Prawdopodobne włamanie na konto użytkownika Zagłoba 8985 21

O temacie

Autor Zagłoba

Zaczęty 21.12.2014 roku

Wyświetleń 8985

Odpowiedzi 21

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso

Zagłoba
FatDragon Game Dev.

Prawdopodobne włamanie na konto użytkownika Zagłoba
2014-12-21, 20:10(Ostatnia zmiana: 2014-12-21, 20:17)
Niech znajdę mendę, która to zrobiła - to uk*tr*pię !!! Historia wygląda następująco:

W okresie października i listopada byłem w stałej współpracy z użytkownikiem Rejmen, pracowaliśmy razem nad rozwojem projektu Gothic Potępienie. Doskonale dogadywaliśmy się i codziennie mieliśmy kontakt poprzez forum grupy, prywatne wiadomości i od czasu do czasu przez Team Speak, generalnie sielanka, prace świetnie szły do przodu. W dniu 25.11.14 wysłaliśmy do siebie ostatnią wiadomość na pw. po czym

W dniu 2014-11-30 o godzinie 21:29 Rejmen napisał post o treści w jednym z naszych działów: ( w tej szczególnej sytuacji jako administrator forum naszej grupy decyduje się opublikować zawartość naszego tajnego forum, choć wiem że nie powinienem tego robić - jednak sprawa jest szczególna )

W dniu 2014-11-30 o godzinie 21:29 Rejmen napisał:

"Ja ogólnie przepraszam, za małą ostatnią aktywność, ale skończyłem 18-stke i ciągle mam gości :D No, ale wczoraj już chyba ostatnia impreza z kumplami była i mogę wracać do rzeczywistości.
A nie, bo jeszcze prawko. No, ale to do środy. Ale jak coś chcecie to piszcie, czas się jakiś znajdzie zawsze :D "

Tak więc Rejmen miał pojawić się z powrotem w środę 3ego grudnia. Ostania wymiana wiadomości między nami miała miejsce 25 listopada.

Po dwóch tygodniach bez odzewu z jego strony zacząłem się martwić - ale no nic, postanowiłem czekać dalej.
Gdy mineło ok. 2,5 tygodnia zacząłem z dużym niepokojem sprawdzać skrzynkę odbiorczą, wysłałem mu też serię wiadomości z pytaniem "co się stało, czy wszystko w porządku? itp. "

Z jego profilu widać było, że jego ostatnie logowanie było drugiego grudnia tego roku, jednak od drugiego grudnia nie logował się na forum ani nie wysłał do mnie żadnej wiadomości.

Rejmen
Ostatnio aktywny:
    2014-12-02, 19:29

Po upływie trzech tygodni bez odzewu postanowiłem wziąć sprawy we własne ręce i odszukać Daniela.
Z pomocą administracji forum namierzyliśmy jego GG, "szczęśliwie" udało mi się z nim od razu z nim porozumieć.

Osoba widniejąca pod numerem gg potwierdziła swoją tożsamość, potwierdziła, że jest to ten sam Daniel "Rejmen".

Niestety sprawy wyglądały inaczej niż się tego spodziewałem. Kilka pierwszych zdań na gg zmroziło mi krew w żyłach: rozmowa z Rejmenem w niczym nie przypominała naszych dotychczasowych relacji:  Rejmen był wobec mnie bardzo oschły i nie chciał ze mną rozmawiać, gdy pytałem go o powód mówił "że to nie moja sprawa i żebym dał mu spokój", kolejne próby rozmowy okazały się fiaskiem, stwierdził tylko że "Jestem dla niego śmieciem i koniec kropka". Nie poprzestawałem, w końcu zapytałem go o to czy w okresie pomiędzy 25.11 ktoś kontaktował się z nim i przedstawiał się jako Zagłoba. Rejmen odpowiedział mi że TAK, po czym przerwał rozmowę.

No i teraz mamy niezły bigos: wygląda mi to na sytuację, w której ktoś ( najprawdopodobniej z naszego forum ) włamał się na moje konto i zawistnie wysłał z mojego konta do Rejmen'a jakaś bardzo niemiłą wiadomość w konsekwencji której Rejmen obraził się na mnie. Istnieje możliwość, że wiadomość ta została wysłana inną metodą, nie poprzez forum. Jest to praktycznie oczywiste, ponieważ we wspomnianym wyżej okresie nie mieliśmy ze sobą kontaktu.

