Potrzebny skrypter (proste questy, dialogi) 14137 34

O temacie

Autor redfessor

Zaczęty 20.12.2014 roku

Wyświetleń 14137

Odpowiedzi 34

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Zamiast się kłócić mógłby ktoś pomóc ... kompilacja World.ZEN -> 3ds , bez editmode, oraz bez utraty vobów.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zamiast się kłócić mógłby ktoś pomóc ... kompilacja World.ZEN -> 3ds , bez editmode, oraz bez utraty vobów.
Nie da się zrobić tego bezpośrednio. 3ds to model podłoża, voby nie są w niego "wbudowane". Jedyne, co możesz zrobić to zapisać świat w uncompiled, edytować 3ds w programie do 3d, zamienić stary 3ds na swój edytowany i skompilować świat. Pliki 3ds świata powinny być w Meshes/Level.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
W G:\Piranha Bytes - Gothic\_Work\Data\Meshes\Level nie mam 3dsa Worlda, czyli w spacerze zapisuje World.zen w Uncompiled asci a później blenderem importuje? no ok, a dalej co?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jeżeli nie masz 3ds, to zapisujesz świat w uncompiled, a potem znowu zapisujesz, tym razem w 3ds. W folderze Data (nie _Work/Data) powinna być paczka Meshes.vdf, wypakuj ją GothicVDFS'em lub otwórz GoManem i poszukaj w odpowiednich folderach odpowiednich plików - nazwa modelu zazwyczaj odpowiada nazwie świata, czyli World.3ds.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Wypokowałem te meshes, tylko tam mam same pliki z rozszerzeniem *.MRM, nie ma nic w 3ds. (Pamiętaj, że mówię o Gothic 1, nie 2NK)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A ty co dalej Cię dupa boli bo sam nie umiesz przenieś do Gothica? jak koleś będzie chciał sobie dodać coś z GTA 4 to se doda, ciebie to powinno tyle obchodzić co zeszło roczny śnieg, Jeśli chodzi o voby z innych gier, to masę ludzi korzysta z innych gier.

W porównaniu do takich osób jak Mark czy Halk jesteś nikim. I tak, wyciąganie modeli z innych gier jest banalne, bo wystarczy znaleźć odpowiedni program i samouczek,jedyna trudność to znalezienie odpowiedniego programu który exportuje modele z gry, i katalog gdzie są modele, ale co może wiedzieć o tym taki dzieciak jak ty. Tym bardziej, że wyciąganie z innych gier to zwykłe złodziejstwo.

Pewnie jak zwykle walniesz suchą odpowiedź, że inni nie potrafią wyciągać z gier w porównaniu do ciebie więc powinni być cicho  :ok:
W dodatku rzeczy z innych gier w ogóle nie pasują do klimatu gothica, co dowodem są zbroje z TES w gothicu.

@redfessor  Nie da się zmienić .zen w .3ds bez utraty vobów ;d  Ale możesz w spacerze gdy masz otwarty świat po prostu zmienić .3ds  zena.

Czy ty jesteś jakiś zjebany? czy nie dojebany? gdzie ja napisałem, że ktoś jak nie umie tego zrobić jest nikim? facet widać, że jesteś jakiś spierdolony i szukasz guza bez powodu, Fabioskowi napisałem co o tym myśle, napisałem gdzieś, że Halk albo Mark czy Gizbor robią gówno że są gorsi? nigdzie tak nie napisałem, przenoszę sobie zbroje bo robię to dla zabawy, to że ktoś ma ból dupy z tego powodu to jego sprawa.

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Wgl. Voby nie mają opcji przenikania? tzn. chodzi mi o deszcz, żeby to jakos ustawić.

gothic1210
  • Gość
Nie. Muszą być częścią mesha. 
Jak chcesz się o coś pytać to lepiej w innym dziale i temacie. ten wieczorem przeczyszczę jak się mac duny i dragotiki już skończą wyzywać. 

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
wiesz... wole, żeby było wszystko w jednym temacie... wiem jacy są ludzie na tym forum... znowu będzie " jak sie kurwa nie znasz to sie lepiej za to nie ruszaj i nic nie rób" ...

gothic1210
  • Gość
Nie spotkałem się z czymś takim w górnym dziale. A jeśli już to bardzo rzadko. Pisz u góry, jak masz z czymś problem.  

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
"pisz u góry" tzn. gdzie?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tzn, problematyka, a nie zapowiedzi m.

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Jakiś moderator mnie przeniósł, trudno. Później się tym zajmę.

gothic1210
  • Gość
Jakiś moderator mnie przeniósł, trudno. Później się tym zajmę.
Moderator (Adanos) przeniósł cię z moddingu innych gier do moddingu gothica, więc nie kręć mi tu. Zresztą , nie ważne. Po prostu następne pytania zadawaj w problematyce i tyle.

redfessor

redfessor

Użytkownicy
posty129
Propsy82
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
No dobrze, ale dalej nikt mi nie odpowiedział (być może celowo) czy nie chciałby pomóc. Nie, nie mówię , że przez okres świąt, wiadomo, każdy chce trochę spokoju. Chodziło mi o okres po świętach itd.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry