Witam
Łyknąłem nową kartę - AMD Radeon HD 7970, dokładnie taka
http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r797oc-3gd, mam najnowsze sterowniki Catalyst Omega 14.12
I problem jest taki że w Skyrimie wydajność jest tragiczna, powiedział bym że gorzej niż na GTX 460.
Mam tekstury HD 2K i ENB i gra ledwo wyciąga 20-30 fpsów, dziwna jest sprawa że np. przy włączonym ENB mam 20 fpsów, jak wyłącze to mam 23 fpsy. W ENB mam prawie wszystko na full, coś tu jest chyba nie tak gdyż ENB powinno zabierać dużo więcej fpsów. Albo np. w malutkim domu gdzie GTX 460 spokojnie na 60 fpsów sobie radził to na tym Radku mam 25-30fpsów (ENB off/on nie ma różnicy w wydajności). Do tego zauważyłem że po jakimś czasie grania fpsy spadają i gra zaczyna łapać duże ścinki co pare sekund.
O co tutaj kurwa chodzi? Miałem nadzieję że pogram sobie zajebiście na tym radku w skyrima a tu chujnia. W MSI Afterburnerze patrzyłem i użycie GPU waha się pomiędzy 30-60%, czasem dojdzie do 90% lub wyżej a po jakimś czasie spada dużo niżej (przez to pewnie są te ścinki).
Testowałem inne gry (Far Cry 4, Metro 2033 Redux, WoT, War Thunder, ETS 2 i parę innych) i w żadnej z tych gier nie ma takich problemów, spokojnie śmigają na Ultra beż jakichś większych spadków fpsów.
Wie ktoś o co chodzi i jak ten problem rozwiązać?
Pozdro