A można jakoś zakończyć zadanie "Chrzest wody" jeśli zabiło się Bullita? Ja gram łukiem, a więc po rozmowie z nim zabiłem go łukiem, a więc zdanie nadal wisi. Gdy wpiszę kod na Bullita (GRD_203_Bullit), nie ma on nic do powiedzenia.
Rozwiązałem to zadanie przez pobicie Bullita mieczem po przywołaniu go kodami, to tak jakby ktoś jeszcze miał problem.
Witam
Po ponad półrocznej przerwie wróciłem do gothica i wykonuję obecnie zadanie "bunt zbieraczy". Wszystko poszło świetnie,
zdobyłem broń i rozdałem przygotowany alkohol, po czym rozpoczął się bunt. Problem w tym że gdzieś z tyłu głowy pamiętam iż ten quest dawało się zrobić inaczej, mianowicie Horacy dawał nam klucz do skrzyni z wynagrodzeniem szkodników. Kradliśmy rudę i wywoływaliśmy konflikt pomiędzy Ryżowym a Lewusem. Wtedy mieliśmy wybór albo pomóc Ryżowemu księciu albo zabić wszystkich. Problem w tym że Horacy nie wspomina mi o tym sposobie.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź jak odpala się to zadanie bo w poradniku do starszej wersji moda nie ma tego zadania.
Sam ostatnio zakończyłem to zadanie. W nim ten przywódca zbieraczy, zapomniałem imienia (Rufus?), mówi, że Horacy chce się z Tobą widzieć zanim rozpocznie się atak. Więc porozmawiaj najpierw ze zbieraczem, on wyśle cię do Horacego. Chyba, że przez pomylke wybrales opcje, ze nie chcesz gadac z Horacym.
A sam mam następne pytanie, może ktoś odpowie, chociaż niezwiązane do końca z zadaniami.
Gdzie w 4 rozdziale można dostać dobry łuk? Znalazłem zużytego Łowcę Orków jakoś w 2/3 rozdziale koło trolla niedaleko Davora i nadal go używam. Handlarze nie sprzedają nic dobrego, a nie znalazłem nic ciekawego, a byłem już w większości kolonii.