Cała sytuacja jest dla mnie podwójnie przykra: po pierwsze straciłem nieocenioną pomoc przy projekcie, a po drugie i najważniejsze - straciłem przyjaciela.  ;(  ;(  ;(
Mam nadzieję, że skurwiel który się tego dopuścił spłonie w piekle!!!

Zmieniłem już hasło do swojego konta i mam nadzieję, że nigdy podobna sytuacja nie będzie miała miejsca.

Proszę moderację o wykorzystanie wszelkich możliwych narzędzi by sprawdzić czy w okresie pomiędzy 25.11 a 21.12 na moje konto logowano się z więcej niż trzech urządzeń ( loguje się na nie z komp.stacjonarnego, laptopa i smartfona, wszystkie urządzenia zabezpieczone antywirusem, nie miałem żadnych infekcji od ostatnich 5ciu lat ).

Niech ten temat będzie przestrogą dla potomnych, miejcie świadomość, że są na tym forum mendy, które zrobią wszystko by skłócić innych ze sobą.   -_-

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ty w to wierzysz? :O

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wspaniała historia, nawet się wzruszyłem. Nie wiem czemu zakładasz od razu, że się ktoś włamał. Może gość cię olał, i taki z niego przyjaciel. Szczerze wątpię we włamanie.

Ps: To ja stoję za włamaniem

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
To po co byłaby ta cała otoczka ? Mógłby od razu napisać że nie chce dalej pomagać i tyle, głowy bym mu za to nie urwał. Dla mnie to zaskoczenie, bo nic nie wskazywało na taki ciąg wydarzeń, że miałby się wycofać - gość był pełen zapału do pracy i non stop mi pomagał.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sprawdź swoje PW skoro myślisz że to poprzez forum została wysłana wiadomość. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Sprawdzaliśmy jedno i drugie, moja skrzynka czysta, skrzynka Rejmena też czysta. Niestety innych kanałów komunikacji takich jak GG nie sprawdzę, bo nie mam takiej możliwości. Jeśli coś się wyjaśni to was poinformuje.

Pzdr

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Pisząc Zagłobie o możliwym znalezionym gg Rejmena, dodałem "szansa że to on jest mała, ale zawsze jakaś". Krótko mówiąc: nie było żadnego innego powiązania z Rejmenem oprócz tego że konto miało przypisaną nazwę taką jaką ma na mailu na którego rejestrował się na forum i zgadza się rok urodzenia. Zagłoba zamiast sprawdzić czy to rzeczywiście on (zadając mu proste pytanie na które nie mógłby odpowiedzieć totalny random - np jak nazywa się ich projekt albo na jakim silniku jest tworzony), od razu zapytał się go czy jest Rejmenem z theModders.

Wydaje mi się całkiem prawdopodobne że randomowy skurwysyn korzystający z danego numeru postanowił dla żartu i potencjalnego zysku podszywać się pod tego kogo szukał Zagłoba - a kiedy zobaczył że na zysk nie ma nadziei, bo to od niego czegoś chcą, kazał mu "iść sobie".

Sprawdziłem przez bazę danych że z konta Zagłoby nie były wysyłane żadne wiadomości do Rejmena które zostałyby potem usunięte ze skrzynki Zagłoby - tak więc Zagłoba mógł sam potwierdzić że nic złego się nie działo (i nie było żadnego włamania).

TL;DR: IMO Zagłoba dał się naiwnie nabrać randomowi z gg.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.

Zagłoba
FatDragon Game Dev.

Prawdopodobne włamanie na konto użytkownika Zagłoba
#7 2014-12-21, 21:13(Ostatnia zmiana: 2014-12-21, 21:40)
Avallach - no dobra, zakładamy że jest tak jak mówisz i skurwiel się podszywał, uważasz że gość z którym nie mam kontaktu od trzech tygodni i potencjalnie jest na mnie obrażony, będzie z chęcią odpowiadał na moje pytania w stylu "no to teraz gadaj jak nazywa się nasz projekt ?". Istnieje szansa, że jest tak jak mówisz, ale pewności nie mamy, inaczej rozmawia się z kimś"na chłodno i spokojnie", a inaczej gdy naprawdę się o kogoś martwisz.

