Problemy z zadaniami 488969 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 488969

Odpowiedzi 1433

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mordeczko. tylko gdzie jest napisane że istnieje jakaś wersja 1.491. chciałem pograć w edycje rozszerzoną znalazłem uwaga nowy link oficjalny jak pisało 1.4.8 pobrałem i polecano jeszcze 1.4.9 i to też pobrałem i razem zainstalowałem. Dopiero potem dowiedziałem się istnieje coś jeszcze.
Więc mi K*rwa nie wyjeżdżaj z takimi teksami że trzeba było widzieć. jak nawet na Gothic wiki tego nie ma K*urwa... Nie siedzę jak wy i wyczekuje na jakieś aktualki co dwa tygodnie. Chce gotowego produktu a nie kota w worku...

https://themodders.org/index.php?topic=23843.0

Co ma Gothic Wiki do nas? To Twój problem, że zamiast sprawdzać linki ze strony wyjściowej dla moda, wchodzisz na jakąś żałosną wiki.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
Hej.

Robię zadanie Quentina z pierścieniami jako bandyta. Gdy grałem ostatni raz, pamiętam, że jakoś można sobie załatwić wstęp do wewnętrznego pierścienia Starego Obozu, ale nie pamiętam, od kogo. Wiem, że Scatty pomoże nam wejść do komnaty magnatów, ale zapomniałem, jak wejść do samego dziedzińca.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z ubraną zbroją bandytów porozmawiaj z Thorusem, a potem z Diegiem (ale nie licz na darmowe wejście, Diego załatwia jedynie zniżkę).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
Z ubraną zbroją bandytów porozmawiaj z Thorusem, a potem z Diegiem (ale nie licz na darmowe wejście, Diego załatwia jedynie zniżkę).

Piękne dzięki.

A mam też drugie pytanie. Czy zmieniono zadania od łowców orków? Gdy grałem ostatnim razem, dawali mi kilka zadań, jak np. znalezienie nowych członków. Mam teraz drugi rozdział, a dali mi tylko zadanie z Hugo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadanie z nowymi członkami dostaniesz w 3 rozdziale, ze zgromadzeniem zapasów w 4 albo nawet 5.

You didn't grow.
You didn't improve.

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
Zadanie z nowymi członkami dostaniesz w 3 rozdziale, ze zgromadzeniem zapasów w 4 albo nawet 5.

Żółwik.

A można jakoś zakończyć zadanie "Chrzest wody" jeśli zabiło się Bullita? Ja gram łukiem, a więc po rozmowie z nim zabiłem go łukiem, a więc zdanie nadal wisi. Gdy wpiszę kod na Bullita (GRD_203_Bullit), nie ma on nic do powiedzenia.

Rhonin

Rhonin

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Po ponad półrocznej przerwie wróciłem do gothica i wykonuję obecnie zadanie "bunt zbieraczy". Wszystko poszło świetnie,   
zdobyłem broń i rozdałem przygotowany alkohol, po czym rozpoczął się bunt. Problem w tym że gdzieś z tyłu głowy pamiętam iż ten quest dawało się zrobić inaczej, mianowicie Horacy dawał nam klucz do skrzyni z wynagrodzeniem szkodników. Kradliśmy rudę i wywoływaliśmy konflikt pomiędzy Ryżowym a Lewusem. Wtedy mieliśmy wybór albo pomóc Ryżowemu księciu albo zabić wszystkich. Problem w tym że Horacy nie wspomina mi o tym sposobie.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź jak odpala się to zadanie bo w poradniku do starszej wersji moda nie ma tego zadania.

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy

A można jakoś zakończyć zadanie "Chrzest wody" jeśli zabiło się Bullita? Ja gram łukiem, a więc po rozmowie z nim zabiłem go łukiem, a więc zdanie nadal wisi. Gdy wpiszę kod na Bullita (GRD_203_Bullit), nie ma on nic do powiedzenia.

Rozwiązałem to zadanie przez pobicie Bullita mieczem po przywołaniu go kodami, to tak jakby ktoś jeszcze miał problem.

Witam
Po ponad półrocznej przerwie wróciłem do gothica i wykonuję obecnie zadanie "bunt zbieraczy". Wszystko poszło świetnie,   
zdobyłem broń i rozdałem przygotowany alkohol, po czym rozpoczął się bunt. Problem w tym że gdzieś z tyłu głowy pamiętam iż ten quest dawało się zrobić inaczej, mianowicie Horacy dawał nam klucz do skrzyni z wynagrodzeniem szkodników. Kradliśmy rudę i wywoływaliśmy konflikt pomiędzy Ryżowym a Lewusem. Wtedy mieliśmy wybór albo pomóc Ryżowemu księciu albo zabić wszystkich. Problem w tym że Horacy nie wspomina mi o tym sposobie.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź jak odpala się to zadanie bo w poradniku do starszej wersji moda nie ma tego zadania.

Sam ostatnio zakończyłem to zadanie. W nim ten przywódca zbieraczy, zapomniałem imienia (Rufus?), mówi, że Horacy chce się z Tobą widzieć zanim rozpocznie się atak. Więc porozmawiaj najpierw ze zbieraczem, on wyśle cię do Horacego. Chyba, że przez pomylke wybrales opcje, ze nie chcesz gadac z Horacym.

A sam mam następne pytanie, może ktoś odpowie, chociaż niezwiązane do końca z zadaniami.

Gdzie w 4 rozdziale można dostać dobry łuk? Znalazłem zużytego Łowcę Orków jakoś w 2/3 rozdziale koło trolla niedaleko Davora i nadal go używam. Handlarze nie sprzedają nic dobrego, a nie znalazłem nic ciekawego, a byłem już w większości kolonii.

Capirek

Capirek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim, mam pytanko odnosnie questa z kopalnia zlota od willa. Nie pojawia mi sie opcja dialogowa z tym ziomeczkiem z bagna, potencjalnym robotnikiem, shratem. Ma ktos jakis pomysl zeby goscia zresetowac? Probowalem go zabijac i spawnowac kodem, ale koles ciagle chce sie tylko ze mna bujać po bagnie =>

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pogadaj z Ghorimem.

You didn't grow.
You didn't improve.

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mam problem z buntem zbieraczy, mianowicie jak zakończyć ten quest? Rozdałem alkohol, zagadałem z rufusem, potem rzucił się na mnie lewus i rozpoczęło się mordo bicie, sęk w tym że po tej akcji nic się nie dzieje z rufusem nie mam żadnej opcji dialogowej, jedynie co to zaczepił mnie jarvis i powiedział że idzie przypilnować tego towarzystwa. Coś źle zrobiłem? Czy coś jeszcze trzeba zrobić?

Somsiad Diego

Somsiad Diego

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak dostać się do zamku w SO będąc bandytą? xd 3 rozdział już

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Załóż zbroję bandyty, pogadaj z Thorusem, następnie zapłać 1000 bryłek jemu albo 500 Diegowi.

You didn't grow.
You didn't improve.

xantoris

xantoris

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam problem z zadaniem przesyłka dla magów (otrzymane od corristo tuż po zostaniu cieniem) mianowicie odnalazłem Flinta i wyzwałem go na pojedynek na arenie. Problem w tym że po pokonaniu go (wręcz bez dobicia) wszyscy strażnicy wyciągają kusze i do mnie strzelają

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zapisz i wczytaj grę.

You didn't grow.
You didn't improve.

Gorn456

Gorn456

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Otóż kiedy dostaje się zadanie z skrytką złota dla Willa? Ponieważ wykonałem już zadanie z pójściem do kopalni i mam już 3 rozdział.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W nowej wersji tego questa nie ma.

You didn't grow.
You didn't improve.

kris80

kris80

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam moja wersja to 1.4.8. Mam problem z zadaniem Złota Kopalnia. Może ktoś doradzi. Znalazłem jednego robotnika do kopalni - Shuftera. W poradniku są jeszcze Glen i Silas, ale nie mają oni u mnie takich opcji dialogowych. Chciałem spróbować u Shrata. Ale dziwnym trafem, gdy idę do domu na bagnie to stoi on pusty. Jestem w drugim rozdziale - wcześniej jak tam byłem to siedział razem z jakimś drugim NPCem.
I teraz moje pytanie. Shrat gdzieś się wybrał w drugim rozdziale? Czy co gorsze to może jakiś bug, albo zjadły ich błotne węże? Zostają wtedy ostatecznie kody, choć nigdy ich jeszcze nie używałem przy grze i wolałbym tego uniknąć.

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
W jaki sposób zrobić zadania "Wyjątkowe trofeum" i "Porwanie Alexa" będąc najemnikiem? Muszę z tym przecież wejść do zamku magnatów a nie mam tam dostępu.

Jest jakiś kod na przywołanie bodajże Davona? (ten typek co powinien siedzieć nad jaskinią z Hugo, w miejscu, w którym w Gothic'u 2 jest namiot Hosh Packa) Jest mi on potrzebny do zadania a niestety znalazłem go o dziwo martwego..

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pogadaj ze Snafem o Scattym, a potem wykradnij ze skrzyni w jego chacie dokumenty i każ mu załatwić sobie wejście.
Co do Davona: jak znalazłeś go martwego to lepiej użyj kodów na ożywienie go, niż przywoływanie. (O i F8)

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry