Niech znajdę mendę, która to zrobiła - to uk*tr*pię !!! Historia wygląda następująco:
W okresie października i listopada byłem w stałej współpracy z użytkownikiem Rejmen, pracowaliśmy razem nad rozwojem projektu Gothic Potępienie. Doskonale dogadywaliśmy się i codziennie mieliśmy kontakt poprzez forum grupy, prywatne wiadomości i od czasu do czasu przez Team Speak, generalnie sielanka, prace świetnie szły do przodu. W dniu 25.11.14 wysłaliśmy do siebie ostatnią wiadomość na pw. po czym
W dniu 2014-11-30 o godzinie 21:29 Rejmen napisał post o treści w jednym z naszych działów: ( w tej szczególnej sytuacji jako administrator forum naszej grupy decyduje się opublikować zawartość naszego tajnego forum, choć wiem że nie powinienem tego robić - jednak sprawa jest szczególna )
W dniu 2014-11-30 o godzinie 21:29 Rejmen napisał:
"Ja ogólnie przepraszam, za małą ostatnią aktywność, ale skończyłem 18-stke i ciągle mam gości
No, ale wczoraj już chyba ostatnia impreza z kumplami była i mogę wracać do rzeczywistości.
A nie, bo jeszcze prawko. No, ale to do środy. Ale jak coś chcecie to piszcie, czas się jakiś znajdzie zawsze
"
Tak więc Rejmen miał pojawić się z powrotem w środę 3ego grudnia. Ostania wymiana wiadomości między nami miała miejsce 25 listopada.
Po dwóch tygodniach bez odzewu z jego strony zacząłem się martwić - ale no nic, postanowiłem czekać dalej.
Gdy mineło ok. 2,5 tygodnia zacząłem z dużym niepokojem sprawdzać skrzynkę odbiorczą, wysłałem mu też serię wiadomości z pytaniem "co się stało, czy wszystko w porządku? itp. "
Z jego profilu widać było, że jego ostatnie logowanie było drugiego grudnia tego roku, jednak od drugiego grudnia nie logował się na forum ani nie wysłał do mnie żadnej wiadomości.
Rejmen
Ostatnio aktywny:
2014-12-02, 19:29
Po upływie trzech tygodni bez odzewu postanowiłem wziąć sprawy we własne ręce i odszukać Daniela.
Z pomocą administracji forum namierzyliśmy jego GG, "szczęśliwie" udało mi się z nim od razu z nim porozumieć.
Osoba widniejąca pod numerem gg potwierdziła swoją tożsamość, potwierdziła, że jest to ten sam Daniel "Rejmen".
Niestety sprawy wyglądały inaczej niż się tego spodziewałem. Kilka pierwszych zdań na gg zmroziło mi krew w żyłach: rozmowa z Rejmenem w niczym nie przypominała naszych dotychczasowych relacji: Rejmen był wobec mnie bardzo oschły i nie chciał ze mną rozmawiać, gdy pytałem go o powód mówił "że to nie moja sprawa i żebym dał mu spokój", kolejne próby rozmowy okazały się fiaskiem, stwierdził tylko że "Jestem dla niego śmieciem i koniec kropka". Nie poprzestawałem, w końcu zapytałem go o to czy w okresie pomiędzy 25.11 ktoś kontaktował się z nim i przedstawiał się jako Zagłoba. Rejmen odpowiedział mi że TAK, po czym przerwał rozmowę.
No i teraz mamy niezły bigos: wygląda mi to na sytuację, w której ktoś ( najprawdopodobniej z naszego forum ) włamał się na moje konto i zawistnie wysłał z mojego konta do Rejmen'a jakaś bardzo niemiłą wiadomość w konsekwencji której Rejmen obraził się na mnie. Istnieje możliwość, że wiadomość ta została wysłana inną metodą, nie poprzez forum. Jest to praktycznie oczywiste, ponieważ we wspomnianym wyżej okresie nie mieliśmy ze sobą kontaktu.
Cała sytuacja jest dla mnie podwójnie przykra: po pierwsze straciłem nieocenioną pomoc przy projekcie, a po drugie i najważniejsze - straciłem przyjaciela.
Mam nadzieję, że skurwiel który się tego dopuścił spłonie w piekle!!!
Zmieniłem już hasło do swojego konta i mam nadzieję, że nigdy podobna sytuacja nie będzie miała miejsca.
Proszę moderację o wykorzystanie wszelkich możliwych narzędzi by sprawdzić czy w okresie pomiędzy 25.11 a 21.12 na moje konto logowano się z więcej niż trzech urządzeń ( loguje się na nie z komp.stacjonarnego, laptopa i smartfona, wszystkie urządzenia zabezpieczone antywirusem, nie miałem żadnych infekcji od ostatnich 5ciu lat ).
Niech ten temat będzie przestrogą dla potomnych, miejcie świadomość, że są na tym forum mendy, które zrobią wszystko by skłócić innych ze sobą.