Pierwsze zdania Rejmena brzmiały "Nie chce mi się żyć..."  ponadto sprawiał wrażenie jak gdyby pisał spontanicznie, więc naprawdę trudno uwierzyć w to że to tzw. random.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Radzę dać sobie z nim spokój na razie i spróbować się skontaktować za jakiś czas. Jeśli nie wiesz, gdzie mieszka, to nie zrobisz wjazdu na chatę i nie dowiesz się co się stało.
Rejmen był wobec mnie bardzo oschły i nie chciał ze mną rozmawiać, gdy pytałem go o powód mówił "że to nie moja sprawa i żebym dał mu spokój", kolejne próby rozmowy okazały się fiaskiem, stwierdził tylko że "Jestem dla niego śmieciem i koniec kropka".
To dobitnie pokazuje, że nie ma ochoty na kontakt z tobą. Nie należy naciskać, bo i tak nie dowiesz się teraz, czy coś poważnego się stało w jego życiu, czy nie. Różnie to w życiu bywa, a jeśli ma się tylko znajomość internetową, to trudno stwierdzić co się stało...

Quatrosss

Quatrosss

FatDragon Game Dev.
posty62
Propsy9
ProfesjaProducent
  • FatDragon Game Dev.
Chora sprawa, może coś na tej osiemnastce odjebali i teraz ma kłopoty. 
"Nie chce mi się żyć..."
Natomiast 
"Jestem dla niego śmieciem i koniec kropka"
Nic się nie klei. Dwa sformułowania które wskazują ,że to jakaś ściema. Łączyło by się gdyby nie to ,że przecież ten projekt raczej nie mógłby być dla niego czymś aż tak nad życie wielkim. Oraz nie miał romansu z Zagłobą :F

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Nie mialem z nim romansu, jestem hetero. Rejmen nigdzie nie  wskazuje czy chodzi o projekt, czy tez o cos z jego zyciem osobistym.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wypisywanie na forum o prywatnych sprawach innych użytkowników, gdy wyraźnie sobie tego nie życzą, to nie tylko brak taktu, ale i wyjątkowe skurwysyństwo. Jeśli typ z GG faktycznie był randomem, teraz Rejman ma wszelkie powody by być na Ciebie wściekłym. 

Jak chcesz to podeślij mi na PW numer GG rzekomego Rejmana, sprawdzę typa. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Sawik - nie rozpędzaj się, jak dotychczas nie zostały tu opublikowane żadne szczegóły dotyczące jego prywatnego życia i takich szczegółów nie mam zamiaru tu publikować. Próbujemy dojść co i jak bo sytuacja jest nadzwyczaj dziwna. Wysłałem Ci P.W.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To my mamy jakieś ramen na forum?

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Spokojnie, kwestia włamania na konto została już wyjaśniona i wykluczona. Teraz dowiem się tylko o co chodziło Rejmenowi .

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Spokojnie, kwestia włamania na konto została już wyjaśniona i wykluczona. Teraz dowiem się tylko o co chodziło Rejmenowi .
Chuja się dowiesz, bo to jedna z tych rzeczy, o których tylko można spekulować.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sawik - nie rozpędzaj się, jak dotychczas nie zostały tu opublikowane żadne szczegóły dotyczące jego prywatnego życia i takich szczegółów nie mam zamiaru tu publikować. Próbujemy dojść co i jak bo sytuacja jest nadzwyczaj dziwna. Wysłałem Ci P.W.
Samo "Chcę się zabić" czy tam "nie mam siły żyć" czy co tam napisał jest czymś takim.

Wyślę Ci zaraz PW.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja Ci Zagłoba pisałem, że to jakiś niedojeb, znałem go z GMP raz pamietam, że jak ukradł animacje i zbroje z addonu na serwer, dodał na swój, robił tam różne sklejki to go wyjebali, potem wrócił i chuj znów go wyjebali, chuj go wie, podejrzany typo.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Ja Ci Zagłoba pisałem, że to jakiś niedojeb, znałem go z GMP raz pamietam, że jak ukradł animacje i zbroje z addonu na serwer, dodał na swój, robił tam różne sklejki to go wyjebali, potem wrócił i chuj znów go wyjebali, chuj go wie, podejrzany typo.

Ciekawe kto to mówi  :lol2: 
PS: tylko żartuje

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
No to masz questa rodem z Gothica

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry