dzienniku. Czy to mogło mieć wpływ na to zadanie z rycerzem jak i na inne?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie, to jest sekret i nie ma wpływu na fabułę.

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
kurcze to nie wiem co skopałam i jak to odkręcić, chyba pozostaje cofnąć się sporo z fabułą albo zaczekać na całość moda ;/

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na pełną wersję przyjdzie poczekać, dopiero powstaje, a zanim wyjdzie to minie mnóstwo czasu nie mówiąc o spolszczeniu :) Proponuję jednak trochę się cofnąć i wczytać starego save.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Abi, jak chcesz, możesz wrzucić sava, zobaczę u siebie, porównam z wpisami już po ukończeniu moda, może coś gdzieś jest pominięte. No chyba że wolisz samemu przejść od wcześniejszego momentu.

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
save mogę dać, ale pewnie to już nic nie da, cofnę się nieco w fabule i nadrobię :D

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Johan ogólnie jest zbugowany. Sam miałem tak że 2 razy dałem mu łój i nie mogłem dać mu już koła bo mod zaliczył to jako danie dwóch przedmiotów :pokerface:

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagrałem w moda jeszcze raz i potwierdzam, jeśli pierw oddamy Johanowi łój, zbugujemy grę. Tak więc żeby nie mieć problemów, najpierw oddajemy koło zębate, potem dopiero łój kretoszczura. Widocznie taki był zamysł twórców, żeby oddawać w takiej kolejności.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przyznam, że żaden z testerów tego buga nie miał. Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedzieliśmy jak wydawaliśmy patcha naprawiającego teleporty. 

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest bzdura, nawet jeśli oddamy jako pierwsze łój kretoszczura to nie zbugujemy w ten sposób gry

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
nadgoniłam do tego momentu, mając w ekwipunku więcej niż jeden łój, nie było w dialogo opcji z kołem, dwa razy pod rząd dawał łój zamiast koła zębatego i koniec dialogu. Na szczęście zapisałam grę chwilę przed i wczytałam, wyrzuciłam łój z ekwipunku i miałam opcje koła zębatego i oddałam je. Podniosłam łój z podłogi i oddałam, tym razem poszło ok :D.
Możliwe że to wina włączonej kosnoli tak? tzn mam nadzieję że to tylko tego wina :)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Najpewniej winna jest konsola, w skryptach wszystko ok.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nadgoniłam do tego momentu, mając w ekwipunku więcej niż jeden łój, nie było w dialogo opcji z kołem, dwa razy pod rząd dawał łój zamiast koła zębatego i koniec dialogu. Na szczęście zapisałam grę chwilę przed i wczytałam, wyrzuciłam łój z ekwipunku i miałam opcje koła zębatego i oddałam je. Podniosłam łój z podłogi i oddałam, tym razem poszło ok :D.
Możliwe że to wina włączonej kosnoli tak? tzn mam nadzieję że to tylko tego wina :)
Mi konsola nic nie blokowała, zresztą sam napisałaś że po wyrzuceniu łoju zaskoczyło. Może więc trzeba oddać koło bez łoju w ekwipunku? W sumie za pierwszym przejściem tak zrobiłem, łój kupiłem dopiero po oddaniu koła (bo dopiero po godzinie grania wpadłem na to że może to łój jest potrzebny :D) i nie było problemu. Dlatego warto mieć więcej niż 1 zapis. Najważniejsze że sobie poradziłaś i grasz dalej.

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie. Mam problem z misą polegającą na śledzeniu tego rybaka z miasta, w celu pozyskania wina czy jakoś tak. Śledzę go i dochodzimy do chatki tuż przed skarpą przy jeziorze z wodospadem. Rybak coś robi przy chacie, pojawia się animacja jakby grzebania w ziemi potem odchodzi do miasta. Kiedy idę w to miejsce w którym był, nie ma nic co można by było zabrać. A odzywanie się do niego zawsze kończy się niezaliczeniem zadania. Ukraść mogę mu rybę, ale i tak to nic nie daje bo jest w niej tyko siarka. A wiadomość na farmie Damiana raczej sugerowała że mamy śledzić tego klucznika od magazynu. Albo ja coś popsułem. Ktoś wie jak ukończyć te zadanie?

bula158

bula158

Użytkownicy
posty27
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiecie  moze czy wykopac te dowody? mam kilof i mowi "czym" pisze ze nie mam odpowiedniego przedmiotu jakis help ? lub czym mam to kopac ? 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kilofem, ale Emri musi wyraźnie określić położenie skarbu po uraczeniu go skrętem. A i należy obejść drzewa i nie klikać przypadkiem na pochodnię. 

deton

deton

Użytkownicy
posty21
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ma ktoś Save z końca ? albo po Kamieniach Ogniskujących ?

bula158

bula158

Użytkownicy
posty27
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej to znowu ja. Chodzi o cztery zadania ktorych nie jestem w stanie zrobic bądz jest bug. Zaczne:
Poboczne:
1. Znaleść 2 pierścienie oraz amulet dla maga na targowisku- Lokacja jakaś.
2. środek na chwasty - do kogo można sie udać ?
3: Zleca nam zadanie pasterz na farmie, aby owce odnaleść - Gdzie jest ta owca?
Główne:
1. Mam już to koło zębate, ale nie mam z nikim dialogu z straznikiem do wejscia w glab kopalni, z szefem kopalni, a ni nawet z samym Johnym Palladynem ktory zlecil nam zadanie, owszem dalem mu jakies 2 loje kretoszczura i to wszystko nie ma dialogu zadnego. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry